Anteckning.


Min dotters rum.

Nu så börjar det sakta men säkert bli klart i rummet. Gardinerna är köpta,nya gardinstänger och sängkläder också. Nu fattas bara soffa,överkast,kuddar och lite små grejor. Signe är nog lite nervös för på måndag när hennes port ska opereras bort. Och så är håret i ordning. Hon ser mycket fram imot tysklands resan i maj. Hon är så duktig min lilla krigare.

Tänder en brasa.


Minusgrader.

Fy vad kallt det är igen,åtta grader kallt här på konvaljevägen nu.Min chihuahua frös om tassarna när vi var ute.

Arbetat.


Sunnerbo.

Har jobbat ikväll,det gick bara bra.Vi jobbade undan,och sedan gjorde vi varma mackor åt de boende.Det uppskattas alltid. Från och med imorgon ska vi ut och hjälpa hemtjänsten också. Vi får se hur det går? Det byggs om i köket så just nu är det väldigt rörigt.

Dikt.


Tro på dig själv.

Varför är det så svårt att tro att man är bra? Att känna att just jag,är den jag helst vill va. Nån annans kvalitee'r är sådant man bara vet,men uppskattning från andra tas emot med tveksamhet. Tänk om vi bara kunde byta plats ett tag,och genom andras ögon,se oss själva för en dag. Då skulle du få veta det du inte tror nu. Att det är helt fantastiskt att det finns någon som du. Siv Andersson

Arg hund.


Hundar.

Har varit ute med hundarna,och jag blir så less på Danne ibland. Han bara hatar andra hundar blir helt galen när man möter någon. Vet inte vad jag ska göra åt det?förmodligen träffar han för lite hundar. Men jag kan ju inte riskera att han biter någons hund. Det är 2 grader kallt här på konvaljevägen.

Anteckning.


Fredag.

Har städat idag igen.Tvättat och plokat undan massa grejor som jämt ligger framme. Skurat golv,dammsugit osv.

Kvällens ljus.


Haveri.


Datan.

Jag hade ett smärre datahaveri igår kväll. Mina bilder höll på att försvinna. Men som tur var kunde min make fixa till det.Det hade varit tråkigt att bli av med allt,förhoppninsvis finns allt sparat nu.

Tuta och köra.


Bilkörning.

Jag vill att det ska sluta vara halt nu,så jag vågar köra min bil igen.

Anteckning.


Snö.

det snöar igen här på konvaljevägen.Har preis varit ute med hundarna. Nästa vecka får min kompis Ewa sin dator i ordning,då kan vi sitta och skriva till varandra.Det blir kul.

Gratulerar mig själv.


Postkodlotteriet.

Det ringde just en kille och sa att jag vinnit tusen kronor på lotteri. Det tackar man ödmjukast för.Inte varje kväll man får sådana telefonsamtal.

Vad är en bal på slottet.


Fin vers som jag hittat.

Humlan. Humlan kan inte flyga. För att vingarna är för små. Den struntar i allt man säger,oh flyger ändå. Säg mig du lilla humla,hur går den där flykten till? Men humlan brumlar och mumlar. man kan allt man vill.

Fåglarna.


Grå jako.

Elin har plokat sig på bröstet igen.Kanske är hon lessen för att det inte blev några ungar.Jako tyker det är trevligt att Elin är ute igen,de sitter ofta och kliar varandra.

Vovvarna.


Hunden.

Danne har blivit av med sin krage nu,det verkar gå bra.Han är alldeles oljig av örondropparna han får. Han verkar må bra nu. Både Danne och Lillemor ligger här brevid mig.

Anteckning.


Torsdag.

Så var det redan torsdag.Håller på att sticka på min poncho,men jag gör bara fel hela tiden,varför ska jag vara så korkad? Min dotter är hemma ikväll,jag har inte fått någonting gjort idag.

Mera anteckningar.


Mera från livet hos mig.

Min dotter har som sagt varit inne på Astrid Lindgrens barnsjukhus idag. Det var tydligen väldigt snart gjort,doktor hade ritat en pil och pratat lite. Det är fönsterbrädorna som ska upp i hennes rum.Och så måste hon ha nya gardiner,sängöverkast och sånt. Ikväll ska hon visst sova hos sin kompis. Kul att hon har roligt.Jag själv känner mig ganska så trött, är ju inte van att gå upp så tidigt.

Gnälligt.


Martyr gloria.

Här hemma var det lite martyr stuk idag,och det är ju aldrig klädsamt. Blir bara så anti då. Men den som sätter på sig martyrglorian,mår väl inte bra eller vad det beror på?

Anteckning.


Onsdagskväll.

Har varit på planeringsdag,det var trevligt vi pratade mycket och hade roligt. Fick även god mat och fika. Tyckte synd om en arbetskamrat som jag tycker mycket om hennes mamma hade blivit svårt sjuk. Den arbetskamraten ska gifta sig i sommar,hon kommer att bli världens vackraste brud tror jag. Hon är så söt,och dessutom har hon en sådan värme som hon utsrålar.

God natt.


Sov gott där ute!

Nu är det sängdags för mig,men först måste jag nog läsa lite innan jag försöker sova.Vi hörs säkert igen imorgon.

Kvällens ljus.


Spöken.


Panikångest.

Fy vad jag gnäller! något jag kan vara glad över är att mina spöken har hållit sig borta ett bra tag nu.

Gnällig.

Fy vad jag gnäller i kväll? Något som jag kan vara glad för är att,min panikångest,som jag brukar kalla för spöken.Har hållit sig borta ett bra tag nu.

Jag klockan 06.


06.

Så här kommer jag att se ut imorgon,för jag kommer inte att sova något bra,när jag vet att jag ska upp tidigt. Stora påsar under ögonen och så vidare.

Renovering av tant.


Upprissling.

Har försökt fixa till mig,ska ju ut i dagsljus imorgon. Det är inte det lättaste att få någon ordning på mig inte. Undrar när jag ska komma på den där motinscykeln?

Bröllop.


Blivande drottningen.

Ja just det Viktoria och Daniel ska gifta sig,det var väl på tiden. Undrar hur många barn dom får?

Fullt snejs.


Kväll.

Har varit ledig idag,sov förstås länge.Men har städat och plockat undan. Signe har varit hemma,hon fixade middagen idag. Har även hunnit med att äta en semla gott! Har kännt mig ok idag.Imorgon ska jag på planeringsdag,och Signe och Mats ska in till Astrid Lindgrens sjukhus,och träffa doktorn. Signe ska operera bort sin port den 2 mars.

Anteckning.


Fåglarna.

Har idag tagit bort holken och städat buren,tycker lite synd om Elin. Men äggen var ju inte befruktade,så det är ju ingen ide' att ligga på dem. Jag tror att Jako är glad över att få sällsakap igen. Vi får prova med holken igen om ett tag.

Tisdag.


Blandisen.

Nu har Danne blivit av med sina stygn,hela familjen var med och hjälpte till. Såret ser jätte fint ut. Om någon dag blir han av med kragen också.

Hunden.


Tibetansk spaniel.

Min blandis,Danne mår bara bra,han är precis som vanligt igen nu. Lilla gubben.

Anteckning.


Måndagskväll.

Så var det kväll igen.Har jobbat kände mig jätte irriterad på det mesta på jobbet. Kaos helt enkelt,men som tur var jobbade jag med min bästa jobbarkompis så det flöt på ändå. Men jag vet inte riktigt hur det är ställt med mig nu för tiden? får liksom inte något gjort här hemma. Kommer aldrig i säng,och när jag väl är i sängen kan jag inte sova. Är inte nöjd med hur jag ser ut,och allt jag sätter på mig är bara fel. Trivala saker igentligen,det viktigaste är att min dotter mår bra. Hon har sportlov nu skönt för henne att få lite ledigt. Kommer heller inte mig för att röra på mig,sitter som en budda bara. Imorgon är jag ledig,och på onsdag har vi planeringsdag på Nynäsgården.

Dröm sött.


God natt till alla!

Ja nu ska jag nanna kudden. Sov nu så gott och var rädda om varandra.

Vi tänder ljus inatt med.


Fika.


Söndagskväll.

Fy va snö vi fått!men det är ju samtidigt fint när det hänger snö på träden. Har kommit hem från jobbet,min dotter har inte kommit hem från konserten än. Men de kommer väl snart,inte bästa väglaget precis. Har tagit en kopp fika och sitter här och kopplar av. Hundarna har varit ute Lillemor försavann nästan i all snö. Men hon är tuff,inte frusen av sig så liten hon är.

Bön.


Du käre Gud far.

Du käre Gud far som i himmelriket bor,så högt över jorden så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber,och du,när jag skrattar så tror jag du ler. Kan du förlåta allt dumt som jag gjort?för du kan ju glömma och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej,du hjälper väl alla andra som du hjälper mej? Den som är ensam,och de utan hem du ordnar väl så det blir bättre för dem? Du käre Gud far,du bor också här på jorden,i rummet,precis där jag är. Låt mej nu sova tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret men är inte rädd. För när stjärnorna tänds uti himmelens land.Jag ser ju att allt du har i din hand. Amen

Vi tänder väl några ljus ikväll med.


Jag när jag vaknat.


Hårinpackning.

Sitter jag med just nu,kan ju vara bra att göra ibland så att inte håret ser ut som svinto. Funderar på att spara håret till lite längre,men jag vet inte om jag står ut med det.

Anteckning.


Grå jako.

Gojorna mår bara bra,fast det inte blev några ungar. Måste storstäda deras bur,det behövs verkligen.Men den buren vi har nu är jätte bra. Det kommer inte så mycket skräp på golvet ialla fall.

Vacker bild.


Lördagskväll.

Sitter och funderar på om jag ska lägga mig före midnatt ikväll. Min dotter har varit ute nu ikväll,och tittat på när några åkte skridskor. Konstigt att de alltid ska ut när det har blivit mörkt. Imorgon ska hon på konsert på Nalen Kate någonting heter sångerskan. Hon ska dit med sin kompis Tina. Och moster och morbror ska skjusa dem till Stockholm. Jag själv ska jobba imorgon igen. Det snöar här på konvaljevägen,det skulle visst komma ganska mycket snö fy! Har nästan tömt tvättkorgen på tvätt nu. Men annars har jag mest suttit vid datorn igen,måste kanske ha dataförbud snart.

Hunden.


Danne.

Danne blir piggare och piggare,idag ville han till och med leka. Något som han sällan gör,seg och kastrerad som han är. Tigger mat,och är med överallt,precis som han brukar vara.

Jag när jag städade.


Städning.

Har verkligen kommit igång och städat idag,fast jag sov länge först. Tvättstugan och köket blev det.Plockat undan,och slängt massa sopor. Torkat,dammat,dammsugit. Men nu tog orken slut,tror jag

God natt alla.


Bön.

Du käre Gud far,som i himmelriket bor.Så högt över jorden,så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber,och du,när jag skrattar så tror jag du ler. Kan du förlåta allt dumt som jag gjort? för du kan ju glömma och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej,du hjälper väl alla andra som du hjälper mej? Den som är ensam,och dem utan hem,du ordnar väl så det blir bättre för dem? Du käre Gud far,du bor också här på jorden,i rummet,precis där jag är. Låt mig nu sova tryggt i min bädd.jag ligger i mörkret men är inte rädd. För när stjärnorna tänds uti himmelens land,jag ser ju,att allt du har i din hand. Amen.

Vi tänder några ljus också.


Sovdags.


Hu vad kallt det är!vi tänder en brasa så att vi inte fryser.


Anteckning.


Fredagkväll.

Har precis kommit hem från jobbet mycket att göra där nu. Här på konvaljevägen är det nästan tio grader kallt nu. Har varit ute med hundarna,Danne springer som sjutton nu. Snart ska stygnen bort,skönt för honom. Gojorna mår också bra. Imorgon är jag ledig ska fösöka ta mig för att röja här hemma.Om det blir gjort är en annan sak.

Torsdag.


Ledig.

Jag har varit ledig idag,och hade massor med saker jag skulle göra. Men har inte kommit mig för med så mycket. Tvättat massor har jag gjort. Maken har satt upp golvlister i Signes rum. Signe fick en tid idag till Nacka sjukhus,den 2 mars ska hon operera bort sin port. Som hon inte har mågon nytta av längre. Skönt att få det gjort för henne. Nu är hon ute med sina kompisar i kylan.Det är fyra grader kallt här på konvaljevägen igen.Vilken vinter vi har. Själv ska jag sticka några varv,håller på med en poncho nu. Men jag är ju så korkad,så jag fattar knappt mönstret. Men men vi fåår se vad det blir av det.

Anteckning.


Hunden.

Jo Danne mår bra men han verkar lite deppig.Han kanske tror att han ska ha kragen på resten av livet stackarn. Men stygnen ska ju snart tas bort,och då slipper han ju kragen. Han verkar inte ha ont längre,men stygnen stramar ju förstås.

Mera anteckningar.


Indragningar.

Har jobbat ikväll också,fullt snejs hela tiden. Jag känner mig piggare,och är lite mer med i matchen idag. Det har bestämts att vi ska ut med hemtjänsten och hjälpa dem på kvällarna. Undrar hur vi ska hinna med det? Men allting går. Det var kul att jobba och det är ju huvudsaken.

Danne.


Tibetanska blandisen.

Danne blir bättre och bättre,ikväll var det jätte kul att gå ut och lukta på allt. Såret ser fint ut,och han verkar inte ha ont längre.

Re Jako.


Grå jako.

Det blev inga Jako ungar här,äggen var väl inte befruktade. Tycker så synd om Elin som har varit så noga med sina ägg. Måste kännas som att få missfall. Vi får se om vi provar igen,när hon fått hämta sig lite.

Anteckning.


Aferesbehandling.

Idag har min dotter varit på sin aferesbehandling på Södersjukhuset. Jag var inte med den här gången,istället var min syster med. Hon ville se hur det går till.Allt gick bra som vanligt,efter behandlingen hade det handlas lite kläder igen.

Räkning från vetrinären igen.


Vovven.

Idag är hunden rätt nöjd med livet igen.Viftar på svansen och är glad. Springer undan när han ska ha sin medicin,och tycker det är ok att gå ut. Vilken pärs det måste ha varit för honom,att vara så sjuk. En pärs blev det för mig också idag när det kom en räkning till,från första vetrinären vi var till. Men det är bara att bryta ihop och gå vidare!

Anteckning.


Sunnerbo.

Ja så heter ju min arbetsplats.Har precis kommit hem därifrån,och jag är inte riktigt med i matchen känner jag. Känner mig trött,frånvarande osv. De boende känner inte av det tror jag,för inför dem är jag ok. Men annars allt runt omkring orkar jag inte bry mig om.

Anteckning.


Söndagskväll.

Har städat av lite här hemma.Även tvättat en massa igen. Ska jobba imorgon igen. Min dotter har varit med sina kompisar,och maken har grejat med Signes rum. Målningen börjar bli färdig nu.

Re hunden.


Hunden.

Jo Danne blir bättre och bättre,men igår hade han väldigt ont. Min dotter och min man var på Ronnie Eriksson igår kväll. Jag och voven gick och lade oss tidigt. Annars kände jag mig ganska uttömd igår,efter begravningen i fredags. Det tar på krafterna,och många tankar kommer fram.

Re nedan.


Ej kändis.

Man blir så glad när man ser att folk går in på ens blogg och läser. Fast man inte är kändis,inte har massa äventyr att skriva om. Utan skriver om livet precis som det är med gjädje och sorg. Sann glädje för mig är att min dotter Signe Mår bra!är med sina kompisar,blir kär. Lever,precis som man ska göra när man är tretton år. Då är jag lycklig. Älskar dig min gammla bäbis(som jag sa när du var liten Signe) Men nu är bäbisen stor,en vacker ung kvinna.

Hej då Morsan!


Tack.

Tack mamma för att du gav mig livet! Tack för att du gav mig min älskade syster Ingegerd. Tack för att du gav mig Pappa Bertil. Tack för att du gav mig min älskade dotter Signe. Tack för att du gav mig Mormor Signe. Tack för att du gav mig ett minne av morfar Axel. Tack för alla djuren jag fick. Tack för att du lärde mig att alla är lika värda. Tack för att du lärde mig att stå upp för mig själv. Tack för allt vi gjorde ihop. Förlåt mig för det vi inte gjorde. Vila i frid morsan! Vi ses Nina

Minut.


Lyckans minut.

Är det sant att jag håller ett barn på min arm,och ser mig själv i dess blick,att fjärdarna gnistra och jorden är varm,och himlen utan en prick? Vad är det för tid,vad är det för år,vem är jag,vad bär jag för namn? Du skrattande knyte, med solblekt hår, hur fick jag dig i min famn? Jag lever,Jag lever!På jorden jag står. Var har jag varit förut? jag väntade viss millioner år,på denna enda minut. Erik.Lindorm.

Re.


Livet är till för de levande.

Det pratade prästen om idag.

Mamma tyckte om djur,det hade vi gemensamt.


Andliga sånger.

Sitter här och lyssnar på andliga sånger,det är Christer Sjögren som sjunger. Tycker det är en ganska bra avslutning av dagen.

Dikt.


Det är vackarast när det skymmer.

Det är vackrast när det skymmer. All den kärlek himlen rymmer,ligger samlad i ett dunkelt ljus över jorden,över markens hus. Allt är ömhet,allt är smek av händer. Herren själv utplånar fjärran stränder. Allt är nära,allt är långt ifrån. Allt är givet Människan som lån. Allt är mitt,och skall tagas ifrån mig,inom kort skall allting tagas ifrån mig. Träden,molnen,marken där jag går. Jag skall vandra,ensam utan spår. Pär Lagerqvist.

Det var fan,sa bonden när prästen hälsade.


Danne.


Vovve.

Danne har ont idag också,men är mycket bättre. Han fick följa med oss i bilen,ville inte att han skulle vara ensam hemma. Han har inte ätit så mycket,men han dricker. Och det går bra att kissa. Min lill gubbe.

Re begravning.


Begravning.

Så var mammas begravning över. Det var fint precis som mamma ville ha det tror jag. Prästen var mänsklig och ödmjuk. Inga konstiga ord. Vacker musik. Efter begravningen åkte vi hem till min syster i Ösmo,och åt middag tillsammans.

Tack till er,mammas begravning.


Mamma.


Begravning imorgon.

Klockan 14 ska mamma begravas imorgon. Undrar om hon har det bra där hon är nu?har hon träffat pappa? Och alla andra vänner ,och djur som hon har värnat om. Det känns konstigt,men det var bra att jag hann säga det jag skulle.

Danne.


Re hunden.

Danne blir helt deckad av smärtstillande medicinen,sover som en gris efter att han fått den. Annars verkar han vid gott mod,lite jobbigt att det stramar från såret förstås. Och så är det ju jobbigt med kragen han har. Lilla vän vilken resa.

Fåglar.


Jako.

Inget har hänt i holken,men med tanke på att det tredje och sista ägget värptes ca en vecka senare än det första,så kan det nog hända saker ännu. Jako är så djä argsint han bara bits. Elin kommer knappt ut och äter längre.

Hjärnspöken.


Panikångest.

Fick ett telefonsamtal idag från en tjej som råkat ut för panikångest. Konstigt att mitt namn finns kvar i gammla papper än. Man tror inte det är 2009 när man hör vissa berätta. Hon fick inte bli sjukskriven av någon läkare? Och så hade hon inte fått information om antidepressiv medicin. Helt otroligt,Men när hon fått pratat med mig så kände hon sig mycket tacksam. Det är ju bra om man kan vara till någon hjälp. Men jag trodde att ångest var något som alla doktorer visste vad det är nu för tiden. Man slutar aldrig förundras. Hoppas nu bara att hon får någon hjälp,så att hon kan lära sig tackla sitt problem.

Sjukligen hemma igen.


Hunden hemma igen.

Nu har vi varit och hämtat hem Danne.Många tusen kronor fattigare,men med en frisk hund.Och det är ju det viktigaste,tack gode gud för djurförsäkringen. Han har ett stort ihopsytt sår på magen,och ska äta medicin i fem dagar. Han verkar trött och medtagen,men blev jätte glad när vi kom. Nu ligger han och sover mitt på köksgolvet,jag tror att han tycker det är skönt att vara hemma hos de sina igen. Välkommen hem Danne!

Snart midnatt.


Aftonbön igen.

Du käre Gud far som i himmelriket bor,så högt över jorden så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber.Och du,när jag skrattar så tror jag du ler. Kan du förlåta allt dumt som jag gjort?för du kan ju glömma och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej,du hjälper väl alla andra som du hjälper mej. Du käre Gud far,du bor också här på jorden i rummet,precis där jag är. Låt mej nu sova,tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret men är inte rädd. Ty när stjärnorna tänds i himmelens land,jag ser ju att allt du har i din hand. Amen.

Re anteckning.


Kväll.

Så börjar det bli läggdags igen,gå och lägga sig tidigt,är något jag har svårt för. Få se nu om vi får hämnta hunden imorgon.Och om vi har råd att lösa ut honom. För övrigt ska jag jobba imorgon kväll. Och på fredag ska vi ju på begravning,hoppas det går bra.

Dammtussar.


Städning.

Jag har städat idag också.Så nu ser det lite bättre ut igen. Så länge det varar. Tvättat massor har jag också gjort. När vi var och handlade så köpte jag tulpaner som står så fint på köksbänken nu.

Rapport.


Holken.

Ingenting har ännu hänt i holken. Idag har jag knappt sett till Elin,öppnar man lite försiktigt och tittar burrar hon upp sig så hon blir dubbelt så stor. Vi får vänta och se.

Högstadiet.


Omdömmen.

Vi har varit i skolan idag och diskuterat Signes omdömmen. Hon är så duktig min lilla tjej,det var ingenting som var något bekymmer. Trots att hon måste vara hemma ibland,så hinner hon med allt som ska göras. Hennes intelegens måste komma från mig!eller om Bobbo hört det här så skulle han sagt att det kom från honom.

Handarbete.


Raggsockor.

Har börjat försöka sticka ett par raggsockor. Hittade ett mönster som man kan sticka med bara två stickor.Och sedan sy ihop på nåt vis. Det där med att sticka sockor med strumpstickor,övergår mitt förstånd när jag kommer till hälen. Har ont i mitt finger,vet inte om jag skrev att hunden bet mig igår när vi skulle till vetrinären.

Tryckfel.


Ojdå.

Har visst börjat stamma eller nåt,blev två inlägg om renovering. Ja ja man kan inte lyckas varje gång.

Maken målar.


Renovering.

Då har min man börjat fixa i Signes rum. Färgen är köpt,golvet är beställt.Han har börjat måla en vägg med den gråa färgen. Kul för Signe att det händer saker.

Renovering.

Då har min man börjat fixa i Signes rum. Färgen är köpt,golvet är beställt.Han har börjat måla en vägg med den gråa färgen. Kul för Signe att det händer saker.

Sjuklingen Danne.


Södra djursjukhuset.

Danne fick inte komma hem idag,vetrinären ringde och sa att de ville ha honom kvar en dag till.Han var fortfarande jätte trött,och hade fått dropp. Men annars gick det bra med kisseriet. Lilla gubben vad jobbigt han fick det. Sådana här gånger är man väldigt glad över att man har sina djur försäkrade. Lillemor är ensam hund här på konvaljevägen nu.

Danne.


Hunden opererad.

Oj det har varit en lång dag,jag kunde inte sova något inatt som var,pga att jag måste kolla Danne hela tiden. Så kl 10 bar det iväg till vetrinären här i Nynäshamn,väl där tog de en röntgenbild, som visade att det antagligen var för kompliserat för dem. Så vi fick åka vidare till Södra djurkliniken istället. Där fick vi sitta och vänta förstås,för de hade ju inte räknat med att vi skulle komma. Vetrinären sa att de troligen skulle behöva göra en fistel. Min semester från jobbet hade inte beviljats,så det var bara att fortsätta till jobbet ca 3 timmar försent. Min jobbarkompis hade varit snäll och fixat mat till mig,och jobbat undan så gott hon kunde. Så nu är jag hemkommen från mitt arbete och alla tanter och farbröder ligger och alla har fått sina mediciner. Och Danne är opererad,de behövde inte göra någon fistel.De plockade ut 10 st njurstenar,och han mår bra igen. Har vi tur så får han komma hem imorgon. Pust.

Kvällsbön.


Käre Gud far.

Du käre Gud far,som i himmelriket bor. Så högt över jorden,så mäktig och stor. Det är bara jag,som kommer så här. Fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber,och du,när jag skrattar så tror jag du ler. Vill du förlåta allt dumt som jag gjort?för du kan ju glömma,och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej,och hjälp alla andra som du hjälper mej. Den som är ensam,och de utan hem,du ordnar väl så det blir bättre för dem. Du käre Gud far du bor också här,på jorden,i rummet,precis där jag är. Låt mej nu sova tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret men är inte rädd. För när stjärnorna tänds i himmelens land. Jag ser ju,att allt du har i din hand. Amen.

Hundar.


Re.Min hund.

Danne mår inte alls bra stackarn. Verkar ha ont när han ska kissa. Hoppas nu bara att det inte blir värre under natten.

Biten i fingret.


Jako.

Allt väl med fåglarna,Jako bet mig riktigt ordentligt i fingret nu när jag skulle ge dem mat,man ska inte hugga efter den hand som matar en sägs det ju. Men det gäller inte herr Jako,när han vaktar sin hona inte. Har läst någon stans att i umgänget med papegojor så får man räkna med lite blodvite. Märkte det just,och det har väl hänt förut under årens lopp.

Danne,trött och drogad av smärtlingring.


Min hund Danne.

Vi har precis kommit hem från vetrinären med Danne. Han ska opereras imorgon klockan 11,för njursten. Dom försökte spola ut stenarna men det gick inte. Nu ligger han här alldeles slut,efter det han blev sövd,för att kunna röntgas. Om det blir värre under natten,måste vi åka in till Bagarmossen istället. Stackars Danne gubben.

Re anteckning.


Anteckning.

En sådan här dag som hela huset ser ut som,jag vet inte vad. Vet inte riktigt var man ska börja.Solen skiner är ju trevligt,men då ser det ännu mer ostädat ut. Har mycket funderingar nu,kanske för att mamma gått bort. Spökena gör sig påminda titt som tätt. Har satt igång tvättmaskinen inte illa! Nu är det bara resten kvar. Min dotter har börjat plocka ner från väggarna i hennes rum,det blir nog målat snart.

Äggen.


Holken.

Nästa vecka får vi se om det börjar hända saker med äggen. På något vis så känns det inte som de skulle vara befruktade,stackars Elin i så fall,så duktig som hon varit och ruvat på sina ägg. Knappt haft tid att äta.

Re anteckning.


Söndagskväll,anteckning.

Ja så var helgen över,jag har jobbat ikväll.Träffade Matilda henne har jag inte träffat på länge. Det var lite halvsegt att vara tillags ikväll,vet inte vad det berodde på. Men man kan ju inte vara på topp jämt. Ska väl snart gå och lägga mig,och läsa tror jag.

Man måste kyssa en förfärlig massa grodor,innan man hittar en prins.


Ingen blir vis,som inte känner mörkret.


Det man inte kan hoppa över,måste man krypa under.


talar vi med varandra?eller turas vi bara om att prata?


Mina ben står stadigt på marken,men mitt huvud går ut på strövtåg.


Det bästa sättet att hålla sitt ord,är att aldrig ge det.


Re.


Stegen.

Du som klättrar på stegen,ständigt strevande uppåt. Sänk blicken,se nedåt. Kanske tramar du och gör illa någons händer. Någon som är under dig,och som också vill upp. Mot värmen mot ljuset,men som inte kan av egen kraft. Trampa inte på händerna,räck ut din hand. Hjälp henne upp hon som är under dig.

Dikt.


Lyssna.

När jag ber dig lyssna på mig,och du börjar ge mig goda råd. Har du inte gjort det jag bad dig om. När jag ber dig lyssna på mig,och du börjar förklara varför jag inte ska känna som jag gör. Trampar du på mina känslor. När jag ber dig lyssna på mig,och du tycker att du måste göra något,för att reda ut mina problem. Sviker du mig,hur underligt det än kan låta. Kanske är det därför som böner hjälper för en del människor. För Gud är stum,och han har inga goda råd,eller försöker greja sakar och ting. Han lyssnar bara och låter mig klara mig själv. Så lyssna bara på mig,är du snäll. Om du vill prata kan du väl vänta på din tur.

Lördag.


Anteckning.

Segt idag,grått och trist ute. Har stickat lite grann,annars har jag inte fått mycket gjort precis. Min dotter är hemma ikväll.

Gojor


Jako inf.

Allt väl med gojorna,Jako är så ilsken på mig, bara biter mig när jag ska ge dem mat. Nu börjar det verkligen närma sig.

Anteckning.


Så var det fredag igen.

Har precis kommit hem från jobbet,riktigt kul att jobba ikväll. Det beror ju så mycket på vilka man arbetar samma pass med. Det är extra roligt när allt bara flyter,att man nästan inte behöver prata jobb med varann utan man vet alltid vad de andra gör. Den arbetskamraten som jobbade med mig ikväll,tycker jag mycket om också. Min dotter sover hos en kompis,har tänt lite ljus och sitter här och myser.

Värdefull.


Värdefull.

Du vet väl om att du är värdefull. Att du är viktig här och nu. Att du är älskad för din egen skull. För ingen annan är som du.

Så många vackra bilder.


anteckning.


Bloggar.

Har suttit och kollat in olika bloggar. Och vilka livsöden det finns,och hur starka många människor blir i livskriser. Man blir verkligen berörd. Allt små tjafs blir så banalt.

Torsdagskväll.


Anteckning.

ja så var det åter kväll,det har snöat igen här på konvaljevägen. Har varit ledig idag har inte fått så mycket gjort,tvättat,dammsugit och så bara. Sätter man sig vid datorn så flyger bara tiden i väg.

Det var en vacker visa,sa Fan om psalmen.


Mera av stäv.


Ljuga.

jag ska lära dig ljuga,sa prästen.Slog pojken i huvudet med bibeln.

Ord.


Himmelriket

Det var lika kärt som oförmodat,sa prästen. Kom in i himmelriket.

Jag tycker om ordstäv,(märks det?)


ordstäv återigen.

Det här tyck bära rent åt helvete,sa prästen. Då hästarna skenade mot kyrkväggen.

Nedan skrevs till Jan och Katarina Barks bröllop.


Kärleken förde oss samman.

Solen står högt över fälten. Vinden går lojt genom säden Värmen vilar och väntar. Det susar och söver i träd. Idag är det vara du och jag. Idag är det bara vi två. Du är min och jag är din. Och kärleken förde oss samman. Hör du hur klockorna ringer,tid att ta ännu ett steg.min ring glimmar på ditt finger.En kyss och sen börjar vår väg. Idag är det bara du och jag.Idag är det bara vi två.Du är min och jag är din. Och kärleken förde oss samman.En man en kvinna,har sin egen värld,för sällskap,för stöd,och för glädjen att va här. Ta min hand så följer vi vägen,genom regn och sol är jag din.Vi tar med oss den gyllene regeln,och förs fram av en viskande vind. Idag är det bara du och jag,idag är det bara vi två. Du är min och jag är din,och kärleken förde oss samman. (Ulf Lundell)

God natt.


Natt dags.

Ja god natt på er alla därute. Hoppas ni får sova gott.

Det doftar alltid om den hand som skänker rosor.


Ord nedan.


Martyrgloria.

Visst kan det vara en tröst att sätta på sig martyrglorian ibland. Klädsam är den dock aldrig.

Kloka ord.


Tistelmänniskor.

Det finns gott om tistelmänniskor!tisteln kan blomma praktfullt,men taggarna finns där.

Pippi.


Ang pippi.

Allt lungt med holkeriet. Jako bara biter efter mig nu,när jag ska ge dem mat,försvarar verkligen frun,och äggen. Han ser verkligen ut som en nervös blivande far,när han sitter i ingången till holken. Inget är som väntans tider.

Anteckning nedan.


Onsdagskväll.

Skriver sent ikväll,har jobbat mycket att göra där nu,knappt man hinner med det som ska göras. Har kännt mig så trött i några dagar nu,sov dessutom dåligt inatt. Min faster hade ringt hit,när jag var på jobbet.Hade väl sett mammas dödsannons i tidningen antar jag. Jag har ju ingen kontakt med henne heller nu för tiden. Men begravningen ska ju vara bara för oss inom familjen,så det är inte mycket att orda om. Prästen skulle komma nu på fredag. Annars så är jag lite less på en jobbarkompis,som strular med allt möjligt. Man kan undra hur folk orkar hålla på. Och man får sig en tankeställare vilket bra liv man lever i förhållande till hur andra har det. Min dotter verkar må bra nu,orkar med skolan,vara med kompisar och så. Det är ju det som är absolut viktigast,att hon har det bra. Få se om vi kommer igång att renovera hennes rum snart.

Jag kan ge dig ett definitivt kanske.


Se nedan


En kommitte´

Èn kommitte'är en grupp odugliga,utsedda av de ovilliga att göra det omöjliga.

Så sant.


Re.

Man hittar alltid eskimåer som är beredda att tala om för dem som bor i Kongo,hur man bäst står ut med hettan.

Charmkurs.


Ordspråk igen.

Jag behöver inte gå någon jävla charmkurs. Jag har redan en positiv inställning till de idioter som kommer och gnäller.

Holk nytt.


De två grå.

Allt är fortfarande bra i holken,Elin håller på som sjutton inne i holken. Man hör det främst när vi gått och lagt oss. Så fort man kommer nära buren är Jako på sin vakt.

Frid.


Sov gott!

Japp då var det sängen igen,alla sover utom jag som vanligt. Ska jobba imorgon. Men innan jag somnar så läser jag nog en stund,fast klockan är mycket.

Den som talar illa om andra i din närvaro,talar illa om dig,i din frånvaro.


Ett kompetent intryck,är nästan lika viktigt som själva kompetensen.


Den kloke drar sig tillbaka medan han ännu har ljus framför fötterna.


Dikt nedan.


Dikt av Lars Berghagen.

Kärleken är som en fågel,flyger på fria vingar. Om du den fågeln fångar,håll den ömt i din famn. Kärleken är en fågel,fångad men aldrig fånge. Fri ska den fågeln sjunga,då sjunger den högst ditt namn.

Det finns dom som älskar matlagning,dom kan få mina kastruller.


Sagan om isfolket.


Margit sandemo.

Kom jag just att tänka på.Hennes böcker sagan om isfolket läste jag för många år sedan. Men jag kommer ihåg dem än.Villemo,saga sol,tamlin var bla namn i böckerna. Den serien kan man verkligen rekomendera,framför allt om man är vän med änglar,demoner och sånt.

Skyddsägel.


Min Mor.

Imorgon kommer mammas dödsannons ut i tidningen. Känns konstigt att det är så. Jag hoppas verkligen att hon har det bättre där hon är nu. Kanske har hon just träffat pappa igen,och de kanske som min systerson sa,åker i epatraktorn igen.

Kul att så många tittar in på min blogg! hoppas ni hittar något av intresse.


Ägg.


Papegojor.

Nu är det bara ca en vecka kvar tills äggen ska kläckas. Allt flyter på som det ska i holken. Undrar om det blir något?

Ang min dotter.


Min dotter.

Min dotter är verkligen så duktig! hon klarar skolan galant,och verkar så snäll och trevlig mot sina kompisar. Jag är så stolt över henne,hon håller på att utvecklas till en sån fin människa. Men hon har lite dåligt ordningssinne,badrummet ser ut som ett bombnedslag när hon varit där,för inte tala om hennes rum! Men jag älskar henne över allt annat.

Grattis!


Hemsida.

Min dotter har idag fått lov att lägga sin hemsida om LaFe. Till LaFes Sida här i Sverige. Stort grattis Från Mamma!

Hårda bud sa Moses fick stentavlorna på tårna.


Det var nära ögat,sa han som sköt av sig näsan.


Att hänga mig,vore allt det sista jag skulle göra,sa gubben.


Ursäkta att jag tar mig friheten,sa fången,rymde från fängelset.


Se nedan.


Re.

Nordanvinden är kall,vilket håll den än blåser ifrån,sa gumman.

tema ordstäv.


Mera på temat.

Nu måste väl lössen undra vart jag tagit vägen,sa gubben,vände skjortan på julafton.

Tema ordstäv.


Ordstäv.

När du talar till mig,ska du hålla käften,sa patron till torparen

kojdax.


Sovtid?

Nu är det dags att gå och lägga sig. Jag ska förstås läsa en stund också. Har varit ute med hundarna,det är fortfarande kallt här på konvaljevägen. Sov så gott nu!

Nej just det glöm inte att komma med kommentarer.


Underbara bilder.


Oro.


Stress.


Också sant.


Så sant.


Mera änglar.


Bön igen.

Det går en ängel kring vårt hus,han bär på två förgyllda ljus. Han tar barnen i sin famn,och så somnar vi i Jesu namn. Amen

Änglar.


Önskan.

När jag trött till vila går. Och mitt öga sluta får. Fader,låt din ängel då,vänligt vid min sida stå.

Bön.


En söt liten bön.

Du käre Gud far,som i himmelriket bor. Så högt över jorden,så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,och fast jag är liten,du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,och du hör när jag ber. Och du,när jag skrattar,så tror jag du ler. Vill du förlåta allt dumt som jag gjort,för du kan ju glömma,och kasta bort. Lycklig jag är som får tala med dej!och hjälp alla andra som du hjälper mej. Den som är ensam,och de utan hem,du ordnar väl så det blir bättre för dem. Du käre Gud far du bor också här,på Jorden,i rummet,precis där jag är. Låt mig nu sova,tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret,men är inte rädd. För när stjärnorna tänds i himmelens land. Jag ser ju att,allt du har i din hand Amen. Siv Larsson

Jag,när jag städade förut.


Re visa.


Visa om änglar.

Du vet väl om att änglarna finns? Dom är här för att se hur du har det. Dom kan hjälpa dig,fast dom inte syns. Du vet väl om att änglarna finns?

Spöken.


Panikångest.

Har jag berört förut här på bloggen. En doktor som jag hade förut frågade alltid hur det var med mina spöken? Det är ganska träffande tycker jag,för ångest är ju som spöken som kommer fram lite då och då.

Jag när jag stickar.


Sinnen.


Mera mera ord.

Han kan gå ifrån hus och hem. Men man kan inte gå ifrån sina sinnen.

Skrivandet.


Skrivarkväll.

Det är jämnförelsevis lätt att vara modig,när man ställs ansikte mot ansikte med en konkret fara. Större mod krävs för att möta den odefinerbara fara som jagar vårt oroliga sinne.

Rubrik.


Mera mod.

Bara en stor tanke lär dig mod,att inget ont varar för evigt. Faktiskt inte ens särskilt länge.

Ordspråk.


Ledare.

En stor ledare, är den som får de små att känna sig större.

Mod.


På temat mod.

Det är oftast de minsta hundarna,som uppvisar det största modet.

Sagt om mod.


Glöd.

Det viktigaste i kampen är inte storleken på hunden. Utan hur stor kämpaglöd den har.

Var man är herre i sitt eget hus.Tills gästerna gått.


Möt en människa förutsättningslöst.


Ord.


Tänka.

Att tänka är så besvärligt,att många föredrar att döma.

Frog.


Karaktär.

Har man ingen karaktär,får man skaffa sig levnadsregler.

Dammar.


Städning.

Just ja,jag har städat idag,så duktigt av mig eller hur?

Nalle.


Hinder.

Hinder är vad du ser,när du tar bort blicken från målet.

Anteckning.


Kladdkaka.

Det luktar nybakat här på konvaljevägen,det är intejag!som har bakat utan min dotter.

Sjumilaskogen.


Puh

Hör du Puh,varför är inte du i farten. För att det är vackert väder svardade Puh.

Änlar.


Mera på samma tema.

trö rosor för varandra,törnen strör så många andra.

Tema.


Kloka ord.

Döm aldrig i vredesmod! Vreden går över men domen står kvar.

Böcker.


Söndag.

Har läst klart boken svensk maffia nu. Har börjat på en ny som handlar om Selma Lagerlöfs bekantskap med Sofi.Eller den handlar igentligen mer om Sofi,hon var ju också en duktig författare men som kom lite i skymundan. Den är lite seg för att det är svårt att läsa gammelsvenska. De gammla breven som finns i boken är just skrivet så.

Jakos.


Jako och Elin.

Jako har börjat gå in i holken mer och mer nu. Ibland är dom inne båda två,och när Elin går ut och äter går Jako in. Kan det vara så att de känner på sig att det snart är dags,och att det är extra viktigt att äggen hålls varma?

RSS 2.0