Hej på er


Tisdag.

Sov jätte gott inatt,lite för varmt bara.Vaknade av att Signe var uppe och stökade,fikade Tina var här.De drog iväg med bussen med sin packning(lite dåligt samvete för att jag inte skjusade dem).Men det kanske var ett litet äventyr att åka buss? Mr kom hem en snabbis talade om hur tjurig jag var,samt hur lite pengar jag fått från försäkringskassan.Han är för härlig den mannen! Tro fan att jag hellre skulle jobba,än vara sjukskriven,men empati kan inte han stava till. Gojorna har fått mat,hundarna ligger helt utslagna.Jag har plockat in lite tvätt,tömmt diskmaskinen och plockat undan lite.

Tjillevipp.


Solig måndag.

Sov gott och länge,Signe väckte mig inatt men jag somnade om på stört. Fikade drönade runt,Mr kom hem klippte gräsmattan det tackar vi för! Sedan åkte han igen,Signe kom upp och muttrade lite,Mr kom tillbaka och skjusade henne så hon fick handla. Hon har varit hemma hela dagen,och det har ju jag med så klart. Gått en sväng med Tusse,tvättat igen samt plockat in tvätt. Varit ute med hundarna,plockat blommor riktigt skönt ute nu på kvällen. När det blir min tur i badrummet ska jag duscha och fixa mig för natten. Signe och Tina skulle visst ta bussen ut till Åsvik imorgon.

Sov gott


Så där ja.

Nu är duschen också avklarad,och nannalinnet är på.Har tagit en kopp fika och hundarna har varit ute. Det ska bli lika fint väder imorgon tror jag,men det är lite för varmt att sitta ute här på Konvaljevägen. En strand skulle man till.Men annars är det så skönt och lungt här hemma.

Hola


Söndag.

Har inte skrivit på ett par dagar.Men Signe åkte med sin moster och morbror och firade midsommar med Signes kusin med fru. Jag fick jätte fina blommor av min syster.Mr kom hem och jag åkte med till Åsvik. Det var mycket folk där,och jag fick träffa tvillningarna Tove och Agnes så söta. Mr verkade inte speciellt glad över att jag var där,men en del tyckte det väl var trevligt att jag tittade ut. Det blev jätte trångt med hundarna i den smala sängen.Vaknade tidigt och då ville jag hem.Och så blev det,Signe kom hem framåt kvällningen. Hon hade haft det trevligt,badat och så,badade gjorde jag med ute på Åsvik. Igår var Signes halvbror med familj ute på Åsvik och hälsade på hörde jag. Jag har sovit länge och suttit ute en stund,har laddat in lite nya låtar i iphonen alldeles själv faktiskt. Nu är Signe ute med Tina,vi ska äta sedan efter det blir det hundpromenad dusch och sedan sängen.

Ha nu en trevlig midsommar alla!


Torsdag.

Vaknade men somnade tyvärr om igen,tur att Mr kom hem.Det gick alldeles utmärkt att ta sig till vårdcentralen skönt! Där fick jag hjälp med det jag skulle,det hade blivit lite fel så jag fick vänta en stund, men jag hade ju ingen bråska. Hemma igen så tvättade jag Mr åkte tillbaka till Åsvik.Signe sov jätte länge. Jag satt ute och läste en stund. Var och handlade,Signe gjorde tacos till middag.Det var gott. Sedan var Signe ute med Tina en sväng,och jag var bort till jobbet. Hundpromenad där jag plockade blommor igen(fick ihop en riktigt fin midsommarbukett) till hundarnas förtret,de gillar ju inte att stå stilla. Förövrigt har dom varit osams om ett ben hela kvällen. Har duchat,rakat den päls samt smort in reptilkostymen. Snart väntar sängen och boken på mig. Signe ska åka till sin kusin med fru imorgon,vad jag ska göra får vi se imorgon. Om jag känner mig själv rätt så blir jag hemma och har det lungt och skönt,med djuren.

Kör lite kungligt idag med.


Onsdag.

Sov lika risigt inatt,kunde inte somna.Upp fikade drönade runt en stund. Hade ingen ro att sitta ute,tvättade städade av lite till midsommar istället. Gojorna har varit ute,och kom in till en nystädad bur sedan. Signe har varit ute en stund med Sara. Apoteket är fixat,och maken har åkt ut till Åsvik förstås. Har varit och hämtat lite nya böcker så nu har jag att läsa. Signe och jag har ätit,och nu sitter jag och väntar på att nagellacket ska torka. Ska till doktorn imorgon på förmiddagen,för att se hur vi ska göra med sjukskrivning och arbetsträning,då chefen Katla ej har hört av sig.Och således inte fixat någon tid till företagshälsovården. Det går bra att basa över hur andra ska göra,men hur hon sköter sitt är tydligen inte så noga.Less man blir! När jag var på Lillan så fick 2 tidningar om bröllopet följa med hem också. Nu ska jag ta mig en kopp fika igen,och äta cingoalla kex till. Sedan hundpromenad,dusch och sängen.

Vilken klänning!


Hamnade på Folkkungagatan.

Ja så kan det gå.Sov rätt dåligt inatt,vaknade Signe var redan uppe,hon drog till Stockholm med Tina. Jag fikade kollade på datorn,tvättade satt ute lite. Sedan kom Mr hem,och då hamnade jag också i stan.Min iphone hade dött,så därför Folkkungagatan omålad och dann,man måste ju hinna med Mr och så finns ingen tid till att måla sig och så. Hemma igen käkade vi,och Signe hjälpte mig med iphonen.Tack för det hjärtat! Signe hade haft en trevlig dag tror jag. Även internet uppkopplingen är fixad här på Konvaljevägen igen.Det är också ett plus. Imorgon måste besök på apoteket göras,annars är väl inget på gång,men man vet ju aldrig när jag kom ända till stan idag. Nu väntar sängen på mig.

Hej hej


Måndag.

Sov gott,upp fikade inget vidare väder idag heller.Signe sov jätte länge. Har tvättat och gått en sväng med Tusse. Signe och jag har lagat mat som vi ätit.Mr har jobbat ikväll kom hem nu. Nu på kvällen blev det fint väder så det blir en promenad med hundarna. Sedan är det sängdags igen.

Söndag.

Blev sent i säng efter att ha suttit vid tvn hela dagen och kvällen. Mr kom hem vid 22,somnade direkt. Har sittit ute lite,men det blåste rätt kyligt. Äntligen har Tina kommit hem,och damerna har dragit på bio nu. Jag har haft skallevärk hela dagen,men det är lite bättre nu. Har tvättat samt plockat undan lite här och var. Läst både Expressen och Aftonbladet,och det var inte mycket kritik från media heller från igår. Imorgon börjar min semester,men tyvärr känns det inte som någon höjdare.Skulle mycket hellre vilja jobba istället. Det är midsommar veckan,kan man hoppas på lite vackrare väder tro?

Igår.


Lördagen,den magiska dagen och kvällen.

Ja man får bara lyfta på hatten,och tacka hovet för att vi fick vara med om det otroligt vackra bröllopet. Vilken dag!så vacker hon var bruden,alla andra vackra galakreationer. Vilka rörande tal,vilka bilder,och Stockholm visade sin allra vackraste sommarskrud. Jag kan bara hålla med Kristian Luuk om det vackra som ärkebiskopen sa. Den som är modig vågar bli buren.Så sanna ord! Mitt vackraste minne som jag aldrig kommer att glömma är när de nygifta just kommit ut från kyrkan och stod och väntade på att få åka i kortegen. När man riktigt ser hur det sprudlar som sockerdricka i hela Victorias kropp,och det ser ut som om hon tackar någon där uppe för det som just har hänt.

Lycka till på den stora dagen.


Fredag.

Det är så mycket tv tittande nu så jag hinner knappt blogga.Men nu är jag här. Gårdagen flöt på som vanligt,Signe var med en kompis till Nynäs. Min iphone fick fnatt,men funkade igen,vilken tur! Idag har det varit ett riktigt skitväder med hagel och åska. Signe och jag samt Gråben var till Konsum och handlade lite,Mr åkte ut till Åsvik. Vi käkade sedan bänkade jag mig framför tvn. Så otroligt vacker hon var Victora!vilken klänning. Och så trevligt det var att se alla kungligheter i full gala. Vilket ös när Roxette spelade när alla stod upp! Peter Jöback finns ingen snyggare än Han! Och sist men inte minst vad rörande det blev(då kom näsduken fram)när barnen kom in,och den lilla pojken och flickan gick fram till Victoria och Daniel. När jag såg hur rörd drottning Silvia blev,var jag tvungen att gråta en skvätt till. Jag har bara tagit rökpaus och käkat lite M kulor imellan åt. Imorgon är det den stora dagen D.

Hej på er.


Onsdag.

Somnade sent och sov länge,Signe sov ännu längre.Upp fikade rätt bra väder idag. Satt ute och läste en stund,plockade in tvätt och donade lite. Har faktiskt mått riktigt bra de senaste dagarna,inga större besvär av spökena. Signe och jag hjälptes åt med middagen,det blev gott. Mr muttrade lite över räkningarna,men det blev inget utbrott iallafall. Jag och Signe tog en promenad med hundarna,hon mår lite bättre från förkylningen idag. Har precis sköljt ur en inpackning i skallen,och så har jag tittat på tv,ang bröllopet förstås. Gojorna har varit ute och solat sig,men nu sover dom. Mr är inne hos sig,och Signe sitter även hon vid datorn. Det ska tydligen bli fint väder imorgon också det gillar vi. Ska straxt lägga mig och läsa.

Bråda tider nu,om man inte skall missa något ang bröllopet.


Tisdagskväll.

Idag har vi varit hemma,Signe har blivit förkyld stackarn,jag har varit och handlat nässpray och sånt till henne. Vädret har inte varit något vidare,men hann inviga solstolen.Signe och jag fick varsin av Mr igår,det tackar vi för. Har gått en sväng med Tusse,tvättat igen städat på altanen fixat med blommorna det börjar bli riktigt fina nu. Rakat lite päls,samt målat naglarna har jag också gjort. Varit på jobbet och hälsat på kul att träffa alla! Sallad bröd och dressing blev det till middag. Gojorna är ok,men jag ser att Elin aldrig varit så fin i sin fjäderskrud som hon är nu,därimot så plockar hon fjädrar av Jako istället. Inte särskilt bussigt tycker jag,han ser flintskallig ut nu. Men kärleken håller i sig dem imellan. Nu ska jag fika och sedan gå ut med jyckarna hoppas Signe mår bättre imorgon.

Shopping igår!


Tisdag.

Blev inte av att jag bloggade igår,men vi kom iväg bra med bullen till Söder.Där Signe träffade Evabritt och jag Ylva på bup. Sedan begav vi oss med ännu en beställd bulle till Haninge centrum. Och jösses vad vi shoppade loss,hej och hå,pengar gick det åt men trevligt hade vi. Vi fick med oss det mesta från önskelistan av vad två flickor kan behöva. Hann även med en fika,Mr hämtade oss sedan. Då det är mycket intressant för mig på tv just nu.Så kollar jag faktiskt på tv,för ovanlighetens skull.

Natt.


Söndag.

Sov rätt ok och ganska länge,fikade Signe kom också upp hade ont i halsen. Det har verkligen varit blandat väder idag,sol regn moln om vart annat. Ja vi har ätit,Signe har varit ute med Tina en sväng.Vi har varit ner till Klädis en sväng två flaskor nagellack fick följa med hem,samt två blusar till Signe och ett par shorts till mig. Hundarna har varit ute och jag har nannalinnet på. Imorgon bär det iväg till Söder igen.bup besök sedan eventuellt vidare till Haninge. Det är Signe som ska shoppa lite.

Lördag


Glad blåsdag.

Ja idag har vi storm här på Konvaljevägen.Jag har sovit länge och Signe ännu längre. Tusse har varit framme,tvättmaskinen går för fullt. Vi har ätit gott,och så har jag just smockat in en chockladbit. Signe är hemma,har hyrt två filmer som hon ska kolla på.Man har verkligen ingen lust att gå ut,men dogsen ska ju ut snart.För min del blir det väl sängen snart med en bok kan jag tro. Mr är inne hos sig.

Till min duktiga dotter.


Skolavslutning.

Signe var vaken före mig,jag fikade segade runt.Min dotter blev så vacker i sin klänning som hon fått av sin moster. Jag tror hon blev lite glad åt blommorna och den lilla presenten. Vi firade med taimat också,hon har ju verkligen gjort en stor bedrift de här senaste veckorna. Nu är hon i Nynäs på fritidsgården där,tillsammans med Sara Emelie,charlotte samt Tina kul att hon hittar nygammla kompisar,så det inte blir så inskränkt. Skummparty(ja herre gud) Mr är beredd att hämta sedan.

Sommarlov från och med imorgon.


Onsdag.

Sov bra upp fikade,Signe var redan färdig stylad för skolan.Jag tycker hon blev jätte fin i håret. Satt ute lite mellan molnen,tvättade plockade in tvätt.Satt på altanen och löste korsord. Lagade mat kyckling och rostade grönsaker,blev gott tycker jag. Mr kom hem käkade och gick in till sig och somnade. Jag var runt i Sorunda lite och handlade en liten present till en viss person. Ett nytt nagellack fick också följa med hem. Gråben behöver duscha han är alldels full av pollen och damm. För en stund sedan var jag,Signe och hundarna ute,och jag plockade liljekonvaljer men man måste nog börja dra sig mer inåt skogen i skuggan,om man ska hitta några som inte är fullt utslagna. Nu har jag duschat och tvättat håret,samt målat naglarna med det nya lacket. Ja imorgon är det skolavslutning,och ett långt lov ligger framför,måste kännas skönt. Jag börjar tycka att det är något segt att inte jobba nu faktiskt,men det är ju som det är med det.

Så kan det va.


Yttrandefriheten i Sverige.

Signe messade till sin far och frågade om han kunde skjusa henne så hon fick klippa sig. Och jo då så blev det,men under ett djävla elände,man vet fan inte om man ska skratta eller gråta. Men en sak är säker aldrig mer besvära Mr om ett enda skit! Jag har kletat in lite färg i skallen igen,det var väl en djävla tur att inte jag skulle till frissan också. Duschat och fixat till mig lite,väntar till helgen då vi får hoppas att det är Åsvik som gäller för Mr.

Hej


Tisdag.

Sov rätt ok,Signe var och bowlade med klassen i Nynäs.Fikade segade runt en stund. Katla ringde hon hade den goda smaken att fråga hur det var med mig?ibland kan det löna sig att ha en räv bakom örat. Tvättmaskinen har gått jag har varit ute en del.

Måndag.

Sov ok,Signe och Mr åkte på Aferesbehandling,jag fortsatte sova ett tag till. Upp fikade kallt ute idag,varit riktigt seg(eller segare) har inte fått så mycket gjort. Aferesbehandlingen hade gått bra inget krångel alls skönt! Dr Per hade varit och pratat med Signe,när de kom hem så lade sig Signe och sov en stund. När Mr kom hem åkte de till stora konsum(som Signe säger).Det var lite fix som hon behövde. Vi har ätit och jag ska gå ut med dogsen duscha och försöka få på tvn,4??? undrar om jag klarar det med allt man måste trycka på för att få en vanlig kanal här på Konvaljevägen. Ja ja går det så går det annars skit samma.

6 Juni.


Sveriges nationaldag.

Sov som en gris inatt,somnade dessutom jätte tidigt.Signe var in och tände i taket och pratade om sin klänning minns jag,hon var inte uppe så länge hon heller. Vaknade tidigare än förr i tiden,fikade satt mig ute i solen så skönt. Signe kom upp segande betydligt senare,även hon låg ute en stund. Mr kom hem på eftermiddagen,med avbrott för matintag så har han sovit sedan han kom hem.Det kostar att ligga på topp. Han hade köpt blommor. Har haft det skönt hela dagen,hundarna gojorna och jag. Signe har hängt med Tina en stund.Nu har dogsen och jag varit ute och gått,och jag har duschat samt tvättat håret,och gjort lite fix med kostymen. Sitter nu och väntar på att nagellacket ska torka. Det blir nog som brukligt tidigt i säng för mig. Imorgon är det Aferesbehandling för min dotter,hoppas det går bätrre än förra gången. Sedan är det inte många dagar kvar innan sommarlovet börjar.

Hej hej


Lördag.

igår var Signe med Tina till Nynäs,sedan var hon med Sara på rockcafe på Sunnerbygården. Mr åkte ut tidigt till Åsvik,jag satt ute en hel del.Tvättade drog en sväng med Tusse,samt bäddade rent. Idag vaknade jag jätte tidigt och hann sitta ute en stund innan det blev kallare. Signe har varit hemma hela dagen,men nu ikväll kanske hon skulle få besök. Det är så lungt och skönt här hemma.Igår ringde min doktor iallafall,men jag blev inte mycket klokare av det?nu hade hon från försäkringskassan sagt att arbetsträningen skulle gå genom företagshälsovården.Så nu på måndag måste jag ringa till vår förtjusande chef Katla,så att hon styr upp det,så jag får komma till företagshälsovården. Krångligt värre skulle man kunna säga.

Ha det


Sommardag.

När vi kom hem från stan,så gick jag och köpte munkar som vi fikade med.Sedan lade vi oss på gräsmattan båda två,riktigt varmt och skönt.Gojorna fick också komma ut. När de kom in igen hade de nystädad bur,har även klippt Jakos näbb tog lite mindre den här gången,och han blev inte arg på mig. Mr kom hem talade om hur "trevliga"(ironi)vi var,käkade hade en hel föreläsning om varför inte poolen skulle sättas upp.Sedan drog han till Åsvik. Signe och jag åt mat,jag satt ute en stund till,tvättat några maskiner tvätt. Och i detta nu är Signe ute med Tina,hundarna och jag har redan varit ute. Jag har tagit bort lite päls duschat,smort in reptilkostymen.Och nannalinnet är på. Hundarna är trötta de med efter en dag i värmen,men Jako håller på och styr runt i nystädade buren han.

Hallå


3dje gången Stockholm.

Jag sov rätt risigt inatt,men kom upp bra och hann göra mig färdig innan jag väckte Signe.Bullen kom i tid och vi hann köpa min dotters efterlängtade kort,ett gult blev det var tydligen till belåtenhet. Sedan drog vi iväg till daten med Dr Browald,först var Signe inne själv,sedan fick jag komma in.Alla prover var det bara bra med,järnvärdet var också normalt igen. Så skönt att höra!Han sa att Signe hade berättat att hon tyckte vi bodde så långt ifrån allt,jag sa att hon ville bo på Söder.Och det tyckte dr att mamma kunde hosta upp pengar till,en trea skulle hon ha tyckte han ha ha. Jag kontrade med att kanske dr själv kunde hjälpa till,och visst han skulle ta ett lån på Gastroenheten.Han är för mysig den mannen,låter så gulligt när han kallar Signe för gumman.

Natt på er alla


Sommarkväll ute.

Ska snart gå ut med dogsen,vi har ätit middag.Jag försökte föra ett samtal om semester och så,men som min svåger sa"ingen djävel säger något". Maken sover inne hos sig precis som vanligt,Signe håller på att dona. Bullen är beställd tills imorgon då vi ska träffa Dr Browald.Även idag fick det alldeles utmärkt att åka och så inga spöken som skrämdes.Det tackar vi för.

Tjoho


onsdags kväll.

Så har vi kommit hem från stadbesöket Signe och jag.Vi hann ta en snabbfika innan Bup. Det har skett stora förändringar när det gäller min dotter det måste man ju säga. Och nu ska vi ju bestämma hur vi ska följa upp det hela.Jag fick också höra lite posetiva saker om mig,det är ju alltid trevligt. Men som Calle sa så måste man ju vilja ha en förändring för att kunna ta imot någon hjälp.Och det är väl där problemet ligger,som vanligt känner man sig helt tom när det diskuteras hur Mr och jag ska kunna hjälpa vår dotter. Sommaren ligger framför oss,ja inte för att det igentligen gör någon skillnad,men ja jag vet inte vad jag vill få fram faktiskt. Jobbigt är det iallafall,bättre vara ensam i ensamhet än i tvåsamhet är väl det jag vill få fram kanske.

Vår lilla byhåla omnämd.


Sorundavantar.

Det var lite kul att det var med i Expressen idag,att de kungliga blivande brudparet hade fått varsitt par vantar av Sorunda hemslöjdsförening tycker jag.

Hej på er.


Snart färd mot stan igen.

Sov gott inatt,Signe var i skolan jag fikade segade runt en stund.Vilket väder vi har fått. Duschade tvättade håret,styrslade till mig.Plockade in lite tvätt och så. Nu är Signe hemma och vi väntar på bullen som kommer klockan 14. Har ringt till vårdcentralen,de hade haft haveri på både datorer och telefoner hela förra veckan pga åsknedslag. Men nu skulle min doktor ringa till mig på fredag iallafall,få se vad hon har att förtälja?

Natt på er.


Tisdags kväll.

Hundarna och jag har varit ute,Danne fick syn på en pudel som han blev rabiat på. Att den slöa Danne kan bli så skogstokig det är svårt att tro,men det är sant. Vi har det skönt här hemma Signe och jag,det har varit en bra dag.Blir så glad och tacksam när man kan åka iväg utan spökena flåsar i nacken. Har duschat och satt på linnet,ska snart lägga mig och läsa.Ensam i sovrummet det gillar jag.

Tidigt blev det


Uppe med tuppen.

Mobilens klocka ringde klockan 5,mitt i natten för mig.Men det gick bra att komma upp.Mr flydde fältet tidigt han också,skulle ju åka till Västerås och vara borta tills imorgon. Bullen kom i tid och vi var inne i stan precis så vi hann fika innan. Aferesbehandlingen gick bara så där den här gången,Inger sköterskan fick sitta och hålla i slangen hela tiden,så jag fick jobba lite extra där,ringde på hjälp och var hantlangare. När det var 20 minuter kvar så sprack kärlet,men lite blod blev ju renat iallafall. Signe ville åka hem direkt så det gjorde vi efter ett kort besök på Apoteket. När vi kom hem så somnade både Signe och jag ett par timmar det var skönt. Nu har vi varit vakna ett tag,jag har satt på tvättmaskinen,vi har ätit och djuren har också fått mat.Det blev en riktigt solig och fin kväll. Signe har städat lite i sitt rum,och håller nu på att fixar sig. Imorgon är det skola,och sedan bär det av till Stockholm igen,den här gången för besök på Bup. Sedan på torsdag ska vi träffa Dr Browald,alltid lika trevligt. Och jag har fortfarande inte hört något från försäkrinskassan,de säger att man ska tillbaka till arbetslivet så fort som möjligt men det vet i katten?

RSS 2.0