Ingen kan få dig att känna dig mindervärdig,utan ditt samtycke.


Bloggens majbrasa.


Valborgsmässokväll.

Har jobbat klart för ikväll,hundarna har varit ute verkar vara liv och rörelse på byn.Min dotter sitter i sitt rum,skönt tycker jag.Hennes blodvärde och andra prover var helt okej,känns bra det med. På lördag ska hon ha grillfest här på konvaljevägen med kompisar och så Han med stort H. Jag får skjusa och handla,men måste åka iväg tidigare till jobbet(för att min dotter blir så stressad om jag är hemma).

Hela familjen kung.

Lägger in några bilder på kungafamiljen,nu när kungen fyller år.Hurra,hurra,hurra,hurra.

Valborgsmässaoafton.

Min dotter har varit på Södersjukhuset på morgonen och fått sin aferesbehandling. Det gick bra som vanligt,Per Callen hade också varit och pratat med henne. Maken har åkt ut till Åsvik,och jag ska snart åka och jobba igen. Solen skiner idag med,skönt.

Idag flaggar vi för Carl Gustav som fyller år.


Sov nu så gott! och var rädda om er där ute.


Allting klär en skönhet sa Fan,satte mustascher på mor sin.


Onsdagskväll.

Har som sagt jobbat klart för idag,sitter nu här och kollar runt lite på datorn. Imorgon ska min dotter till Södersjukhuset på aferesbehandling igen. Valborgsmässoafton är det ju,Det ska bli en majbrasa här i Sunnerbo,med försäljning och så.Jag kanske går dit en sväng efter jobbet.Planerna för min dotter var tydligen ändrade,blev inget i Nynäshamn och det var ju skönt tycker jag.

Träffade herr igelkott för första gången i år när jag var ute med hundarna.


Nasse ett väldigt litet djur.


Jobbet.

Allt väl på arbetet,känns mycket lugnare nu.Vi satt och åt tillsammans med de boende Vilket alltid uppskattas.Jobbade med en tjej som har samma bil som jag fast hennes är grön och heter Oliver.Man träffas inte så ofta avdelningarna imellan längre vilket känns lite tråkigt.

Vi hörs igen.


Onsdag.

Har sovit rätt länge som vanligt duschat och fixat till mig.Målat naglarna har jag också gjort. Lika fint och soligt är det idag med här på konvaljevägen.Ska snart åka och jobba igen,hoppas det är lite mer ordning nu.

Natt.


Danelle Steel.

Den här versen har jag läst i någon av hennes böcker. Var aldrig för ung,aldrig för gammal.Alltid stark nog att leva,älska och fråga. Evigt kärleksfull,alltid vänlig.Må livet ge dig alla sina välsignelser,och må dess bördor bli lätta.Må du få medvind,solsken i själen och vår kärlek i ditt hjärta.Nu och för alltid. (Tillängnat min dotter)

Den som spar han har,men inte så roligt.


Värme ute.


Tisdagskväll.

Å vilket väder vi haft,det var till och med varmt på kvällen. Har tvättat en maskin tvätt när jag kom hem.Sitter nu här och varvar ner. Alla sover utom gojorna som sitter och pratar under sitt skynke. Det har varit en bra dag.Min dotter ska gå till skolan imorgon,hon verkar lite grinig,hoppas det blir bättre när hon får sin behandling på torsdag.

Arbetet.


Sunnerbo.

Det var lite rörigt på jobbet ikväll,men det blir nog jätte bra när det är färdigt. Små matsalar vi får mindre boenden,men mer vårdkrävande. kvällen flöt på lungt och sansat,en del arbetskamrater hade jobbat nästan hela dagen också.Så dom var trötta.De boende verkade i stort sett nöjda.En av mina favoriter hade farit till himmlen imorse.

Vackra rosor.


Tisdag.

Nu är det vår på riktigt för jag har målat tånaglarna. Var på lilla affären förut,halva jobbet var där. Min dotter har varit hemma idag, men ska gå till skolan imorgon igen. Och sedan på torsdag är det ju aferesbehandling,och ledigt på fredag. Då ska man ju demonstrera(skojade bara inte jag inte). Gråben och jag ska straxt åka till jobbet,flaggan var på halv stång såg jag.

Det finns dom som är vackra redan när de vaknar,det är inte särskilt snällt mot oss andra.


Natti natti.


Afton.

Sovtime nu,min dotter deklarerade att hon tänkte åka till Nynäshamn på valborg. Vet inte det ja,eller ok en stund men inte sent på kvällen. Ska jobba imorgon igen.

Söt.


Re anteckning.


Måndagskväll.

Har varit ute och gått en ganska lång promenad med hundarna,verkar vara mycket att nosa på nu när våren är här. Har tänt några lycktor på framsidan ser så fint ut där nu.

Huvudvärk.


Min dotter.

Hon kom hem tidigare från skolan idag hade ont i huvudet,måste komma ihåg att ta upp det på torsdag. Hon mår ju alltid lite sämre precis innan aferesbehandlingen. Det är synd om henne min lilla vän.

Och min Magnolia är det knopp i(syns inte men ialla fall så är det det)


Altanen på framsidan blev också städad.


Massor av löv.


Måndag.

Som sagt idag har jag varit ledig,kom mig äntligen för med lite trädgårdsarbete. Krattat löv,klippt torra grenar och rensat i lite rabatter. Men jag får så förbannat ont i min arm.

Gråben.

Det känns som jag har lärt mig lite bättre att inte tvärnita med Gråben. Man lär så länge man lever,och för mig tar det ganska lång tid att lära mig. Jag har bara två hastigheter den andra är långsammare.Brukar jag säga om någon försöker stressa mig.

Snyggt men inte pråligt sa Fan,måla svansen ärtgrön.


Snart första maj.


Söndags afton.

Ja har jobbat klart och varit ute med hundarna.Är bara ledig imorgon sedan jobbar jag hela veckan,samt helgen igen. På valborgmässoafton ska min dotter på aferes behandling igen. På tisdag ska vi flytta avdelningarna på jobbet,eller dela kanske låter bättre.

Tro inte på storken!


Skrönan om att storken kommer med bebisar.

Tog det snacket med min dotter ikväll,men hon trodde inte på storken sa hon. Jag kan redan allt om det där mamma sa hon sedan,det är lungt. Ja det kan hon säga!

Slut på helgen.


Söndag.

En solig dag,om en lite kyligare.Har inte gjort så mycket mer än jobbat. På jobbet var det som vanligt vi hade kul när vi var där,Ewa hade sin dotter Ellen med sig,hon är en bra liten hjälpreda.

Bilder från min hembyggd.


Spökar.


Ångest attack.

Fick mig en släng förut,kan vara för att vi har en boende i livets slutskede nu. Kanske kom känslor om mammas bortgång undermedvetet. Jag är ju ganska så bra på att förtränga jobbiga känslor.

Det finns bara två bestående gåvor vi kan skänka våra barn.Den ena är rötter,den andra är vingar.


Sov dags snart.


Lördagskväll.

Sitter nu här och tar igen mig efter arbetspasset.Fikat har jag gjort och varit ute med hundarna. Har målat naglarna och ska väl gå och lägga mig snart. Ska jobba imorgon också sedan är jag ledig bara måndag,har fått ihop ett mastigt schema den här perioden.

Sunnerbo.

Har som sagt jobbat ikväll,med min bästa jobbarkompis som jag tyvärr inte kommer att jobba med sedan när vi ska dela huset på tre avdelningar.Det känns tråkigt faktiskt. Kvällen var lugn och alla var nöjda och glada.

Vårkänslor.


Kärlek i luften.

Min dotter talade om för sin mamma idag att hon skulle åka till Nynäshamn och träffa en kille tog bussen själv! Så kan det gå helt plötsligt.

Spöken.


Panikångest.

Idag ringde det en kille som hade sett mitt namn och telefonnummer i en folder som han hade fått på Södersjukhuset,där han hade varit för sin panikångest. Konstigt att mitt namn finns kvar fast det är så länge sedan jag var aktiv inom panikångest sällskapet.

Vårväder idag med.


Lördag.

Sov länge tvättade och plockade undan lite här och var.Lika fint väder idag med här på konvaljevägen.Kändes kul att ha nya kläder att ta på sig,även om jag bara har dom en stund,eftersom jag byter om på jobbet. Gråben fick följa med till jobbet och vänta på mig utanför.

Kompisar från Sjumilaskogen.


Blommor.


Nobody puts Babe in a corner.


Nattens ljus.


Sängdags.


Alla människor är lite konstiga utom du och jag,och till och med du är lite konstig.


Byxor för flodhästar.


Jeans från Gina tricot.

Har provat mina jeans igen,kunde nog ha haft en storlek mindre.Men är det bara jag som tycker att rumpan får stora dimitioner i stretchjeans? Ja ja nu har jag köpt dem och får väl se ut så här.Tycker ingenting är snyggt på mig längre.

Ännu en fin vårdag.


Fredagkväll.

Har hoppat upp på motionscykeln en stund,samt gjort sit ups.Skulle gå en längre promenad med hundarna också,men Danne fick ont i en framtass,så vi fick gå hem igen. Min dotter håller på för fullt och provar kläderna hon köpt. Ska visst till Nynäshamn imorgon igen utan sin mamma,är visst någon som är högvilt där(oj oj nu börjas det)

Danne på sin favorit plats i solen idag.


Fredag.

Idag har det varit kanon väder här,varmt och skönt.När min dotter kom hem så åkte vi först till Nynäshamn och fixade hennes kontokort,så nu fattas bara ID. Sedan åkte vi till Haninge centrum,handlade ganska mycket kläder(och ett par skor förstås). Jag köpte ett par jeans utan att prova,hade jag inte kommit i dem vet jag inte vad jag hade gjort. Min dotter köpte toppar mest.

Även luftfilter är bytt idag,samt backlamporna lagade.


Och så har maken satt dit något blankt rör.


Vargen som sitter på dragkroken på Gråben fin va!


Var rädda om er!


Sovdags.

Japp börjar bli läggdags alla sover redan utom jag,sitter här och donar med datorn. Vi hörs väl imorgon igen hoppas jag.

Där ingen vind blåser har till och med vindflöjen karaktär.


Torsdagskväll.

Har jobbat färdigt,tagit en kopp fika,samt varit ute med hundarna.Är ledig i morgon,jobbar lördag söndag. Har tagit bilen till jobbet nu,har fortfarande lite blyfot på bromsen. Imorgon ska vi till banken och aktivera min dotters kontokort. Sedan ville hon åka till Haninge cenrum,och shoppa lite. Vi får se hur det blir för maken har köpt lite nya delar till Gråben,och dem vill han säkert sätta dit direkt. Har ringt till Ösmo vårdcentral(kom fram direkt,och blev uppringd inom fem minuter) Så jag förstår inte varför folk klagar.Har mått bra och det blev nog ingen förkylning. Min dotter verkar också må bättre,en dag till i skolan sedan är det helg ledigt för henne.

Vårblomma.


Sunnerbo.

Ikväll så var mina jobbarkompisar på Golden hits som sagt,några av dem träffades på jobbet före,de verkade på festhumör. Förövrigt så fick vi en papegoja tillsammans med en man,som kortidsboende ikväll. Kul med lite djur att sköta om också. Kvällen flöt på bra och inget utöver det vanliga hände.

Vårvärme.


Torsdag.

Idag har det verkligen varit fint väder här på konvaljevägen.Skönt med lite värme. Har tvättat och utfodrat djuren och donat lite före jag åkte till jobbet. Fick min varg till dragkroken idag,men undrar hur länge jag får ha den ifred,för den var jätte fin.

nattens ljus till alla som behöver.


Man älskar bara den man inte äger helt.


panikångest.


Spöken visar sig.

Min panikångest har gjort sig påmind ett par dagar nu. men har jag tur kan jag jaga bort spökena rätt fort.Måste ringa till doktorn och få lite ny medicin.

Golden hits.


Afton.

Imorgon ska jag jobba igen,alla mina arbetskamrater ska gå på Golden hits och festa. Jag vill aldrig följa med på sådant.Så jag jobbar istället. Sitter här och är ganska nöjd med dagen.

Skolplikt.


Skolgång.

Vi har haft en dispyt om skolan min dotter och jag.Jag vet ju så väl att hon inte mår så bra,men samtidigt måste man ju ha betyg i alla ämnen. Det är inte lätt att veta om man gör rätt eller fel. Kanske är det så att vi skulle behöva hjälp utifrån med dom här frågorna.

Underhåll av tant.


Onsdagskväll.

Har haft lite upprissling av mig själv ikväll,bla plockat ögonbrynen det är lika spännande varje gång,när man inte ser och måste ha glasögon på nästippen. Det skulle bli varmare imorgon hörde jag skönt,idag höll man ju på att frysa ihjäl.

Nu vill jag ha värme.


Onsdag.

Har varit ledig idag som sagt,har varit på möte ,tvättat igen samt dammsugit och skurat golv.Har även putsat på bilen och dammsugit den också. Min make har tvättat den utvändigt,samt fixat den lite här och var. Pratade med min syster förut hon sa att bilen skulle kunna heta Gråben,det var ett bra namn tycker jag.Har haft ont i skallen hela dagen och känner mig trött,kanske förkylning på gång? Min syster och jag pratade om vår resa till Tyskland,det börjar närma sig nu kul!

Arbetet.


Sunnerbo.

Har varit på möte idag,vi hade trevligt.Känns som vi kommer att bli ett bra gäng. Alla är olika och kan olika saker,vi har fått en ny medarbetare som jag är jätte glad att få jobba med. Jag tror att alla känner sig trygga i gruppen.

Med en streber menar vi vanligen en dugande person som vi inte tål.


Afton.

Kväll på konvaljevägen igen,Har varit ute och kört tillsammans med maken efter jobbet.Ner i branta backar och så.På så sätt fick jag ju träna mörkerkörning också. Jag är väldigt nöjd med lilla Silver. Min dotter har fått sin nya Ipod idag,hon blev nöjd tror jag. Har målat naglarna precis.Imorgon är jag ledig förutom ett möte klockan halv två.

Tisdags anteckning.


Djuren.

Danne har lärt sig att hjälpa Jako att komma ur buren.Men igentligen är det så att Danne vill ha mat som gojorna tappat på burgolvet,och då krafsar han med tassarna så luckan nertill på buren åker isär,och på så sätt kan Jako gå ut. Förövrigt är det bra med alla djuren,Elin har plockat sig igen,men det är ju som det är med det.

Tisdag.

Har inte gjort så mycket annat än jobbat idag.Det är verkligen ingen värme ute,så jag plockade undan lite inne.Och sedan var det dags att gå till arbetet.

Sov gott därute i cybern,och glöm inte vara rädda om er.


Dags att krypa till kojs.


Dragkrok.

Mina arbetskamrater kommer att tycka det är jätte kul att jag har dragkrok. Varför kan jag inte gå in på här.Men saken är den att jag behöver ett dragkroksskydd.Och när maken berättade att man kunde ha en älg,så hittade jag en sida på nätet som man kunde köpa en varg,så den beställde jag.

Min make några dagar framåt.


Frisches wetter in schweden sa tysken,frös av sig näsan på midsommarafton.


Det här föreställer min syster nu,när det är vår.


Mera bil.


Anteckning måndag kväll.

Tvättmaskinen går fortfarande,undrar om det är flera som lägger tvätt än vi i min tvättkorg? Hundarna har varit ute det är jätte kallt här på konvaljevägen. Imorgon ska jag jobba igen,jobbar mycket nu fram till vi ska åka till Tyskland. Kan ju behövas. Känner lite av ryggen idag med,men det är inte värre. Har flyttat in mina saker i bilen,och dammat av den lite.Hann inte mera innan det blev mörkt.

Bilkörning.


Första turen med bilen.

Jo det gick det är en automat och det har jag aldrig kört förut.Men det var ju ganska lätt. Därimot så hade jag väldiga problem med att inte bromsa för hårt,så efter att min make flygit in i framrutan ett antal gånger,så sa han "ja nu vet vi iallafall att bromsarna fungerar". Är det något min make har lärt sig(med sitt hetsiga humör)så är det att vara lugn och snäll när jag ska köra bil.Vilket han ska ha en eloge för. Samt att jag fick byta bil,har ju bara haft den gammla i ca 1år.Och inte kört den särskilt ofta heller. Nu väntar många timmar att kolla igenom hela bilen,tvätta och vaxa(det gör maken) Jag putsar och dammsuger inne i bilen. Fick även beröm från min dotter som tyckte att bilen såg nästan alldeles ny ut,och att den var fin. Hoppas nu att jag får bort blyfoten från bromsen.

Och från sidan.


Bakifrån.


Herr Silver framifrån.


Måndag.

Har som sagt varit ledig idag,har tvättat och plockat undan lite här och var. Sedan åkte vi och tittade på bil,och köpte en också.

Glöm inte bort att komma ihåg,att du har dåligt minne.


Ipod.

En Ipod eller rättare sagt en ny är beställd till min dotter ikväll.Imorgon är det skoldags igen,men det går så fort så snart är det nästan sommarlov.

Varvar ner efter jobbet.


Söndag.

Har ont i ryggen,känns som det bara är en tidsfråga innan det knäcker till ännu mer. Innan jag gick till jobbet hann jag med att städa av här på konvaljevägen. Min dotter har varit i Nynäshamn idag med sina kompisar. Maken håller på att kolla bil,eventuellt ska vi åka och titta på en imorgon. Hatar att vara hos bilförsäljare,eftersom jag fattar nada om bilar. Hundarna har varit ute,och nu sitter jag här och varvar ner efter arbetspasset.

Vår men jätte kallt och blåsigt.


Sunnerbo.

Har jobbat ikväll,just kommit hem.Full rulle hela tiden två stycken boenden blev sjuka. Men det hela flöt på bra eftersom vi var tre vana undersköterskor. Annars är det som det brukar,det bubblar lite osämja här och var.

Även lejonet måste försvara sig mot myggan.


Nattens ljus till alla som kan ha nytta av det.


Dags att säga god natt.


Det börjar mörkna ute.


Afton igen.

Ska jobba imorgon igen,har varit ledig idag.maken har jobbat jag har plockat med lite av varje och stickat ganska mycket.Sitter nu och lyssnar på tjejerna som sjunger. Hundarna har varit ute,ligger nu här brevid mig. Gojorna pratar och visslar på.

Två vackra rosor.


Lördag.

Det har varit gråkallt här på konvaljevägen idag.Min dotter har varit med sina kompisar hela dagen.Hon verkar må bra nu.Nu ska dom sjunga sing star. Full rulle är det hela tiden och det är ju precis som det ska vara.

Det både värmer och klär sa kärringen om löständerna.


Ingen rubrik.


Svåra beslut.

Men som många tyvärr inte pratar om,men kom ihåg att allt blir mycket lättare för efterlevande om man har pratat eller skrivit ner sånt här.

När man är mycket svårt sjuk.

Det är frågor som ofta kommer upp i mitt yrke.Vad är rätt och vad är fel? Men jag vet vad jag vill när den dagen kommer,tag mig till holland!eller där det finns aktiv dödshjälp.Jag vill inte!ligga och lida,inte ha ångest ,finns det inget som säger att jag kommer tillbaka till livet,så snälla hjälp mig då. Och om det finns något som jag kan donera så ta gärna det från mig.

Nattens ljus till alla som av en eller annan anledning behöver det.


Min vackra dotter.


Standard på fredagskvällar.

Min lilla dotter sover hos sin kompis Tina inatt igen,men hon är inte så långt borta bara några hus faktiskt. Är så kul att hon orkar ha roligt,kan riktigt föreställa mig hur de ligger där och fnissar tjejerna.Jag förundras varje dag över att jag är mamma åt denna unga vackra fina och framför allt kloka människa.

Bilar.


Bilbyte.

Min make slutade klockan 13 idag och kom hem ringde direkt bilfirman som vi hade sett bilen på,jo den var kvar.Maken tyckte inte det var så kul att jag skulle jobba,och vara på möte klockan 14(jo jag missade inte mötet idag). Men maken åkte och kollade på bilen,och den såg ok ut,fortsättning följer vad det gäller bilar kan jag tro.

Hur känns det då att vara patient,när det inte fungerar?


Droppaggregat(stavas det så?)

Teknikens under.Vi har på jobbet en boende som ska sondmatas,eftersom jag är en gammal räv i yrket,så har jag varit med om många varianter. Det senaste är att man sätter ett aggregat som räknar dropptackten och så. Fint om det fungerar,men det gjorde det inte ikväll strulade hela tiden hur jag än gjorde. Det konstigaste är att allt måste vara färdigt tills nattpersonalen kommer 21.15 Hos oss? Så långt efter mycket om och men så funkade det,när jag tänkte jag provar en gång till annars så får det bli på det gammla sättet. Det fick mig att minnas alla nätter framför allt ,men även dagar som min dotter och jag har hört det där ljudet från droppaggregat som larmat. När vi har varit på sjukhus. Lilla gumman vilken tur att vi nu inte behöver vara på sjukhus.

Nanna time.


Afton på konvaljevägen.

Ja så var det snart natt igen.Ska jobba imorgon får inte glömma mötet igen. Annars så har det varit en bra dag tycker jag.Har fått mycket gjort.Till och med slängt ut påskriset,men grannen hade julstaken kvar så ja hänger med rätt bra.

Morsor som suger.


Mattant.

Min dotter ska vara som hon kallar mattant imorgon.Hon har tur om det inte är ris till maten för ris är så svårt att torka upp.Ha ha,hon ska även stå i kafeterian och sälja te och kaffe och sånt. Kläderna hon köpte verkar hon tycka om,och kontokortet var visst en hit. Sist hon pratade med mig så var jag visst inte så mossig iallafall. Skönt att det inte är alltid man suger som morsa.

Jag tänder väl ett ljus ikväll också,så kanske någon mera blir glad.


Du är lycklig du sa bonden,när kärringen kasta ut katten på julafton.


Re bröllop


Bröllops kort.

När vi var i Nynäshamn idag och skulle fotografera min dotter till hennes ID,så såg vi min systerson och hans frus bröllopsfoto sitta i skyltfönstret där. Dom var så fina så jag förstår att de ville ha dem i fönstret.

Göra människor glada.

Tänk vad lite som behövs för att göra en människa glad eller gladare. Fick en kommentar om mitt ljus som jag tänt här på bloggen igår. Fick tack från en som inte kunde sova och hade kikat in hos mig.Hon hade uppskattat ljuset.Man tackar och bockar för kommentaren.

Alter ego.


Tant renovering.

Har färgat håret ikväll,sitter nu med en inpackning i skallen. Har även målat naglarna.Lite nytt smink,Bh och tunikor modell tält har inhandlas idag. Så nu känns det genast lite roligare.

Ev bil köp?


Bilar.

Min make hade läst min blogg,inlägget om att jag inte var nöjd med min bil. Och är det något som får kosta pengar ,så är det just bilar och teknikprylar. Så nu har han börjat kolla efter en annan bil ja jag har också varit med. Men det är ju maken som kan det där med bilar,Jag kollar mest färg och hur den ser ut invändigt.

Jag askyr hajar,tur att det inte finns så många här.


Torsdag.

Har varit på möte i skolan,min dotter är så duktig.Jag är så stolt över henne min egen tjej. Efter det så var jag hem och städade av och tvättade lite,bytte lakan och så. Sedan åkte vi till Nynäshamn,först var vi på banken. Min dotter fick ett alldeles eget kontokort måste kännas kul. Och sedan var det dags för lite shoppning,men det var lite tålamodskrävande (underbettet kom fram).För det var fel på allt jag gjorde och allt jag sa eller inte sa. Förstår inte hur man kan suga så mycket som jag gör som morsa?

Nattens ljus får brinna för alla som behöver det.


Sov gott där ute,glöm inte vara rädda om varandra.


Vad då,har ni möte?


Onsdags kväll.

Har kommit hem från jobbet,full rulle där ikväll.Hundarna har varit ute,och alla sover utom jag.Imorgon är jag ledig ska på möte i skolan.Och sedan ska vi till banken. Min dotter ska nog shoppa loss lite i Nynäshamn(så gott det nu går där) Jag skulle behöva köpa BHar och några tunikor,samt en ny brunkräm och en mascara. Så är det. På fredag ska jag jobba måste komma ihåg att det är möte där klockan 14. Idag kom jag insläntrandes klockan 15,som en fågelholk, i nyllet hade inte fattat att det var möte klockan 1330.Så kan det gå.

Ett kompletent intryck,är oftast viktigare än själva kompletensen.


Hur olika vi är vi människor.

Kom på det ikväll på jobbet.Igår träffade jag en som kan prata väldigt länge om så lite.När andas dom? Ikväll människor som lämnar ut sig helt,verkligen blottar sig för en vilt främmande person.Hur tänker dom? En person som man känner lite grann,fast inte sett i vårat yrke,som kommer som värsta grovarbetaren och sliter och rycker i gammla människor,hur tänker dom? Och så jag som är så bra,nej men jag då som är tystlåten en iaktagare säkert väldigt hemlig för de flesta. Lämnar aldrig ut mig,pratar sällan om mitt privatliv. Har en väldig distans till vårdtagarna,och är det något som jag tycker är bra hos mig själv.Så är det att jag är trygg i min yrkesroll,känner inte att jag behöver hävda mig.Jag vet vad jag kan,och jag vet att jag oftast gör det bra. Fördelen med att snart vara 50år kanske.

Vårdag.


Onsdag.

Ska straxt iväg till jobbet igen. Har fixat med lite av varje,har även kommit upp på motionscykeln en stund. Solen skiner här på konvaljevägen,min hund Danne ligger ute på sin favorit plats och solar sig. Tvättmaskinen går för fullt. Min dotter är i skolan,hon hade sovmorgon idag. Funderar på att jag nog måste klippa mig tills vi ska åka på semester. Hoppas det är lite mer van personal på arbetet ikväll,det underlättar ju. Det är mycket som är på gång på Sunnerbo nu.

Namne.

Har fått en kommentar från en som heter lika dant som jag,jobbar inom vården och har en dotter som har panikångest. Kunde tyvärr inte svara via mail. Så jag tackar så mycket så här istället. Hör gärna av dig igen.

Sov gott.


Dags att säga god natt.

Ja så är det,ska jobba imorgon också.Min dotter ska till skolan som vanligt. Hundarna har varit ute för kvällen,dom sover nu. Jag har verkligen svårt att komma igång på dagarna,känns som jag har en blyklump i rumpan.Men sedan går det bättre och bättre.

Ingenting är omöjligt,det omöjliga tar bara lite längre tid.


Puh och Nasse.


Tisdag.

Har pratat med min dotters lärare idag.Vi ska på möte på torsdag,då ska vi också hinna med att åka till banken. Annars så har jag tvättat och plockat undan lite här på konvaljevägen.

Sunnerbo.

Har jobbat ikväll,det var bara jag och vikarier med det gick bra det med. Det flöt på och ingenting oförutsätt hände.

Var och en måste ro,med det åror man har.


Lycktan jag fick.


Födelsedags blommor.


Grattis till mig själv.


Födelsedag.

Idag fyller jag år.Min syster och svåger har varit här,jag fick en jätte fin lyckta och blommor av dom. Min dotter gjorde mat till mig,snällt.

Spöken kommer och går.


Panikångest.

Jo spökena har visat sig flera dagar i rad nu.När jag tänker efter så är det ju inte första gången jag får ångest så här när det börjar våras. Man ska vara glad när solen skiner,man ska så mycket på våren och sommaren. Men jag vet ju nu att det går över.

Ewa och Ellens kuse.


Ewas häst.

Snart ska Ewa hämta sin häst,hon ska ha den på löstdrift hos en annan jobbarkompis här i Sorunda. Hon tror på fullt allvar att hon ska få upp mig på hästryggen.Men det är klart man har ju många man känner som kan hjälpa till att lära mig. Vi får se om jag vågar,men jag kan helt klart tänka mig att hjälpa till med hästarna det tycker jag är kul,det har jag ju gjort förut.

Påskdagens kväll.


Afton.

Sitter här och tar igen mig efter jobbet.Ser verkligen fram imot resan till Tyskland.Det börjar närma sig nu,vi hade ju så himla kul förra gången. Tänker också på min bil,tycker faktiskt inte om den(men det vågar man ju knappt säga).Blev ett stressköp känns det som. Skulle vilja ha haft en mycket mindre bil,för hur ofta har jag hundarna och fåglarna med mig?Och det där att man måste fälla undan reservhjulet när man ska in i bagageluckan. Ja ja nu har jag den bil som jag har.

Det finns dom som älskar matlagning,dom kan få mina kastruller.


Min dotter älskar skor.


Påskdagen.

Min dotter sover över hos sin kompis Tina ikväll.Idag på dagen gick hon och Alice slingan duktigt gjort.Igår efter påskmiddagen hade hon gjort Stockholm med moster och morbror,och fick en addidas jacka och ett par skor.Dom är så snälla mot henne. På tisdag väntar skolan igen hoppas hon orkar med det nu.

Chihuahua valp.


Hundarna.

Har precis varit ute med jyckarna,undrar om Danne har haft ont länge av sin njursten? Han är mycket mera sprallig och busig nu sedan operationen. Kanske har varit jobbigt för honom en längre tid stackarn.

Jobb kväll.


Sunnerbo.

Har jobbat ikväll också,Janssons frestelse till middag.Sedan påskmust och godis i stora lass.En del bytte ut påskmusten mot starkare saker. Arbetet flöt på bra,min stackars jobbarkompis hade fått en vagel i ögat.

Damerna först sa han som var mörkrädd.


Dags att säga god natt.

Ja så är det har roat mig med att strula till det med konmallarna här på bloggen igen. Jag börjar kunna det här nu.

En söt liten gul.


Påskafton.

Har precis kommit hem från jobbet,det var väldigt lungt där ikväll. Det serverades sillbuffe till middag. Min dotter har inte kommit hem ännu,hon har ju varit på påskmiddag på Hasselbacken med sin moster och morbror och kusinen med fru. Har suttit ute i solen en liten stund innan jag gick till jobbet.

Lika barn leka bäst sa Fan,dansade med prästen.


Hare.


Långfredagskväll.

Hundarna har varit ute på en ganska lång promenad. Jag har packat in håret i en inpackning,och målat naglarna. Tror jag ska gå och lägga mig nu.

Små kycklingar.


Påskägg.

Min dotter har fått sitt påskägg.Och vi har ätit skinka,ägg och prinskorv. Nu sitter jag här och funderar på vad jag ska göra.

Ägg.


Kläd problem.

Min dotter har hållit på nästan hela dagen med att fundera ut vad hon ska ha på sig imorgon,allt från kläder till hår och naglar har diskuterats.Hon ska ju på påsk middag på Hasselbacken imorgon.

Men Danne måste hålla koll utåt också.


Och Lillemor också.


Danne var med,tyckte det var skönt när det var städat.


Altanen,fattas bara lite blommor.


Långfredag.

Har städat altanen o idag,min dotter hjälpte också till. Har även suttit ute i solen en stund.

AFA försäkring.

Har fått lite ersättning från försäkringen.Inte mycket men iallafall. Det lönar sig att vara om sig och kring sig.

Det var en sjuhelvetes mängd sa prästen om nattvardsgästerna.


Torsdagskväll.

Min syster och svåger har varit här och hälsat på.Min syster var här medans min svåger var hos sin mamma. Min dotter och jag har varit på lilla affären och handlat lite gott. Maken var idag sur på att jag var hemma eller vad det var. Tur att han finner något att vara sur på,han verkar ju behöva det.

Blåkulla färd.


Skärtorsdag.

Har min vana trogen sovit länge,men har hunnit med att städa av.Tvätta och plocka in tvätt. Det är regn i luften här på konvaljevägen nu.Men det är ganska vamt ändå. Jag känner mig arg idag.

God natt på er!


Mera bilder.

På djuren.

prov

prov

Test.

På bilder

påskpynt

På konvaljev blogg







Påskpynt

hej

Här blir strid på liv och död sa Fan,föll omkull i myrstacken.


Onsdag.

Det efterlängtade brevet kom idag med posten.Så nu ska vi bara på banken. Fast vi har lite kontroverser om det,så det är ingen bråska längre känner jag. Förövrigt har jag kännt mig gladare idag. Och hade en väldig energi på jobbet. En ut av mina jobbarkompisar går i pension den här veckan.Kommer att sakna henne. Hundar och fåglar mår bra.Imorgon är jag ledig,hade planer på att hinna till banken men jag vet inte nu. Annars så väntar väl det vanliga tvätt städ osv.

Avfärd imorgon


Blåkulla.

Imorgon är det dags att dra till Blåkulla igen. Har servat kvasten och sånt som ska göras.

Påskhelg.


Sunnerbo.

Jo det gick bra,och var trevligt att jobba ikväll också. Vi hade möte och det verkar som om alla var nöjda med att dela upp huset på tre avdelningar. Jag fick vara på den avdelning jag valt. Passade även på att försöka övertyga chefen om utbildningen till Silviasyster. Det blev inte plankt nej iallafall. Vi hade fått ett jätte stort påskägg. Vi hann även med att göra påskfint iform av påskris med kärringar i,samt gula blommor och lite annat.

Det finns alltid något som gör livet värt att leva.Vissa dagar kommer man bara inte ihåg vad.


Tisdag.

Har inte gjort så mycket annat än jobbat,har ringt Telenor samt AFA fösäkring. Plockat undan igen och tvättat. Man blir väldigt besviken ibland,hur man än gör för att det ska bli så bra som möjligt så blir det bara fel. Det bästa vore väl och lägga ner,och inte bry sig.

Intravenöst järn.

Min dotter har varit inne på Södersjukhuset idag och fått sin järnbehandling. Det hade gått bra,hon hade träffat en sjukskötare där som är en gammal bekant. Efter det åkte hon med sin moster och handlade kläder,allt var till belåtenhet tror jag.

Jobbet.


Sunnerbo.

Har precis kommit hem från jobbet,det flöt på bra ikväll också. Ibland får man andvändning för sin demens utbildning,men man känner sig ganska maktlös när man ändå inte når fram.Huset skall delas upp i tre avdelningar,och jag lämnade min lapp var jag vill vara någonstans ikväll.Imorgon är det personalmöte.

Var inte rädd för mörkret,tänd ett ljus.


Sängdags.

Nu väntar sängen klockan är mycket igen. Glöm inte bort att vara rädda om varandra.

Anteckning.


Måndag.

Har jobbat färdigt,allt flöt på som vanligt.Bara van personal och då går det ju genast mycket bättre. Det har varit kanon väder här på konvaljevägen idag också.Min dotter har varit med sina kompisar.Plockade undan lite innan jag gick,sov som vanligt länge. Ska jobba imorgon också,min dotter ska till Södersjukhuset och få sin järn behandling.Och sedan ska hon handla med sin moster.

Var rädda om varandra där ute.


Kvällens ljus.


Påskbild.


Söndagskväll.

Sitter här för mig själv och filosoferar.Ska jobba imorgon har tre pass på raken nu. Fyllde i mitt nya schema i agendan förut har lyckats få till massor av pass den här perioden. Har inte fyllt i min sommarsemester,vet inte om jag ska ha någon. Får se om det efterlängtade pappret kommer med posten imorgon.Men det ska ju skickas tillbaka också. Och sedan tar ju folk påskledigt.Ja ja vi får se hur det blir med det.

Hundtvätt.


Hundarna.

Både Danne och Lillemor har duschat ikväll.Danne har även blivit klippt. Är väl inte speciellt bra på att trimma hundar,men han blev ialla fall av med en massa päls.Blir ju så skitig ute när han har lång päls. Att klippa och duscha går bra,då blir han inte arg och sur min vän Danne.

Vad jag har gjort.

Satt dit en klocka,dag och datum,dagens namnsdag.Samt musik.Bra Va?

Blogg fint.


Vårstädat på bloggen.

Se så fint jag fått det här på bloggen.Har äntligen lärt mig att ändra lite koder och sånt. Man blir så glad när man lyckas.

Anteckning.


Söndag.

Har städat av och plockat undan lite här och var.Något gjort ute har det dock inte blivit. Tvättmaskinen går för fullt,vi har ätit sallad till middag. Min dotter har gått motionsslingan med sina kompisar.Det var hon som gjorde salladen.

Påsk puh


Lördagskväll.

Min dotter är hemma igen,sitter nog vid sin dator. Tror jag ska gå ut med hundarna,duscha och lägga mig och lösa korsord. Det är mycket som ska göras ute nu,men vet inte riktigt vart jag ska börja. Får se om det blir något av i morgon.

Påskhare.


Lördag.

Min dotter har varit med sin kompis i Nynäshamn idag.Nu håller dom på att färgar kompisens lugg. Det är lika fint väder på konvaljevägen nu också. Hundarna tycker det är skönt att kunna springa ut och in. Gojorna pratar på och visslar lite extra.

Ta hand om varandra där ute.


Nasse.


Kura skymmning.

Sitter här för mig själv igen,och tar igen mig efter jobbet. Imorgon är det lördag,jag är ledig.

Systra mi lämnar inga kommentarer.


Tack till alla igen.

Å vad glad jag blir att så många går in och tittar på min blogg. Och ännu gladare blir jag av kommentarer.Det är bara min käre syster som inte har lämnat några kommentarer än.

Husvagnen och makens bil.


Vår skrik.

Min dotter verkar tycka det är härligt att våren är på väg. Idag pratade hon om att hennes pappa borde börja göra iordning ute på Åsvik där vi har husvagnen. För hon ville åka dit(men bara om hennes kompis Tina följde med) De hade ju ganska mysigt där ute de två förra sommaren när de låg i sitt lilla tält. Och var uppe halva nätterna och fnissade bla nere vid stranden.

Konvaljevägen redo för påsk.


Påsk nästa vecka.

Min make kom hem och hade köpt påskliljor i krukor idag. Så dom har jag placerat ut lite här och var.Och påskris hade jag ju redan så nu kan det få bli påsk här på konvaljevägen. Vädret är ju kanon fint. Min dotter var rädd att jag skulle ställa in någon påskhöna i hennes rum sa hon. (Hon är ite mycket för det här med pynt)är inte lik mig i det fallet.

Sunnerbo.


Fredagens jobbstatus.

Har jobbat ikväll,vi hade jätte kul när vi jobbade.Ewa och jag är som två parhästar. Det liksom bara flyter på,utan att vi behöver säga så mycket om arbetet. Ingenting för utom det vanliga hände,och alla var nöjda och glada tror jag.

Alter egot idag.


Slide bilder.

Har hållit på i två dagar nu,för att få till bilderna här ovan. Det är inte lätt kan jag säga när man är så trög som jag. Och min dotter har sällan tid att hjälpa sin tröga mamma.Så jag fixade hit bilderna själv till slut. Jag är inte helt nöjd,tomt på andra sidan.Men vem vet jag kanske får till det med om jag får hålla på två dagar till.

Tordagskväll.


Torsdag.

Har ringt några samtal,tvättat och plockat undan lite. Det har varit lika fint väder idag också här på konvaljevägen. Min dotter har varit hemma,hon har varit i min garderob ser jag. Men det gör ingenting för jag har fått fukt i garderoberna.

Dans på hemmet.


Mitt jobb Sunnerbo.


Sunnerbo.

Det har varit underhållning och dans på jobbet idag. Det uppskattas alltid. Förövrigt är det full rulle nu,alla rum fyllda.Och många som behöver mycket hjälp. Första kvällen jag jobbar efter att jag varit hemma och varit förkyld.Vi hade trevligt vi som jobbade och det är ju huvudsaken.

Posten går sakta.


Segt var det här.

Fy vad sakta det går att skicka inläggen nu då.Tar jätte lång tid innan det kommer till bloggen.Men och andra sidan har jag ju inte bråttom.

Min dotters alter ego.


Det närmar sig.

Snart så kommer min dotter att få göra det som hon väntar på.Det är liksom på gång nu.Även om det kan kännas lite segt.

Och den här.


Filmer man minns.


Alter ego.


Onsdagskväll.

Kändes även nu på kvällen att det var lite varmare ute.Hundarna är rastade.Och jag väntar på min tur i badrummet.Min dotter badar ikväll.Förövrigt måste det nog bli så att jag kommer tycka att det var snyggare med bikini förra året.

Bra!


Ponchon(stavas det så?)är nu helt klar.

Japp så är det fransarna sitter där de ska.

Vår på konvaljevägen?


Onsdag.

Tänk vilket väder vi haft idag,riktit vårlikt. Och min poncho är färdig så när som på fransarna.Hundarna har varit ute länge på tomten,och Lillemor fick ett riktigt tokryck och sprang runt(hennes vårskrik kanske)

1a April idag.

Var aktsamma så ingen lurar er April April.

Dacapo.

Skit i dacapot!Be honom spela igen.

Play it again Sam.


Remember,nowbody puts Babe in a corner.


Regn på konvaljevägen ikväll.


RSS 2.0