Tänder några ljus i rusket.Sov så gott.


Åter kväll.

Har kommit hem,hundarna och jag har varit ute i regnet.Nu är det höst ute mörkt när man kommer hem.Fast jag tycker det är rätt mysigt,när man kan tända ljus.Elda i kaminen. Och ligga och lyssna på regn och blåst i en varm säng. Imorgon är det jobb igen.

Vad är en bal på slottet.


Sunnerbo.

Det var tufft att komma iväg till jobbet idag.Men tack och lov så gick paniken över. Jobbade tillsammans med Majsan ikväll.Sjukskötaren tyckte det var länge sedan vi setts och det var det ju. Allt flöt på bra inga konstigheter.

Spökdag.


Måndag.

Idag har spökena djävlas med mig ända tills jag skulle till jobbet.Började att jag vaknade oroligt tidigt,och sedan höll det på.Jätte jobbigt. Har ialla fall tvättat,vikt tvätt samt plockat undan här hemma. Ringde till frissan,men hon hade naturligtvis semester när jag skulle klippa mig. Signe var hemma en sväng på håltimmen igen.

Hallå.


Söndag.

Seg söndag och gråkallt.Har varit ruggig hela dagen.Tjejerna sov länge och nu har Tina gått hem.Maken kollar på tv. Imorgon är det jobbdags igen. Jag ska gå och lägga mig supertidigt ikväll,och förtsätta läsa min bok Sommardöden.

Lördag.

Sov rätt ok,maken har jobbat jag har inte gjort så mycket.Plockat undan lite bara samt legat och läst.Just nu har vi ätit Tina fick middag här, hon ska sova över här inatt.Tjejerna har varit och handlat lite gott,maken ligger vid tvn och jag sitter här.Ska gå ut med hundarna duscha och gå och lägga mig och fortsätta läsa

Trött.


Sov inte middag.

Nej det blev ingenting av med det,maken har varit hemma han hade handlat,sedan åkte han ut till Åsvik och klippte gräsmattan. Signe har också varit hemma och fixat tills sig,sedan åkte hon med Tina till Nynäs de hade fått 2 biobiljetter av Tinas mamma. Kul för henne,hoppas nu bara att de kommer in.Maken får nog hämta dem sedan. Jag har gjort lite helg,ska tända lite ljus och mysa till det lite. Men sedan väntar sängen på mig känner mig så trött.

Trevlig helg på er alla.


Fredag.

Sov väl så där,har fixat till mig.Tusse har varit runt,plockat in tvätt och tvättat. Plockat undan,skurat toaletten och så. Signe har lång dag i skolan fast det är fredag,och maken skulle handla tror jag. Funderar på om jag ska lyxa till och sova middag en stund.

God natt på er alla.


Ego.


Torsdags kväll på Konvaljevägen.

Har kommit hem,jyckarna har varit ute.Jag har gjort lite div kroppsvård,kletat in en inpackning i skallen samt målat naglarna. Maken sover,så också djuren,men Signe och jag är vakna. Har även plockat undan här hemma,och satt på tvättmaskinen igen. Imorgon är jag ledig.

Helgfint på Sunnerbo.


Sunnerbo.

Det går så bra att jobba,tycker det är kul där.Lagom mycket att göra,ikväll dukade jag en fin kaffebricka till en boende och hennes anhöriga.Det uppskattades verkligen. Mirja och jag hann göra lite helg fint på avdelningen också,plockade lite blommor som vi satt på borden.Dessutom hann vi sitta och fika och ha trevligt.

Hallå hallå.


Torsdag.

Tror ni jag kunnde sova nä,ja ja det är som det är med det.Min dotter har varit hemma på håltimmar igen,jobbigt att ha så många håltimmar.Men hon har ju nära hem. Har fixat till mig inför arbetspasset,satt igång tvättmaskinen. Solen skiner på Konvaljevägen idag. Känner mig seg har inte mycket energi precis.

Att se det som inte syns,och att höra det som inte sägs.A och o inom demesvård.


Onsdagskväll.

Har kommit hem från arbetet,satt på mig myslinnet.Pratat med min dotter om allehanda saker. Tagit en kopp fika,och sitter nu här och taggar ner.Är så himmla glad att det funkar så bra att jobba. Och att Signe mår så bra nu,det enda bekymmret är fortfarande det som hände med A. Men bollen är helt på deras sida nu,inte på vår sida. Jobbar imorgon också,sedan är jag ledig,skulle behöva åka till Nynäs och uträtta lite ärenden.

Borde vara en rättighet för alla,att personalen har tid att prata en stund.


Sunnerbo.

Allt gick bara bra ikväll också.Mötet var lite jobbigt men det gick.Sedan flöt arbetet på som en dans,vi hade roligt och skrattade mycket jag och Lotta. Vi gjorde även ett bra jobb med en man,tänk vad lite extra kaffe och en pratstund kan göra. Man känner sig så nöjd med sig själv när man kan göra någon glad samt få en person att känna sinnesfrid igen.

Inte lätt att vara doktor.


Plastik kirurg i blåsväder.

Nacka kliniken ligger risigt till nu efter kvällstidningarnas skriverier. Snacka om att bli uthängd stackars doktorn.Ja ja vet inte om det finns någon sanning i det hela,men det kanske det gör. Hur som haver blev jag vänligt och profsigt bemött där i Nacka ialla fall. Och lägger man sig under kniven,så får man ju vara medveten om att det finns vissa risker framför allt när det gäller sk skönhetsoperationer.Och jag fick även ett långt brev att läsa igenom innan operationen,där det stod om ev komplikationer.

Go eftermiddag på er.


Onsdag.

Tror ni jag kunnde sova?nej inte då,blir så less på att vrida och vända mig. Har ialla fall gjort allt jag ska,samt fixat till mig inför arbetspasset. Signe har varit hemma en sväng på håltimmen,och gått iväg igen. Fick lön istället för sjukersättning,chefen hade tydligen inte fixat det.Men så här långt är det ju bra att man får full lön,det tackar vi för. Det har regnat som sjutton här, men nu kommer solen fram. Som sagt är det möte klockan 14,och sedan jobbar jag med Lotta.Det känns bra det.

God natt till alla.


Här har vi Jonatan,makens barnbarn.


Kväll på Konvaljevägen.

Har precis kommit hem från jobbet,dogsen har varit ute.Sitter och tar igen mig en stund. Ska arbeta imorgon också.Hoppas jag kan sova lite bättre inatt,ingen ide att gå och lägga sig tidigt när jag ialla fall inte somnar. Det har varit en bra dag i det stora hela,det tackar vi för.

Allt väl med jobbet som undersköterska.


Arbetet.

Allt gick bara bra på jobbet ikväll också.Träffade Ewa för första gången på länge det var kul. Det serverades kycklinggryta till middag,och kvällen flöt på utan överraskingar. Imorgon är med avdelningsmöte klockan 14.

Kl 14 på Konvaljevägen.


Redo för arbete.

Nu så har jag fixat till mig,så gott det går.Väntar på att Signe ska komma hem,hon slutar tidigt idag. Har tvättat som vanligt,och vikt tvätt samt plockat undan. Känner mig lite förkyld,men det har inte blivt värre än.

Tisdag.

Kan inte somna på kvällarna,blir så less.Vaknade när Signe och Tina kom hem på lunchrasten. Sitter nu och fikar och försöker vakna till,idag är det jobb igen klockan 15. Sol även idag här på Konvaljevägen.

Grattis till min dotter som har namnsdag idag.


Visst är hon vacker min dotter!(Älskar henne så).


Middagen avklarad.

Nu har vi ätit pannkaka,djuren har också fått mat.Maken har muttrat lite om pengar igen,annars är det lugna gatan här. Jag har verkligen ont i skallen,blir nog förkyld. Diskmaskinen är startad,och tvättmaskinen går för fullt.

Nu är jag trött.


Städat.

Fick en faslig energi,har bytt lakan,tvättat,varit ute med Tusse,skurat golv.Samt fixat lite med blommorna. Plockat undan massa skit igen,så nu ser det riktigt trevligt ut här på Konvaljevägen igen. Vet inte men jag tror jag börjar bli förkyld(kanske bara inbillning.

God förmiddag på er.


Måndag.

Har sovit riktigt bra inatt,segar runt här och fikar.Maken jobbar och Signe är i skolan. Solen skiner här på Konvaljevägen.Ska försöka komma in i duschen,och få lite kläder på mig. Har massa tvätt igen,och Tusse skulle nog behöva användas.

Sussa så gott.


Hemma igen.

Har kommit hem från jobbet,hundarna har varit ute.Har målat min dotters naglar. Och sitter nu och varvar ner,ska snart gå och lägga mig.Imorgon är jag ledig. Känns i ryggen faktiskt att man har arbetet 4 dagar rad.

En bra dag.


Arbetet.

Allt gick bara så bra på jobbet ikväll också,jobbade med en van personal och då går det ju som en dans,när den ene vet vad den andra gör. Alla boende var nöjda och glada,och vi hann göra lite fint på avdelningen. Inga spöken visade sig.

Hallå.


Söndag.

Sover så dåligt,lite mer påläst som jag är nu börjar jag fatta att jag säkert har kommit i klimakteriet.Har ju alla symtom på det. Fast att jag är så orolig när jag vaknar är väl något annat kan jag tro. Har plockat undan och tvättat lite.

Sov så gott alla.


Hemma på konvaljevägen igen.

Har precis kommit hem,hundarna och jag har varit ute.Nattlinnet är på och jag är redo för sängen.Ska bli så skönt att få lägga sig.Maken och min dotter har kommit hem igen.

Trevlig helg.


Sunnerbo.

Var så trött så jag hade verkligen ingen lust att jobba,men väl där fick jag energi till det som skulle göras.Allt gick bara bra ikväll med,förutom lite ångest precis innan hemgång.Det får man ju vara glad för.

Hej svejs.


Lördag.

Sover så himmla oroligt pm nätterna,svettas och håller på.Segade runt en stund,fixade sedan till mig.Satt och stickade ganska länge.Har varit trött hela dagen.Maken kom hem och vände han skulle jobba,tjejerna var kvar på Åsvik.

Kvällens ljus.


Du käre Gud far.

Du käre Gud far som i himmelriket bor,så högt över jorden så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,fast jag är liten Du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber,och Du när jag skrattar så tror jag du ler. Kan du förlåta allt dumt som jag gjort? för du kan ju glömma och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej,Du hjälper väl alla andra som du hjälper mej? den som är ensam,och de utan hem,Du ordnar väl så det blir bättre för dem? Du käre Gud far du bor också här,på jorden,i rummet precis där jag är. Låt mej nu sova tryggt i min säng,jag ligger i mörkret men är inte rädd. För när stjärnorna täns uti himmelens land.Jag ser ju att allt du har i din hand. Amen.

natt på er.


Hemkommen.

Japp kommit hem från arbetet,hundarna hörde mig på långt håll när jag kom. De har varit ute,gojorna sover(eller nästan)Elin pratar lite under skynket hör jag. Har gjort mig klar för natten,känner mig så himla glad över att jag kan jobba igen. Kokat en kopp fika har jag gjort,ska snart gå och lägga mig och läsa. Skönt att slippa bli störd av tv i sovrummet,samt någon som snarkar.

Me på banan igen!


Arbetet.

Ikväll gick det bara så kanon bra på jobbet,trots att jag hade ensamt ansvar för mediciner och sondmat,samt kontakt med beredskapssjuksköterskan.Neee ja är med på banan igen!. Kännde mig som mitt riktiga jag,stolt och säker i min yrkesroll.

Hallå.


Fredagskväll .

Maken min dotter och hennes kompis åkte vid två tiden ut till Åsvik.Maken hade köpt lite gott till tjejerna,och så var det ju mat och musik uppe på dansbanan där ute. Är så glad att Tina följde med Signe ut.

Em på Konvaljevägen.


Fredag igen.

Sov så där blir väldigt störd av en som snarkar brevid,och Lillemor som piper och gnäller. Har fixat till mig och startat tvättmaskinen,samt plockat undan lite. Försöker på nytt lära mig meditation,för att kunna slappna av.Övning ger färdighet. Maken dottern och en kompis till henne ska på fest ute på Muskö ikväll. Så det blir bara jag och djuren hemma sedan.Jobba ikväll känns inte så ok,för att jag ska jobba med en vikarie.Känner mig tryggare med van personal nu när det är som det är.

God natt.


Oräddslan.

Läste en artikel i Cosmopolitan,det var en beteendevetare som skrivit bla. Och menade att oräddslan är en muskel som måste tränas,alltså om man inte tränar kommer räddslan istället. Det var något som fastnade i min skalle,det var ju i och för sig inget nytt,ja menar det är ju KBT,men just att sätta andra ord på det berörde mig.

Hemma igen.

Har kommit hem varit ute med hundarna,Lillemor håller på med sin nalle.Gojorna sover,Och alla de andra med förästen. Känner mig stolt över att jag kunde jobba,har nannalinnet på och har gjort mig klar för sängen. Nu hoppas vi att det går lika bra imorgon.

Sunnerbo.


Första arbetskvällen.

Jo jag kom iväg till jobbet,var ganska tufft innan jag kom iväg.Men väl där så kändes det helt som vanligt,förutom en attack när mitt arbetspass nästan var slut. Jag fick kramar och en fin docka från Portugal.

Em.


Tordag.

Sov gott och vaknade rätt ok.Har fixat till mig så man ser hyfsad ut. Lillemor är verkligen skendräktig just nu ligger hon under täcket med en nalle och piper.Stackarn så det kan bli. Signe var hemma en sväng på rasten,verkar vara som vanligt idag.Har plockat undan här hemma,så nu är det bara att ladda för arbetet.

Natti natti.


God afton.

Så nu var det snart läggdags igen,har gjort mig klar för det. Har fått ett jätte gulligt email från en jobbarkompis,ang att jag ska börja jobba. Sånt blir man glad av. Lillemor har börjat skenvalpa,hon gnäller och piper samt han hon är arg på Danne. Fåglarna har haft jätte skoj med sin kartong.

Mus tema.


Onsdagskväll.

Har ätit plockat undan efter maten,dottern tjurar på sitt håll,jag på mitt och maken på sitt.Kan det bli bättre?Djuren har också blivit utfodrade,och tvättmaskinen går för fullt. Försöker förbereda mig mentalt för att komma iväg till jobbet imorgon. Vädret är jätte fint här på Konvaljevägen ikväll. Har kokat mig en kopp fika som jag ska dricka.

Grrrrrr.


Husstädning.

Känner mig så Arg,men inget ont utan det har något gott med sig,huset blev städat. Det som retar mig mest nu är min opedagogiska make som alltid ska vara så dj klumpig. Fan också,det var ju igentligen honom det hadlade om,men det var jag som tog tag i skiten.Otack är världens lön.

Gillar inte opolitliga människor.


Kontakt med jobbet.

En vis I L på arbetet var så väldigt smörig när jag ringde,hon är som en pudel som hugger bakifrån. Ja ja man kan inte älska alla,huvudsaken är att jag kan börja jobba igen.Och teknikens under gör att jag säkert inte kommer att få pengarna som jag ska heller. Får väl gå ut och plocka svamp och blåbär eller nåt.

God dag.


Första skoldagen.

Så har Signe börjat i skolan igen,hon har fått ett jätte konstigt och jobbigt schema.Med massa håltimmar,och längre dagar. Tyvärr fick hon ett utbrott mot sin mamma,om det som hänt med A.Tydligen trodde familjen att vi var sams tills jag sa att A inte var välkommen hos oss längre. Men då förstår jag inte varför pappan var arg redan från början?och varför A har fått mobilförbud,dataförbud?Det är verkligen ett dilemma vi hamnat i,men jag känner att det krävs en ursäkt både från A och hennes pappa.Om det nu överhuvudtaget ska kunna komprommisas.

Sov gott,där ute.


Höst.

Fy nu är det verkligen ruggit ute!dogsen och jag har varit ute,såg just att Lillemor har blivit tjock under sommaren. Jag har färgat om mitt hår,blir lika irriterad varje gång när man ska hålla på med det där kletet i skallen. Men nu ser det betydligt bättre ut igen,har målat både mina egna naglar och Signes. Nu återstår sängen med boken som handlar om Saddam Hussein(stavas inte så ser jag).

Ho ho.


Tisdags kväll.

Det blev inte Nynäs,de blev Haninge.Siba,elgigganten,expert osv.Inga affärer i min smak,och dessutom gick det inge bra med spökena heller. Men jag drog in på Maxi och köpte hårfärg ialla fall. Väl hemma så börjades det med den där hemma bio anläggningen som inhandlades till min dotter.Hon behövde ju lite uppmuntran tyckte nog min make. Men faktum är att hon har varit väldigt glad trots det som hände.

Tisdags kväll.

Det blev inte Nynäs,de blev Haninge.Siba,elgigganten,expert osv.Inga affärer i min smak,och dessutom gick det inge bra med spökena heller. Men jag drog in på Maxi och köpte hårfärg ialla fall. Väl hemma så börjades det med den där hemma bio anläggningen som inhandlades till min dotter.Hon behövde ju lite uppmuntran tyckte nog min make. Men faktum är att hon har varit väldigt glad trots det som hände.

Det enda onskan behöver för att segra,är att de goda ingenting gör.


Vilket väder det blev.

Ömsom sol och regn,har fått dit ett par ögon även idag.Signe vilar nu är trött stackarn,men ikväll får det bli tidigare i säng för damen. Jako har fått en kartong som han håller på med,hundarna slöar i köket. Mats och Signe skulle visst dra till Nynäs sedan,funderar på att följa med.Eventuellt köpa hårfärg igen(den billiga varianten var inge bra). Har vikt massa tvätt igen,annars har det inte blivit mycket gjort precis.

Hej.


Tisdag.

Hade svårt att somna igår,hittade en bok som jag inte läst,tur det. Men sov sedan som en liten gris,vaknade när Signe och Mats kom hem från stan. Solen skiner här på Konvaljevägen.Och jag är ledig idag och imorgon. Sedan hoppas vi att allvaret kan börja även för mig.

God morgon.


Aferes behandling.

Allt gick bara bra för Signe på Sös,de skulle prova med att vänta 2 månader tills nästa behandling pga att hon mår så bra nu.Är så himmla glad för hennes skull.

God natt.


Älskar dig Signe!


Nobody puts Babe,in a corner.


Snart midnatt.

Dogsen och jag har varit ute,och nannalinnet är på.Nu är det problem med att jag inte har någonting att läsa,boken som jag läste ut i går var super dålig.Men envis som jag är så måste jag läsa klart även om boken är tråkig. Har pratat med en jobbarkompis ikväll,det kändes bra.Fast jag visste ju att just den människan alltid ställer upp. Maken sover(han känner sig också nöjd med att vi åkte till familjen) Signe ska gå upp tidigt för sin aferes behandling imorgon.

Hallelulja.Jo pyttsan.


En omtummlande kväll.

Jo då Tusse fick en promenad inne i huset till slut.Jag har till och med lagat mat idag,brukar maken göra annars. Sedan tog vi i tu med det som måste göras,det började rätt ok innan personen som kränkt oss kom hem,sedan blev det värre.Vi blev utslänga!tillsagda att vi kunde gå därifrån.Första gången i mitt snart 50åriga liv som jag har blivit utslängd från någons hem faktiskt Mycket ska man vara med om,men hur som haver så känns det väldigt bra att vi åkte till famlijen,och framför allt är det skönt att Signe inte är arg eller lessen på oss. Hon sa förut"Mamma du ägnde ju ut honom totalt". Vi ska nog inte ha något med den famljen att göra mera. Denna famlij är kristen,jag måste ha sovit de gånger jag varit i kyrkan.

Em.


Målat dit ett par ögon.

Ja nu har jag målat mig och fixat håret.(Bättre sent än aldrig) Signe hänger med kompisar,och jag ska ta en sväng med Tusse,så måste jag ringa till jobbet också. Nu är det riktigt soligt ute,så man kan nog hänga ut tvätten.

Hej.


God förmiddag.

Vaknade tidigt med hjärtat i halsgropen igen,har sovit oroligt inatt. Tänk att det ska vara så envist. Sitter och väntar på min tur i badrummet igen,har startat tvättmaskinen och vikt lite tvätt. Det är varmt men molnigt här på Konvaljevägen nu. På onsdag börjar skolan igen,det verkar som det är lite roligt att träffa alla kompisar igen.Imorgon är det Afreresbehandling för Signe,hon har ju verkligen mått kanon bra hela sommaren(är så glad för det).

Natti natti,var rädda om er.


Ser ut som höst ute.

Har varit ute med hundarna,fy vad ruggigt det är.Har gjort mig klar för sängen. Ska bli så skönt och lägga sig.Imorgon är en ny dag,kanske känns det bättre då. Dottern är hemma ikväll.

God afton.


Middagen avklarad.

Nu har vi ätit,Signe hänger med sina kompisar.Det blåser fortfarande riktigt ordentligt här,är det hösten som har kommit så här fort tro? Jag sitter och kollar runt lite här på datorn,idag har varit en sådan där dag som man aldrig liksom vaknar. Det känns fortfarande det som hände i fredags,tänk hur människor kan fara ut. Jag ska snart ut med hundarna,duscha och gå och lägga mig och läsa.

God morgon.


Söndag.

Blev inte att jag skrev något igår,men nu är jag tillbaka.Det blåser halv storm här på Konvaljevägen. Vaknade med hjärtklappning idag,jobbigt.

Natt,var rädda om er.


Ett litet ljus kan ju behövas igen,(om man säger så).


Sovdags för gammligar.

Japp nannalinnet är på,och då återstår väl bara sängen.Laddade och ringde till min make,han blev så klart jätte lessen,andra gången jag ringde,första gången var han lite kaksig,som brukligt är i den familjen.Ja just nu kan vi inte göra ett dugg åt det.Får bero tills imorgon får vi se vad vi ska göra. Tack och lov har Signe roligt med Tina inne i stora rummet.

Re party med brudarna.

Jaha ja,Signes party med brudarna blev inte riktigt som vi tänkt oss kan jag säga. Har pratat med min syster om saken,både hon och min svåger är kloka,så det kändes som vanligt ok att ringa till dem. MM det kommer att ta lång tid att fundera ut hur man ska gå till väga med det här.

Party med brudarna.


Tjej party.

Maken har åkt till Muskö,och Signe ska ha sina kompisar här ikväll. I och med det så blev det städat i stora rummet(av min dotter)det var ju behövligt. Hon har bränt ner massa låtar som de ska lyssna på,vad mer som står på programmet vet jag inte.

Trevlig eftermiddag.


Igelkott jakt.

Ja det är inte så att jag jagar dom precis,men en liten bebiskotte hade lyckats tagit sig in på gräsmattan,låg och sov där i all sköns ro. Men jag ville ju inte att Danne skulle göra illa den,så det blev till att flytta på den.Den ville tyvärr inte vara med på bild,så fort jag tog fram kameran,så såg den u som en torr grästuva.

Trevlig helg på er.


Fredag.

Somnade sent igår,låg och lyssnade på regnet ganska mysigt. Går fortfarande runt i nattlinne,och väntar på min tur i badrummet.Min tur är typ aldrig,med en tonårstjej i familjen. Solen är framme idag med här på Konvaljevägen,men så fort jag sätter mig ute så blir det väl molningt kan jag tro.

God natt på er,var rädda om varann.


Hade en igelkott på besök igår,som Danne var galen på.


Nannaläge snart.

Hundarna och jag har varit ute och traskat,så nu väntar duschen,samt hårtvätt. Och sedan på med bästa nattlinnet. Signe har sina kompisar här,och maken sover framför tvn. Skallevärken är borta nu,och i det stora hela har jag mått bra idag.

Och Madde har förlovat sig.


Ännu en klasskompis funnen.

Ann Isaksson bor i Colorado,där hennes Tomas jobbar med något. Ja jag säger då det man får vara med om mycket på Facebook.

Min systerson med fru,som hade bröllopsdag den 9/8.


Känner mig som en elefant.


Goderafton.

Jaha nu har vi ätit middag,har inte fått mycket gjort idag heller. Tvättat förstås,och plockat in ren tvätt. Djuren har också fått mat,har skallevärk(åska i luften kanske?). Försökt plockat ögonbrynen,är jätte svårt när man måste ha glasögon på sig för att se. Funderar på att be min dotter om hjälp,men det är nog ingen ide. Hon har hängt med sina kompisar en stund,men är nu hemma. Jag skulle verkligen behöva motionera och få bort lite volanger runt midjan.

God morgon.


Torsdag.

Idag så skiner solen här på Konvaljevägen igen.Har sovit gott inatt,min dotter sover fortfarande.Men jag har hunnit fika och så. Signe kom hem från stan igår med massa fina kläder igen,efter sin shopping med sin moster. Hon har värsta ordningen i sina garderober,och hela rummet förresten nu för tiden. Jag börjar få nojan för jobbet,känns inget bra alls,men samtidigt måste jag ju prova. Funderar på om jag ska gå ut och sätta mig i solen en stund.

Goddag.


Tisdag.

Har sovit jätte bra inatt,skönt.Tvättat håret och fixat till mig. Regnet hänger i luften nu,här på Konvaljevägen. Min dotter ska åka till Ösmo ikväll till sin moster,de ska åka till Stockholm imorgon.

Sweet dreams där ute.


Åter mot natt.

Jyckarna och jag har varit ute,det går så där måste jag säga. Måste verkligen komma iväg till frissan,ser för dj ut i skallen. Och så har jag fått ett bett eller något på ögonlocket,alldels blått.Snyggt värre. Signe hänger med sina kompisar,maken kollar på tv. Gojorna sover.

Söt stor kisse.


Måndag.

Vi har ätit pasta och köttbullar till middag,djuren har också fått mat. Maken har varit hemma en stund,men åkte sedan och jobbade igen. Det har varit svalare och lite molnigt här på Konvaljevägen idag.

Hej.


Städar dag.

Har bytt lakan,dammsugit och plockat undan lite här och var. Vaknar så tidigt nu för tiden,börjar bli gammal.Snart sätter man på kaffe klockan 5. Signe därimot sover jätte länge om hon får. Nästa vecka börjar ju allvaret för henne också. Gojorna har också fått rent i sin bur.

God natt med er,var rädda om varandra där ute.


Läggdags snart.


Kvällning.

Så var den här dagen snart slut,vovvarna och jag har varit ute,Danne fick ett märgben att gnaga på sedan.Lillemor fick inget hon skulle väl förmodligen försöka svälja det helt,så glupsk som hon är. Min dotter har varit hemma hela dagen,var med kompisarna en liten stund bara.Den ena kompisen skulle åka till sin mamma i Ösmo. Funderar på var jag ska hitta en bok som jag kan läsa,kanske har någon i mina gömmor.

Grattis till Johan och Tove,som har 1årig bröllopsdag idag.


Högsommar.


Söndag.

Lika varmt och skönt idag också,har suttit ute ganska mycket. Plockat in massa tvätt,och tvättat och plockat undan lite. Flera jobbarkompisar har hört av sig,det blir man glad av. Sitter nu och väntar på att maten ska bli klar så vi kan äta.

Alter ego.


Lördag.

Vi har ätit grillat och sallad,samt vitlöksbröd gott gott. Nu har dogsen och jag varit ute har duschat och satt på mig nannalinne. Tvättmaskin och diskmaskin går.Har ni tänkt på vad fort det blir mörkt ute nu? Hua hösten är på väg.

Bad.


Bad på Ängsholmen.

När maken hade jobbat färdigt ikväll,så fick Signe och jag åka med ut och titta där han jobbade. Jag Skulle helt klart kunna tänka mig att hyra friggeboden bara,vi tog ett kvällsdopp där jätte varmt i vattnet och kvällssol,helt i min smak.Tack Olle för att vi fick åka dit.

Blir så arg när det inte går som man vill.


Fransk manikyr.

Har jag provat och gjort idag igen.Jag säger bara "Förbannade djävla skit ända upp i arslet!"(citerar en patient som jag lärde känna för länge sedan). Hur svårt kan det vara? det vita blir för tjockt och blir bara kladd. Finns det ingen penna eller så man kan köpa och rita dit det vita.

Annorlunda tolkning av stand by me.


Sov så gott i värmen,var rädda om er.


Disneytema.


Inpackningen ursköld.

Signe hänger fortfarande med brudarna,maken har kommit hem,sover på soffan.Där han har varit och jobbat ikväll var det 26 grader i vattnet,fick erbjudande att följa med imorgon. Jag går nog och lägger mig och läser snart,om jag känner mig själv rätt.

Go afton.


27 grader varmt ute klockan 1830.

Har fixat naglarna och kletat in en inpackning i skallen. Suttit ute och läst har jag också gjort,Signe har sina kompisar här och maken jobbar. Djuren har fått sin mat,och nu väntar väl snart en sval dusch kan jag tro.

God eftermiddag.


Ännu en het dag.

Ja nu har vi verkligen fått sommarvärme,skönt men man skulle ju vara vid stranden så klart. Vaknade tidigt för att vara jag,men somnade ju tidigt också. Signe är hemma idag,har städat sitt rum,och fixat med sina kläder.Jag har suttit ute i gasset,men jag tror inte solen tar så mycket längre.

Högtryck.


Torsdag.

Sov dåligt inatt och vaknade tidigt.Vilken värme vi har ute,min dotter har hört av sig via SMS frågade om de kunde åka ut till Åsvik nästa vecka. Hon kommer hem ikväll. Hundarna är helt utslagna i värmen.

Cogito ergo sum(jag tänker därför finns jag).Om någon annan trodde något annat.


Dags att släcka ner för idag.

Mmmm,det börjar bli sängdags för mig,dagen har varit i det stora hela en helt ok dag. Ska lägga mig och fortsätta på min bok En plats i solen.

Ungdomar ute på byn.

Ja det var väldigt mycket unga ute nu när jag och hundarna var på promenad.Har de inget hem eller?Kan det vara att de sista rycket av sommarlovet som gör sig till känna? Ja hur som haver så får vi hoppas att de inte hittar på något ofog.

Hej svejs.


Eftermiddag på Konvaljevägen.

Signe min dotter har kommit hem från sin utflyckt med polarna ätit lite mat.Och nu skjusar Mats henne till Ösmo.Hela huset är fullt på Modesväg tror jag,kul för henne att göra något. Själv har jag plockat in lite tvätt,som har hängt ute,luktar så gott. Alla djuren har fått sin mat,och just nu sitter gojorna och visslar och pratar. Hundarna ligger helt utslagna i värmen.

Värme.


Onsdag.

Sov jätte gott inatt,och vaknade inte så där orolig,gud så skönt. Min dotter är på picknic,med kompisarna i fårhagen nu. Vart är det,men mulet här på Konvaljevägen nu.Har varit till lilla affären nästan utan bekymmer(stora framsteg,för de som fattar hur det är).

Sov så gott,själv (har jag ställt in en fläkt.)Var rädda om er.


20 grader varmt ute kl 2130,Härligt.


På väg mot natt.

Min dotter har kommit hem,ja hon var ju hemma och åt förut också.Vi käkade grillad kyckling file med sallad,det var jätte gott. Sedan drog hon iväg igen till sin kompis Tina,hennes pappa fyllde år,så det vankades paj där. Hundarna och jag har varit ute,Vi hade glömmt att dra in en stol vid matbordet,så när jag kollade till låg Danne där mitt på bordet. Har haft lite kroppsvård ikväll.

Härligt.


En bra eftermiddag.

Ja jätte skönt har kännt mig helt ok,nästan som vanligt.Utom när jag skulle duscha? (vilka nojor man kan ha). Har gått en sväng med Tusse,städat av i största allmänhet,samt tvättat och plockat in tvätt.

Alla namnsdagarna första veckan i Augusti kan jag utantill,tack vare min käre svåger.


Hallå.


God förmiddag.

Sov så där inatt,vaknade orolig igen.Men nu känns det rätt ok.Min dotter har åkt till Nynäs med sin kompis,kompisen skulle ta en spruta. Det är vackert väder här på Konvaljevägen.

Go afton.


Sommar värme.

Jag idag har vi verkligen haft fint väder,Svettates floder när jag skulle plocka den ris från buskarna som maken trimmade igår.Men och andra sidan så svettas jag ju när jag sover också nu för tiden. Var till lilla affären och köpte mjölk förut,och nog f så skulle spöket komma fram. Min dotter har inte kommit hem än,men hon skulle komma ikväll.

Sol.


Måndag.

Åkte hem från Åsvik ganska tidigt igår fm.Tvättade massor och plockade undan lite. Min dotter åkte ju med sin moster in till Grönan.Hon stannade hos dem över natten. Idag är det strålande sol här på Konvaljevägen,inte ett moln. Har sovit gott inatt,men vaknade så där orolig igen,fan vad man blir less.

Åsviks camping.


Eftermiddag snart kväll.

Maken har skjusat hem min dotter,hon skulle fixa sig och åka till sin moster ikväll. De ska på Grönan imorgon och se Lady Gaga(stavas det så?). Jag har börjat läsa min nya bok,En plats i solen av Lisa Marklund,den verkar vara bra.Det märks att det är en uppföljare av Livstid. Det har naturligtvis regnat en stund här på Åsvik,men nu är det ok väder igen.

Men något bad tror jag inte det blir.


Lördag på Åsvik.

Helt slut igår efter mandomsprovet att komma iväg till doktorn. Låg och läste ut en hel bok i husvagnen,det är skönt att ha min dotter så nära liksom.Ligga där och höra alla ljud från tv,och utifrån. Somnade sedan gott utan att sova oroligt. Fick ett SMS från en jobbarkompis,det är skönt att någon från jobbet bryr sig. Vädret här idag är halv soligt. Maken och min dotter har åkt och handlat,de skulle köpa en ny bok till mig.

RSS 2.0