Natt


Valborgsmässoafton.

Har kommit hem från arbetet,och sitter och vilar mig lite. Även idag har maken kört 2 lass till sopstationen.Så nu är det inte mycket kvar i källaren. Jag har packat lite glas som vi ska magasinera. Vädret är typiskt valborgsväder kan man säga,det haglade här i Sorunda ett tag. Imorgon är jag ledig då ska jag ringa antikhandlaren igen,och fortsätta sortera och kasta det vi inte får plats med.

Natt på er


Fredag.

Sov så där upp fikade,dottern kom hem efter skolan,tog med sig lite mat och lite annat. Vi hade en bra konversation. Duschade styrslade till mig,började kasta saker igen,maken kom hem och lastade ett helt lass till sopstationen igen. Sakta men säkert börjar det likna något. Jag fick till arbetet jobbade med Mirja ikväll,allt flöt på i lagom tempo. Kattungarna har börjat vara ute på innergården och är hur busiga som helst. Har fått mess från syster idag också. Nu sitter jag här och tar igen mig efter arbetspasset. Ska jobba imorgon också,men före det hinner jag väl pyssla lite.

Om Gud vill och kärran håller.

Uppe med tuppen fikade som vanligt.När jag var i duschen kom dottern hem. Ja vad ska jag säga om det? olika bud om mötet i skolan på eftermiddagen. Städade som en tok kan man säga(och om jag får säga det själv så blev det riktigt bra). Maken kom hem och vi ordnade en del,så kom fotografen,och eftersom han var en aning sen så fick jag gå på mötet i skolan själv. Som vanligt så kan man bara tacka och buga för allt de gör både lärare och rektor! Väl hemma igen åkte vi till Nynäs ,anställnigsbevis och så skulle lämnas in för lägenhets innehav. Vi gick in och kollade på lägenheten på vägen hem. Sedan fixade jag en del,och sedan tog vi en promenad med hundarna ner till den ev lägenheten och kollade en gång till. Har även pratat med M idag som ringde upp,möte nästa torsdag igen. Ja det var väl det hela,nya friska tag imorgon då jag ska jobba igen

Onsdag


Ännu en dag har gått.

Vaknade av klockan idag,fikade ringde på en lägenhet och det kanske ordnar sig med den? Duschade styrslade till mig,och sedan började jag plocka undan till fotograferingen som ska ske imorgon. Även ett möte i skolan ska ske imorgon. Sen var det dags att gå till jobbet,en strulig kväll blev det.Men med kloka huvuden som slås ihop så löser sig det mesta. När jag kom hem,så mailade jag bilder på fåglarna,och det verkar som det blir bra för dem. Ja nu är det bara att fortsätta att åka skytteltrafik till sopstationen,samt sälja möbler,och husgeråd.

Mot nya mål


Nu sitter det en till salu skylt på Konvaljevägen 9.

Sov som jag vet inte vad inatt,vaknade tidigt upp fikade lika fint väder idag,om än lite molningt. Min dotters undersökning idag gick bra vad jag förstår. Jag har inte fått mycket gjort precis,gått som en osalig ande och väntat på mäklaren. Och så kom han då äntligen,trevlig som alltid,och som sagt skylten är uppe. På tordag kommer fotografen. Vi har även börjat kolla på lägenheter. Och så har jag satt ut gojorna på annons(med väldiga krav på köparen) Och på kvällen åkte vid ner till Nynäs och handlade på coop. Vi handlade tite mat,och blommor. När jag tvättade mina gumpadojor(så blev dom i ca fyra delar) Så fick ett par nya följa med hem,även dag och natt kräm. Imorgon ska jag jobba,och under veckan är det bara att fortsätta slänga saker.

Hola


Påsken snart över.

Idag har jag krattat gräsmattan,städat altanen(bättre sent en aldrig) Slängt och slängt igen,lasset till sopstationen fullt igen. Tvättat och fått ut det på torkvindan,så härligt väder vi har! Pratat med min dotter i telefonen idag också. Ringt anikhandlaren har jag också gjort. Smört in reptilkostymen och kletat in en inpackning i skallen. För övrigt bröt jag nog tån igår,dammade i den i en byrå,kändes som om tån hamnade uppe vid knäskålen typ. Lillemor har fått klorna klippta,nu är det danne tur imorgon men han ska klippas och badas också. Maken har jobbat hela dagen. Ja imorgon fortsätter slängandet,om jag får tag i nya sopsäckar.

Långfredag


Vem fan har släpat hit alla sopor?

Ja det kan man undra? för det kan väl inte vara jag? Lasset till sopstationen är fullt igen.Synd och skam att hålla på inne nu när det är så fint väder,men det måste ju göras. På tisdag kommer mäklaren kontakta oss,och då är det bara att köra? eller hur? Många minnen slänger man,men nostalgisk får man nog inte vara,vem är intresserad av mina minnessaker när jag inte finns mer? 14 år har vi bott här,och det märks. Nu blåser nya vindar och när man börjar bli till åren så behöver man väl ingenting mer än det man går och står i. Danne undrar hela tiden vad vi håller på med,bär och släpar han undrar nog vart vi ska ta vägen. M stackars Danne om han bara visste.

Sunnerbos Sebastian på rygg,och Tokko brevid


Världens mest bortskämnda katt familj


Skärtorsdag.

Sov gott inatt,det gjorde jag inte natten före.Upp fikade segade runt.Kom in i duschen och fick på mig lite kläder. Sedan röjde jag ett tag,maken kom hem tidigt och åkte ut till Åsvik och satt upp tältet. Så nu behöver man ju inte bli alldeles hemlös och det så skulle vara. Har jobbat klart mina pass för den här veckan nu allt har flytit på(om än med lite spökbesök) Nu har jag tagit ännu en dusch och satt på nannalinnet. Tror jag skiter i Blåkulla i år,som jag skiter i allt annat.

Tisdag.


Vårväder.

Vilket väder vi har haft.Dagarna rullar på,idag var det upp tidigt för färd ner till Nynäs på möte. Igår hade jag energi till att slänga en massa,och maken har också börjat slänga tonvis. Idag gjorde jag lite kroppsvård istället. Jag jobbar många pass den här veckan,och ikväll fick jag värsta rycket och städade personalrummet,och satt in lite påskris där.Här blir det inget ris eller något annat. Våra små troll på Sunnerbo är både högt och lågt nu,har börjat gå på lådan samt äter lite vanlig mat nu. Helt underbart vilken glädje de ger. Det är spökvarning lite då och nu kan man säga,men det är som det är.

Tyra


Förändringens tid.

Maken har verkligen på allvar börjat avyttra här på KOnvaljevägen. Han har redan börjat magasinera saker,och vi har börjat slängt en massa på tomten. Igår satt vi oss i kö på lägenhet,och nästa vecka bör mäklaren höra av sig. Och det känns bra ingenting är liksom roligt att göra här längre. Den enda som kommer att sakna vår tomt är nog Danne som har intagit sin favorit plats på sitt bord ute. Just när jag vaknat så känns det för djävligt allting,ja just allt med framåt dagen så lättar det.April månad har ju alltid varit jobbig för mig,och det har ju hänt saker som inte är så roliga. Har just kommit hem efter ett arbetspass,och på arbetet ikväll träffade jag en människa som jag inte sett på ca 35 år,men som jag tyckte så mycket om och det var precis en sån känsla nu också så lätt att prata med,och lika empatisk då dom nu. sådana möten förgyller ens sinne. Majsan och jag kamperade ihop ikväll. Och kattungarna ja vi får hasa runt i personalrummet nu,de är överallt och upptäcker den stora världen. Imorgon är det jobb igen,ledig på söndag.Och nästa vecka är det möten både på arbetet och privat.

Natt


Beslut.

Signe kom hem idag efter skolan och det kändes skönt att träffa henne.Och vi kunde prata utan att bli osams. Det har ju varit lite si och så med det. Min syster och svåger har åkt en tripp till Berlin(men deras avsked innan de åkte var ingen höjdare precis). Nu är min födelsedag över,fick blommor av maken. Men ett beslut har vi tagit maken och jag och det är att sälja huset här på Konvaljevägen,mäklaren är redan kontaktad. Så nu är det bara att börja slänga kan man säga. I värsta fall så har vi ju husvagnen vi kan bo i tills vi får tag i något nytt att bo i. Jag känner mig väldigt lättad,och allt kanske ordnar sig till slut. Har jobbat två kvällar nu,och det har gått bra.Trött i tassarna var jag speciellt ikväll.Mycket att göra nu. Men så har vi ju våra helt ljuvliga kattungar som bara busar nu. Imorgon är jag ledig

Hola


Söndag.

MM sov väl rätt okej inatt,vaknade fikade drönade runt.Mr kom hem från Tranås allt hade gått bra och de hade haft trevligt. Danne har varit ute mest hela dagen och Lillemor har nog slutat skenvalpa nu tror jag? Ja det var väl vad som hänt och kommer att hända denna soliga söndag på Konvaljevägen. Tror det blir tidigt i säng ikväll tröttmössan är på redan

Natt


Hemma med halmen.

Har kommit hem från arbetet,jobbade med Sussi ikväll.Och allt flöt på i lagom takt. Sover rätt risigt om nätterna men men.Innan jobbet så plockade jag undan lite samt tvättade.Mr åkte till Tranås till unga familjen Jansson.Det var ju trevligt att han tog sig för att göra det. Dottern har hört av sig om pengar som jag tyvärr var tvungen att ordna. Nu sitter jag har för mig själv och tar igen mig efter arbetspasset. Imorgon är jag ledig,vad nu det ska vara bra för?söndagar är ju bara hur tråkiga som helst. Vilken blåst vi hade igår,snacka om glad blåsta som phu sa! Mr blev väckt vid halv fem tiden att det var strömavbrott och han fick ge sig iväg. Måste nämna några ord om våra små troll på Sunnerbo,som nu blir bara mer och mer kavata. Börja leka med varandra och med mamman,och det mysiga är att de är så trygga med alla oss som jobbar,och mamman likaså.Hon låter oss så gärna hålla på med ungarna.

En vacker dikt.Som vi gick läst för oss på utbildningen.

Till människorna omkring mig.En tanke jag sänder.Jag undrar om ni vet,att för mig är ni händer.En del snälla och milda,en del hårda och vilda,en del är helt okej jag förstår vad de säger till mig.Men ibland när det kommer en ny är jag färdig att spy! När de inte förstår vad jag vill,blir jag förbannad och vill klippa till. Men så kommer just din hand,som jag längtar efter ibland.Då känner jag mig glad på nytt.Och livet känns lugnt och tryggt. (okänd)

Mamma Karlsson,Sebbe,Tyra,Tokko samt Singo.


Tooko med ryggen hit(tror jag)


Tyra


Gulligt


Dagarna går.

Finns inte så mycket att blogga om men ett inlägg är väl på sin plats idag fredag. Igår jobbade jag med Eva,vi hade fått små presenter alla vi som jobbar av en dotter till en boende.Sånt blir man glad av. Kissekatterna är bara hur underbara som helst,och mamman har fullt snejs med att hålla redan på dem. Idag är jag ledig och har gått en sväng med Tusse,det dras in grus nu.Tvättmaskinen är startad och det ser väl någorlunda okej ut på KOnvaljevägen. Imorgon ska jag arbeta igen.Det regnar här nu,men Danne har hittat sitt bord att ligga på ute nu när snön är borta. Om jag ska gnälla lite så är huvudet inte som det ska och lite molande tandvärk har jag också.

RSS 2.0