Go afton.


Onsdag.

Sov jätte gott och länge,har svårt att komma igång,fikade strosade runt. Hämtade ved och eldade kallt som attan.Tusse har varit framme,tvättmaskinen går varm. Djuren har fått mat,Danne är rädd för smällarna de skjuter,men det är inte så farligt med smällare än.Vi har ätit pizza till middag Signe ville ha det. Jag har precis duschat och gjort lite kroppsvård,målat naglarna. Nu sitter jag här med alla ljus tända,ska snart lägga mig och läsa håller på att läsa om Normalmstorgsdramat intressant faktiskt. Imorgon ska jag jobba,vi ska duka med vita dukar och fin servisen,det serveras smörgåstårta och vin eller cider. Signe får stor främmande igen,så kul för henne.Mn jur gör man tar fram ett täcke säger att det finns en säng på vinden,och sen går och lägger sig ha ha. Man kan ju inte kasta ut stackarn efter midnatt i 10 graders kula eller?

God natt i kylan.


Tisdag.

Nu var det ett tag sedan jag skrev,bloggtorka kallas det visst.Har precis kommit hem från jobbet,arbetade med Mirja ikväll hon var nedstämd för en sak stackarn. Hundarna och jag har varit ute 10 grader kallt har vi här på Konvaljevägen denna afton. Är så glad för min dotters skull,samt att hon är så modig och stark.Igår hände det något stort i hennes liv,och jag hoppas det fortsätter. Undrar hur man gjorde förr när man inte kunde skicka sms?. Tydligen fås det besök på nyårsafton,jag ska jobba men är ju hemma vid halv tio igen. Men för Signes skull är det ju jätte trevligt att det händer något för vi är ju inte speciellt roliga. Jag är också så tacksam över att få dela din glädje,och att du pratar med mig så öppet Signe (Älskar dig!)

Frid på er.


Annandagjul.

Sov gott,maken och Signe begav sig till Nacka de skulle till Signes kusin Johan och göra något.För Signe väntade nog en del shopping också för julklapps pengarna. Jag har haft det så mysigt för mig själv,Tusse har varit framme,bytt lakan i sängen,tvättat och plockat undan.Byggt upp min snölyckta igen,ska det vara så svårt att få den att inte gå sönder?.Skottat lite snö,för det snöar även nu på Konvaljevägen. Djuren har fått mat,jag har tvättat håret,och nu är alla ljus tända igen hoppas de kommer ihåg att köpa nya värmeljus åt mig annars blir jag inte glad. Danne har varit ute och skuttat runt i snön,det tycker han om.Sitter nu och fikar och lyssnar på lugna favoriter.

God afton där ute.


Juldagen.

Sov gott inatt,och sov länge.Maken hade varit i Nynäs hos Signes farmor,Signe fick julklapp av henne. Idag har det varit en sådan där dag som man aldrig riktigt vaknar,har plockat undan lite diskat lagat mat samt tvättat. Har gjort en ny snölyckta,det var ju kramsnö men nu vet i katten om den inte smälter bort istället. Har tänt en massa ljus,och en marshall ute.Det är verkligen blåsigt och ruggigt. Hundarna och jag har varit ute,jag har duschat och provat spikmattan,ja satan i gatan vad ont det gjorde i början och sedan när man skulle därifrån.Den lär man nog få öva sig på.

God och fridefull jul till alla där ute.


Julafton.

Jag lite julstämmning har vi ju med all snö,på förmiddagen idag hade vi lite klappsutdelning här på konvaljevägen.Spikmatta fick både Signe och jag(verkar vasst) Signe var så vacker när hon var färdig stylad,tänk att hon är en avkomma av mig. Makens chef var här med en fin julgrupp.Signes bror ringde och önskade god jul. Lillemor och Danne fick varsitt ben,och gojorna fick russin.Maken och Signe begav sig till fam Axelsson och jag begav mig till Sunnerbo.Det var många boende som var hemma hos sina anhöriga,men de som var kvar fick en trevlig stund framför Kalle anka med godis,snaks och vin eller cider alt julmust för det som ville ha. Vi personal hade tid att äta lite julmat tillsammans,och alla var glada och trevliga. Jag fick en jätte gullig tygtomte av min bästa Ewa,och Signe fick också en julklapp från henne. Hundarna och jag har varit ute,det verkar helt ok med Danne nu skönt. Nu har jag duschat igen och satt på mig min nya röda morgonrock. Det har varit en bra dag tycker jag.

Sov så gott.


Har tänt en marchall ute,ifall tomten är ute och rekar.


Dan före dan.

Sov skit risigt igen,segade mig upp fikade.Tog fram Tusse en sväng,plockade in tvätt och plockade lite här och var. Maken kom hem tidigt han och Signe åkte och handlade igen,jag duschade och fixade till mig.Sedan var det dags att gå och jobba,det plogas så djä dåligt så det är ett steg fram och ett tillbaka. Jobbade med Frida ikväll,fick ett litet paket av en boende,jag har inte öppnat det än,men det hon skrivit utanpå gjorde mig jätte glad och rörd. Hundarna och jag har varit ute nu när jag kommit hem igen.Vet inte riktigt men eventuellt har Danne fått tillbaka sin njursten kul i jul. Maken sover framför tvn.Signe har ialla fall visat sig. Nu är det bok som gäller. Önskar er alla en riktigt trevlig julafton!

God natt,sov gott.


Granen i köket,fast upp och ner.


Visst vill man försöka komma in till tomtarna.


kväll och det snöar igen.

Har varit ute i mörkret igen och plockat mer tallris,har ställt det på en pall ute brevid lycktan,eftersom det snöade ner hela tiden.Min snölyckta har också snöat ner. Får se om jag gör en ny. Jag har färgat mitt gråa hår igen,det växer verkligen ut fort,Naglarna har jag målat sitter nu och väntar på att de ska torka. Alla tomtarna lyser och det är varmt och mysigt här inne.

Julklappar alla till en viss person.


Julklapps handling.

Vi åkte ner till Nynäs förut och handlade igen,Signe fick nya sängkläder av sin pappa som hon har bäddat med,hon har även fått en hylla med spottar uppsatt över sängen så nu ser hon också.Jag har slagit in alla paketen nu.En av presenterna till Signe kom med posten igår,det blev jag glad för faktiskt.Tack för det! Hon fick öppna ett paket när hon vaknat idag.Ja det blev lite julklappar i år med.

Granen i stora rummet.


Tisdag.

Min dotter och jag tog med oss hundarna ut,Lillemor frös så henne fick vi bära. Jag var en sväng på jobbet och fixade med julklapparna,hoppas jag nu inte har glömmt någon. Sedan var jag på Lillan och köpte mer julpapper. På eftermiddagen har jag gått en sväng med Tusse,satt in nytt tallris och plockat undan lite,tvättat förstås.

4 ljus tända i söndags.


Data strul.

Så därför har jag inte skrivit.Signe kom hem från sin moster igår igen.Hon verkar pigg och ganska glad faktiskt.Sov länge båda två idag skönt.

Sov gott alla där ute.


Snart midnatt.

Och jag är fortfarade uppe,har kletat in en inpackning i skallen,samt gjort allt det andra jag skulle göra.Slagit in julklappar har jag även gjort.Imorgon ska jag gå upp till möbelförmedlingen en sväng jag ska ha en tomte till en viss person.

En del av tomtarna


Lite nytt till granen i guld förstås fick också följa med hem.


Julgrupp 2


Julgrupp 1


Nya ljuslycktan


Snölycktan


Lördag.

Sov faktiskt gott inatt skönt!Maken och Signe hade åkt och handlat skönt att Signe fick sina julklappar inhandlade. Jag har städat åt gojsen,tvättat förstås,rastat Tusse,skurat golv samt badrum. Pyntat lite mera,åkte till plantshopen och inhadlade lite blommor så jag har gjort 2 julgrupper har även handlat lite mera julklappar. Min vana trogen var jag ut och plockade tallris i mörkret,som jag ställde brevid min nyköpta lyckta. Har även gjort en snölyckta fint värre blev det,men det ser ut som den ska snöa ner. Hua vad det vräker ner. Nu ska jag duscha och göra lite kroppsvård tror jag och sen ska jag nog sticka en stund igen.Efter det väntar boken som jag började på igår.

Midvinternattens köld är hård och kall,endast Tomten är vaken.


Fredag.

Sov inte så bra som vanligt,upp fikade segade runt.Satt på tvättmaskinen plockade undan lite här och var.Duschade fixade till mig.Signe sov länge,jag begav mig till arbetet.Där var det trevligare stämmning än igår som tur var.Hann träffa Ewa en snabbis,mina arbetskamrater skulle gå på julbord ikväll. Kvällen flöt på bra,och nu är jag hemma igen,hundarna har varit ute,fick bära Lillemor efter ett tag hon fick kramp i sina tassar.Det är ju 10 grader kallt,i Grödby var det 16 grader hörde jag. Nu är myskläderna på och jag ska nog sticka en stund innan jag lägger mig.För sova kan jag ju inte göra ändå förrän på morgonsidan.

Go natt


Home sweet home.

Så har jag kommit hem,fick dessutom jobba över,hundarna och jag har varit ute. Nattlinnet är på,så nu väntar snart sängen.Ska jobba imorgon också hoppas alla är på bättre humör då.

Aggretionernas kväll.


Arbetet.

Ännu en kväll med underbett framme,det är då själva fan att en del ska lyfta lön men inte göra något. Hur som haver hade Ewa och jag roligt när vi jobbade,jag hade med mig hennes julklapp. De flesta boende hade också underbett denna kväll,och till skillnad från mig så fick de visa hur arga det vad,herre gud vad man har blivit kallad denna afton. Ja som tur är så kan man skratta åt det.

Snö och storm.


Torsdag med snökaos.

Vaknade när min dotter kom hem från avslutningen,hon sa att det var massa snö,och att bussarna inte kunnde ta sig fram.Det hade varit massa som inte kom till skolan. Hon kom hem med jätte fina betyg min bästa tjej! Jag segade mig upp,fikade konstaterade att det faktiskt var rejält med snö. Duschade fixade till mig plockade undan lite här och var.Sedan var det dags att pulsa iväg till arbetet.

Den som ändå låg sa han som satt på sängkanten.


Det stora ledarna är de,som får de små att känna sig större.


Onsdag.

Sov rätt ok inatt,kom iväg i tid och så.Efter besöket stannade vi på Mac donalds. Signe och jag åkte hem,och maken åkte tillbaka till jobbet. Jag och Signe gick och lade oss,jag somnade som en klubbad,av alla känslostormar tror jag.Maken kom hem vi har ätit,försökte prata lite när vi åt men det var huvudet i sanden som vanligt. Nu har jag kokat kaffe och ska ta mig en kopp,det känns som det blir tidigt i säng. Imorgon är det julavslutning i skolan,jag ska jobba torsdag.

Hallå.


Bup besök.

Träffade 3 stycken trevliga utbildade människor,vi pratade alla tre,och maken och jag för oss,och min dotter för sig. Det var ett givande besök,men som vanligt kommer det upp känslor,framför allt ilska hos mig. Vi ska dit tillsammans efter helgerna igen.

Natt.


Snöigt.

Ja denna tisdag vaknade man upp till snöande,fikade som vanligt duschade och fixade till mig,känner mig så trött för att jag inte sover ordentligt. Var på bibblan före jobbet och hämtade böcker som jag beställt.På vägen dit slog jag på rumpan,men gjorde inte illa mig. Klockan 14 var det möte på jobbet om MRSA,känns ok att få veta lite mera om det. Kvällen flöt på bra jobbade bla med Birgitta,planerade lite för jul och nyår. Signe kom till jobbet för att hon skulle träna i snöyran. Nu är jag hemma igen,hundarna och jag har varit ute det snöar fortfarande för fullt, Danne tycker det är kul. Nu ska jag gå och lägga mig och försöka somna(kan någon slå mig i skallen kanske?) För imorgon ska jag ju upp tidigt för besök på bup i stan.

Go natt.


Läggdags på Konvaljevägen.

Ja nu så är det straxt läggdags för mig,läsa ska jag nog göra.Eller kanske lösa korsord har inte bestämt det riktigt. Vi hörs väl imorgon antar jag.

Lite julfint ute nu med snön.


Måndag.

Sov som en skit igen,blev väckt av telefonen igen,det tycker jag inte om.Segade runt fikade precis som vanligt.Duschade drog en sväng med Tusse,sopade lite snö,det har ju kommit lite grann igen. Slagit in julklappar har jag också gjort.Lagat mat som ingen åt,maken skulle visst på bowling med julmat eller nåt. Alla tomtarna är tända och jag sitter här och myser,har just målat naglarna. Signe har lite fnurra på tråden med en kompis hoppas det löser sig för henne. Imorgon är det arbetsdags igen,Ewa skulle ringa,men nu funkar visst inte fasta telefonen och hon har inte ringt på mobilen,ja ja hon hör väl av sig.

natti.


3dje advent.


Hemma igen.

Det snöade lite när jag gick hem,men det är ju plussgrader så det blir väl inget. Vad det skulle vara bra för att snön som kom igår skulle töa bort igen kan man ju undra. Jobbade med Mirja(prästfrun även kallad)ikväll,allt flöt på vi hade roligt,och det var trevligt att arbeta igen. Fick hjälp av Sussi med heroma. Nu har dogsen och jag varit ute,jag har målat min dotters naglar.Nannalinnet är på. Förut ikväll var jag inne hos en boende som jag är kontaktperson till,och kollade på alla hennes tomtar,vi delar den passionen hon och jag.Förästen har vi mycket vi delar hon och jag,tycker så mycket om henne. Imorgon är jag ledig,jobbar på tisdag igen,måste gå och hämta mina böcker på bibblan på tisdag också.

Lucia dagen.


Söndag Lucia.

Kunnde inte somna inatt heller,maken kom hem vid två tiden jo jo. Var helt död när jag skulle gå upp,men det funkade fikade och segade en stund. Duschade och fixade till mig,plockade undan här hemma,sedan var det dags att bege sig till jobbet.

Natti natti.


Snö.

Ja nu har det kommit lite snö,Danne tyckte det var skit kul när vi var ute. Min dotter och jag har det lugnt och skönt här,ingen tv på högsta volym. Men nu ska jag nog gå och lägga mig känner mig trött och seg.

Ha en trevlig lördag.


Lördag.

Minusgrader ute,sov länge både Signe och jag.Duschade,drog en sväng med Tusse igen. Annars har jag inte gjort så mycket precis.Maken var hem och vände han skulle på julbord.Signe och jag har ätit tacos till middag det var gott.Det finns en skål med godis inte så dumt det heller,eventuellt ska jag titta på Flickan som lekte med elden sedan.Läste ut en hel bok igår kväll igen,så nu har jag bara en bok kvar som jag inte har läst. Alla tomtarna lyser,samt alla andra ljus mysigt.

Musik.


Lite mer bilder.


Jo det är Signe,men hon ville inte vara med på bild.


Ute.


Och här.


Några av tomtarna.


God afton.

Vi har fått lite snö,men det verkar gå bort igen.Har plockat undan efter baket,har fått massor gjort idag.Tvättat förstås,Tusse har gjort sitt,skurat golv.Bytt lakan,och grejat med lite av varje. Signes Aferesbehandling gick bra som vanligt,dr Per hade varit inne och pratat med henne. Dogsen och jag har varit ute,nu sitter jag här i mitt nattlinne och värmekudde bakom ryggen. Imorgon är jag ledig,maken ska visst på julbord,jag blev inte ens tillfrågad det här året(men det är ju inte så konstigt). På söndag ska det jobbas igen.

Mera bullar.


Bullar.


Fredag.

Sov så skönt inatt och hela förmiddagen,precis vad jag behövde.Läste ut en hel bok igår kväll. Signe och maken kom hem från Afresbehandlingen,Signe lade sig och sov,var maken tog vägen har jag ingen aning om. Segade runt fikade,duschade gick och handlade mjölk.Sedan satte jag igång och bakade.

God natt.


Torsdagskväll.

Jar slutat jobba kommer aldrig därifrån i tid.Hundarna och jag har varit ute,Danne fick värsta rycket mot en annan hund. Nattlinnet är på känner mig skit trött,men kan ju inte sova. Imorgon är det Aferesbehandling för min dotter.Jag måste försöka ta mig för att baka de där nya lussebullarna. Ska börja på ännu en ny bok när jag lägger mig.

Slit och släp.


Underbetts dags.

Ja redan efter 10 minuter på jobbet kom underbettet fram ikväll. Blir så less på alla små chefer som finns.Dessutom var det en sådan kväll,som jag fick göra allt själv på avdelningen.Men det är ju tur att man kan bita ihop och vara trevlig mot de boende ändå.

Goddag.


Torsdag.

Är så stolt över min dotter,hon kommer att få kanon betyg.Hon har varit hemma en stund och gått igen. Jag har fikat,duschat och fixat till mig inför arbetet.Har plockat in lite tvätt och donat med allt möjligt. Imorgon är det Aferesbehandling igen för Signe,så då blir hon så klart ledig hela dagen.Det är inte många dagar kvar till jullovet nu heller.

Go natt alla.


Åter snart läggdags.

Hundarna och jag har varit ute,duggade lite,men nästa vecka ska det visst bli kallt hörde jag. Har gjort lite kroppsvård här och var,nannalinnet är på,ska fortsätta läsa på min nya bok från bibblan. Imorgon ska jag arbeta igen,och prata med the boss om fortsatt terapi.

Nu kan jag nog själv sa skepparn,som hade bett till Gud fader under stormen.


Shopping.

Jag kännde för att handla lite också efter terapin.Det blev lite julklappar till min dotter.Samt lite bra och ha grejor till mig själv,fick följa med hem.Kul att unna sig något,men det lär väl kommenteras. Var i Nynäs i flera timmar själv det var jätte skönt att bara strosa runt och kolla. Har postat julklappar till unga fam Jansson idag med. Nu har jag målat om naglarna,måste ju testa det nya jag köpt.Imorgon är det möte på jobbet,med bla masen,svårt att skriva en avikelserapport utan att blanda in egna känslor och värderingar.

Kväll.


Terapi besök.

Det var ett lyckat samtal den här gången också.Sedan förra gången visste jag att hon skulle sluta på Nynäs vård.Men hon skulle bara byta jobb till Nynäs akuten. Och det är ju där vi har våran företagshälsa kan det bli bättre? Hon föreslog Mindfulnes,fick lite papper om det. Jag pratar alltid så vi överskrider tiden.

God eftermiddag.


Onsdag.

Ja ja sovandet var ju som vanligt,maken och Signe åkte till Stockholm,till bup. Jag hade skit svårt att komma upp,men det gick.Fikade,Signe kom hem igen och maken åkte och jobbade.Nästa gång Signe ska till bup skulle jag följa med.Tog bussen ner till Nynäs och det gick bra.

Tjoho.


Tisdag.

Sover så dj dåligt(börjar bli tjatigt,men så är det).Upp fikade drönade runt. Har tvättat massa tvätt igen,gått en sväng med Tusse.Utfodrat människor och djur. Jag har även färgat mina gråa hårstrån,samt målat naglarna.Varit ner till bibblan,fick faktiskt tag i många böcker som jag ville läsa.Samt att jag beställde en del från nynäs. En sväng på Lillan var jag på samma gång. Har skrivit ett brev. Tydligen så kunde maken skjusa Signe till stan imorgon?det kan ändra sig tydligen. Har bett om en önselista men har inte fått någon ännu. Jag ska ju till nynäs imorgon,till kuratorn.Bullbaket sköt jag upp till på fredag ev.

Ha det.


Måndags kväll.

Just hemkommen från arbetet,nästan lika struligt ikväll med.Känns inte kul med så många vikarier utan deligering.Hur som haver så ska det vara möte på fredag med Masen och chefsssk,ang det som hände eller inte hände i lördags. Jag känner mig lätt irriterad. Förövrigt känns det ok,men min dotter verkar inte tycka att jag är ok hur jag än gör eller säger. Hundarna och jag har varit ute,det regnar igen.Imorgon är jag ledig igen ska till bibblan och få se om jag bakar nya lussebullar? På onsdag ska jag till kuratorn igen det känns bra.

Andra advent igår.


Måndag.

Har sovit gott hela natten,sitter nu här och fikar.Blev inte av att jag skrev något igår,men min dotter kom hem,hon hade haft det trevligt,på julbordet och så. Hon hade shoppat lite kläder. Ska straxt duscha och plocka undan lite här hemma,sedan ska jag jobba igen.

Natti natti.


Sunnerbo.

Att ett så gemytligt ställe ibland kan te sig som rena akutmottagningen,det är sånt som man glömmer bort. Men ikväll var det faktiskt så,har hållit på med sjuksköterskeuppgifter hela tiden. Beredskapssjuksköterskan hade jag nada hjälp av kan jag säga.Fick gå genom kontakter för att få till det bästa för den boende(fan att det ska behöva funka så inom svensk äldreomsorg). Ja ja nu är jag hemma igen,men helt slut,tack och lov så är jag kolugn när det gäller saker som händer inom mitt yrke. Hundarna och jag har varit ute i regnet,och jag har tagit en dusch igen,det behövdes efter kvällens bravader. Nattlinnet är på och nu ska jag sticka en stund innan jag går och lägger mig.

Hallå.


Lördag.

Sov inget bra alls,och blev väckt av maken och hans telefon. Upp fikade drönade runt,duschade och målade dit ansiktet.Signe åkte till Ösmo då hon skulle på julbord med fam Axelsson.Plockade in lite tvätt och donade sedan var det dags att bege sig till arbetet.

Trevlig helg till alla.


Man kan antingen leva upp till förväntningar,eller leva ner.


Fredag.

Sov som en gris hela natten och hela förmiddagen.Upp fikade maken hade satt upp en slinga till i trädet,samt målat Signes spegel svart,hoppas det blir till belåtenhet nu då. Duschade startade tvätt och diskmaskinen,tog en sväng med Tusse.Utfodrade djuren. Maken och Signe är och handlar var vet jag inte. Har tänt alla tomtar och sitter här och fikar för mig själv,själv var det skönt att vara idag. Har stickat lite grann,och har nu målat naglarna.Ikväll blir det tidigt i säng och läsa bok.Imorgon ska jag jobba igen.

Natt.


Tordag.

Blev inte av att jag bloggade igår,är så tråkigt när det tar sådan tid att publicera. Men nu är jag här igen,Signe har varit hos sin moster kom hem ikväll. Jag har jobbat och före det blev det inte så mycket gjort. Ska gå och lägga mig mår illa och känner mig skit.

Natt


Hemma igen.

Blir lite less på mitt slöa internet.Men nu har jag ialla fall jobbat klart.Lungt och skönt,i lagom tempo gick kvällen. Nu är det minusgrader ute,Gråben ser ut att frysa.Men han har ju vinterstövlarna på sig. Hundarna och jag har varit ute,har gjort lite kroppsvård och duschat igen. Signe sover hos sin moster inatt för hon ska ju till stan imorgon.Hoppas att det inte blir allt för jobbigt för henne,då hon inte är alldeles kry. Nattlinnet är på,tvättmaskinen startad igen.Och jag ska fortsätta med fransarna på Jennys poncho. Sedan ska jag läsa bok Aldrig fucka upp(felstavat) men hur som haver ingen höjdar bok faktiskt.

Tisdag.

Sov länge men blev väckt av telefonen.Upp segade runt fikade.Signe har varit hemma idag med. Tvättade och la in tvätt och plockade undan lite här och var.Duschade fixade till mig,begav mig till arbetet.

RSS 2.0