Jako på väg ut,och ska kolla läget


Telefonsamtal

Nu har jag ringt och pratat med min jobbarkompis,hon blev glad att jag ringde. Hon har ett jobbigt program framför sig,men det verkar vara ett jätte bra ställe där hon är,med mycket föreläsningar,psykologer etc. Och framför allt vill hon ha hjälp,det är ju ett måste för att det ska fungera. Nu ska jag snart titta på andra delen om Selma Lagerlöf på tv. Hundarna har varit ute,det börjas redan med nyårssmällare,Danne är livrädd för sådana. Gojorna sitter och halvsover mitt i mot varandra,har varit i holken samtidigt i dag. Det är 2 grader kallt här på Konvaljevägen nu.

Lördags kväll

Jag tror att Signe blev nöjd med sina julklappar.Vi var som sagt var hos min syster och svåger på julafton. Åt massa god mat,efter det delades julklapparna ut,och sedan sjöng vi Sing star. Min dotter har tittat på massa avsnitt av Sex and the city,hon fick hela skolådan. För pengarna hon fick vill hon köpa cd. Jag fick en jätte fin lampa av Signe,och body lotion av min syster och svåger. Min sjuke jobbarkompis svägerska har SMS om telefonnummer till stället där hon är. Så nu kan jag ringa till henne.

Jul strålande jul


Julafton

Det snöar här på konvaljevägen idag,kommer att tänka på en saga som vi lyssnade på när Signe var liten. Där sa dom att om det snöade på julafton så hade tomten en snögubbe med sig i släden,när han delade ut julklapparna. Vi ska snart åka till min syster och svåger och äta julmiddag. Signe har öppnat två julklappar,som låg under granen i morse. Mats chef har varit här med julklappar,Chihuahuan Lillemor blev jätte rädd för honom. Den andra hunden Danne har varit ute och kollat,han gillar snö.

Dan före dan

Så var det kväll igen! Här på konvaljevägen är det klart.Julgranen är klädd säkert Sveriges fulaste gran. Men jag har ju valt den själv.Signe är med sin kompis,Elin och Jako har fått lite extra gott att äta,Elin sitter och pratar på nu,Jako äter som vanligt. Jag ska nog lägga mig tidigt ikväll tror jag.

Julgran

Så börjar den här dagen lida mot sitt slut. Som sagt har min dotter tillsammans med oss,varit till in doktor idag.För första gången gick hon in själv till honom.Allt var bara bra med henne. Förövrigt har vi varit och handlat de sista inför julafton(tror jag). Och Gud ville och kärran höll för alla min dotters julklappar är inslagna. Om hon inte blir nöjd nu vet jag inte vad jag gör. Även julgranen införskaffades ikväll,ingen mer än jag tycker den var ok. Vi har haft plastgran i massor med år nu,men i år kännde jag för en riktig. Det luktat iallafall gran om den,även om den inte är så vacker. Just nu har jag satt i mig en påse brända mandlar,jag har fått schotts CD.

Sunnerbo

Har jobbat färdigt för den här gången.På Sunnerbo är allt fixat och klart inför julen.Det har bakats pepparkakor julgranarna är klädda,allt godis och sånt är inhandlat.Till nyår blir det smörgåstårta och vin.Det är städat och fint i varje vrå. Alla damer har varit hos frissan,sång och musik har det varit,och det blir mera av det. Naturligtvis kommer det att spraka en brasa i öppna spisen.De boende hos oss har det nog väldigt mysigt tror jag. Jag läste i boken Fånga stunden: Jag tycker så mycket om dej men redan när du kommer in i rummet,är hälften av dej på väg ut! Kanske är det så många äldre har det på särskilda boenden idag. Men hos oss har det förmånen att inte behöva känna så (tror jag iallafall).

Dr Browald

I morgon ska min dotter på läkar besök hos sin doktor Lars Browald,tänk att hon har haft förmånen att ha samma doktor under alla år. Sedan måste vi åka och handla färdigt det allra sista inför julen. Jag känner mig fortfarande hängig,trött och har ont lite överallt (fy vad jag gnäller)

Sparka på någon som redan ligger

Man slutar aldrig förundras över hur vi människor är. På jobbet pratas det redan massa skit om vår jobbarkompis som mår så psykist dåligt. Som om hon inte hade nog ändå. Roligare kan man ju ha än,som i hennes fall vara på behandlingshem,och ha sina barn hemma som undrar varför mamma inte är hemma över jul. Svaga människors hat är inte så farligt. Som deras vänskap.

Scotts

Ja ha så var det hela avklarat! Scotts var bäst,men Lars Kristers gav verkligen allt igen. De är ju två helt skilda musikstilar. Och våra söta killar i Scotts kommer vi i allafall få höra mycket av. Ialla fall här på Konvaljevägen.

Lars Kristers


Scotts CD bokad på Cdon i dag


Tomtar på loftet gånger flera


Lördags kväll

Ikväll är grå jako paret osamns igen,vet inte varför. Har tänt alla ljus och tomtat,har fått en ny tomte idag. Jag känner mig som jag skulle bli förkyld eller nåt,trött tung i huvudet. Segare än vanligt helt enkelt. Det regnar här i sorunda ikväll,grått och trist. Nu är dom visst någorlunda sams igen ser jag.

Grå jako


Lillemor


Tokio hotel


Jako o Elin


Amasoner


Chihuahua


Tomtar


igelkottar


Dansbandskampen igen!


Anneforsgårdens Danne


Dansbands kampen

Imorgon är det dags igen,va ska man sen göra på lördagar när dansbandskampen är slut? Jag har tagit semester i morgon kväll bara för att se på tv,jag som aldrig ser på tv annars. Måste medge att shotts var lite diviga sist,och inte alls hade samma spelglägje som Lars Kristers dom gav ju allt och bjöd verkligen på sig själva. Undrar nu vilka som vinner

Julfrid

Har tänt ljus överallt,och sitter här och har det lite små mysigt. Ungarna har jullov,synd bara att det inte är lite snö också. För många är ju julhelgen en ensam,och ångestfylld helg. Men det skulle kanske vara bra om alla verkligen gjorde som dom vill,utan massa måsten.

Renovering

Har verkligen försök rissla upp mig nu i två dagar. Färgat håret,plockat samt färgat ögonbrynen. Gjort naglar(inte helt perfekta). Kommit på att jag behöver större BH. Fixat med lite kläder. så man är väl klar för catwalken. Snyggt men inte pråligt sa Fan. Måla svansen ärtgrön!

Julklappar

Nu har jag alla julklappar färdiga till min dotter,om Gud vill och kärran håller. Jag tror att jag har köpt det hon vill ha. Jag har gjort naglar själv ikväll,var inte så svårt som jag trodde,blev väl inte helt kanon. Men övning ger färdighet. En jobbarkompis sa till mig att tuttarna blev större efter 40,och det stämmer faktiskt,kan bero på att hela människan blir större. En optimist är en kvinna som ser valkarna som kurvor har jag läst. Min jobbarkompis som inte mår bra,kommer hem imorgon. En annan av mina jobbarkompisar ringde och sa det förut,nu är vi där igen om vänner. Sussi verkar verkligen vara en riktig vän.Med empati och livserfarenhet bryr hon sig om människor. Och framför allt inte dömmer någon. Det ser jag som en mycket stor egenskap! Jag är inte förvånad igentligen.

Hårfärgar kväll

Idag har min dotter varit på Södersjukhuset och fått sin Aferes behandling igen. Allt gick bra med det,hennes blodvärde var 120 alldeles utmärkt. När det var färdigt åkte vi och julhandlade lite.Signe handlade julklappar till sina två kompisar Tina och Alice. Hon köpte även en klänning att ha på julavslutningen i skolan. Och jag köpte 2 julklappar,samt hårfärg som jag nu har i skallen. Vad glad man blir när man har fått komentarer på sin blogg.

Peppar kakor

Idag har min dotter och jag bakat pepparkakor med kristyr på. Och så har vi kokat knäck,hu va svårt det är att få smeten i formarna. Jag är lite bekymmrad över en av mina bästa kollegor på Sunnerbo,hon mår väldigt psykist dåligt just nu. Men är som tur är vistas hon på sjukhus,och där får hon ju hjälp att ta bort sina sorge stenar. Kom på en sak för att återknyta till sorge stenar. Man måste få hjälp att ta bort sina sorge stenar. Men den som hjälper till, måste komma ihåg att ta hand om diamanterna som finns inuti! Författare: okänd

Lucia

Imorgon är det Lucia.Ska försöka ta mig upp och titta på Lucia morgon på tv. Fika äta lussekatt och pepparkaka. Man kan ju alltid gå och lägga sig igen. Så fruktansvärt mörkt och trist det är ute nu. Har jobbat i kväll,min bästa jobbarkompis var sjuk,men det gick bra ändå. Det är bara det att vissa går liksom bättre att jobba med.

Utbildning

Så var jag klar med min utbildning för den här gången.Det kommer att starta upp en steg 3. Annars har det varit en helt vanlig dag,Min dotter är ute med sina kompisar. Hundarna och jag har precis varit ute,gojorna tjattrar på.

JGL

Försvara varje svensk medborgares lagliga rätt att tycka och säga precis vad de vill,även om man inte för en sekund delar innehållet i deras tyckande och sägande

Snö

Det snöar här i sorunda ikväll. Men det smälter nog bort igen.Har precis kommit hem från jobbet,har inte hänt något speciellt idag.Känner mig trött lite hängig.Har fixat med AFA försäkringen postat ett ex till lönekontoret,måste komma ihåg att lägga org på lådan i morgon.

Att vara stark

Den här dikten hittade jag på Huddinge sjukhus,när min dotter vistades där. Det var en annan mamma som hade skrivit den. Att vara stark är inte att adrig falla. att alltid veta att alltid kunna Att vara stark är inte att alltid orka skratta,att hoppa högst,eller vilja mest. Att vara stark är inte att,lyfta tyngst,att komma längst. Eller att alltid lyckas. Att vara stark är att se livet som det är att aceptera dess kraft,och ta del av det. Att vara stark är att falla till botten,slå sig hårt,och komma igen Att vara stark är att våga hoppas,när ens tro är som svagast. Att vara stark är att se ett ljus i mörkret,och att alltid kämpa för att nå dit.

Examen torsdag

Jag klarade det! Idag så är jag klar med min utbildning Demenshandikapp och bemötande steg 2. Och på torsdag får jag mitt betyg.

Nestor haninge

Idag har jag varit på seminarium i demens utbildning. Vi har redovisat vårt arbete,samt opponerat något som var alldeles nytt för mig. Man blir aldrig för gammal för att lära sig något nytt. Imorgon är det dags igen för utbildning.

Grå jako

Det är full aktivitet i holken,det boas för fullt. Om det blir några befruktade ägg återstår att se,det kan vara svårt har jag förstått. Men som jag sagt tidigare så är det härligt att se fåglarna tycka så mycket om varandra,samt att de har så mycket att pyssla med.

Gunilla Dalgren

Hennes små böcker men tänkvärda ord är något jag verkligen gillar,man kan lätt känna igen sig i texterna. De finns de som älskar matlagning! Dom kan få mina kastruller.

Det ända sättet att få en vän,är att själv vara en.

Sitter och funderar på oss människor. Tänk vad många gånger i livet,man blir sviken av människor.Sviken av personer som man trodde stod en nära,personer som man trodde man kunde lita på. Och ibland händer motsatsen,att människor man inte har haft så stor kontakt,och tillit till faktiskt visar sig vara dem som ställer upp.

Sunnerby skolan

Har idag varit på möte i skolan,ang lite som min dotter hade bekymmer med. Och jag blir lika glad varje gång,under alla år som min dotter har gått i Sunnerby skolan så är alla (en undantagen) lika hjälpsamma,och gör allt för att det ska bli så bra som möjligt.Det finns lärare som verkligen bryr sig om sina elever. Just i det här inlägget syftar jag främst på Hans tveberg Tack!

Nalle puh

Många säger att jag är lik nalle Puh,till sättet (kanske till utssendet också) Han har sagt mycket tänkvärt vår vän Puh. Den förtrollade platsen. Högt upp i skogen,vi kan gå dit när vi vill. Det är inte långt att gå inte svårt att hitta.Ta bara stigen till ingenstans,och gå ingenstans. Tills du finner platsen. Ty den förtrollade platsen är just precis där du befinner dig. Och om du är god vän med björnar. Då kan du finna den. Eller ett klokt ord från Nasse:Just nu behövs mycket mod,och det har jag väldigt lite av just nu.

Törnfåglar

Vem kan glömma både boken och tv serien,om den innerliga kärleken mellan fader Ralph och Meggie. Kommer ni ihåg dikten som lyder? Det finns en saga om en fågel som sjunger endast en gång i sitt liv,men då sjunger den vackrare än någon varelse på jordens yta. När den lämnar sitt bo,söker den efter en törnbuske. Och ger sig inte förrän den har hittat en sådan,sedan sitter den och sjunger bland de taggiga grenarna,fastnaglad,på den vassaste och längsta taggen. I sin dödskamp sjunger den vackrare än både lärkan och näktergalen. En enda storartad sång,till priset av sitt liv. Men hela världen stannar för att lyssna och Gud ler i sin himmel. Ty det bästa kan endast födas ur stora smärtor. Så säger åtminstone sagan.

Min älskade dotter

Varje barn föds med ett trollspö i handen. Du är den första som får se det. Det nya lilla livet ger redan från början ett skimmer åt sin omvärld,ett skimmer av hopp,försoning och förtröstan. De stora linjerna i livet låter sig skönjas,tvärs igenom vardagen. Det är en gåva som kommer att ges ännu många många år framöver till var och en i detta barns närhet,som har ögon till att se. Författare:Anna Walhgren

Rosendal på djurgården

Lördagen den 9 augusti 2oo8,vigdes min systerson Johan med sin Älskade Tove,på rosendal. Det var ett mycket vackert bröllop ,och brudparet var så fina tillsammans det riktigt lös av kärlek imellan dem. Jag läste en dikt då som lyder som följer. Livets tavla Jag ser en tavla med ram omkring,men bakom ramen finns ingenting.Bara en slät grund att måla på. Då ser jag plötsligt er två ni kommer vandrande hand i hand,bundna samman av kärleksband. Och då strax får tavlan liv,underbara färger och perspektiv. Varje dag under år som går,glädje,sorg,förtvivlan och hopp,allt det som sker under årens lopp,ni själva formar till ett motiv,som till slut ger tavlan liv. När ni en gång blir gammla och grå,får livets tavla ett sällsamt skimmer,en ton av vemod ni då förnimmer. Men jag hoppas av hjärtat ni säger då! Vi målade en väldigt vacker tavla vi två. Författare:okänd

Regnbågsbron

Det finns en bro,Regnbågsbron som förbinder Himelen och Jorden. När ett älskat husdjur dör,kommer de till en plats bortom Regnbågsbron. Där finns kullar och dalar med mjukt gräs,där våra älskade vänner leker tillsammans hela dagarna. Där finns vattendrag med friskt vatten,ett överflöd av mat,och solsken som håller dom varma. De gamla och sjuka djuren blir unga och friska igen,precis som vi minns dem i våra drömmar. Djuren är glada och lyckliga,men de saknar någon som betydde mycket,någon som blev lämnad kvar. Varje dag springer de och leker,tills den dagen kommer då en av dem stannar upp,och tittar bort i fjärran. Blicken skärps,öronen spetsas och plötsligt flyger han iväg över det gröna gräset. Hans ben bär honom fortare och fortare,han återförenas med den han älskar. Ni möts i en omfamning som varar för evigt.Ditt ansikte blir kysst om och om igen,dina händer smeker hans huvud som så många gånger förut,och du tittat än en gång in i ögonen på ditt trogna husdjur. Som så länge saknats i ditt liv,men aldrig i ditt hjärta. Sedan korsar ni Regnbågsbron tillsammans,för att aldrig mera skiljas. Författare:okänd

Nelson grå papegoja

Nelson finns sedan några år inte med oss längre.Men han kommer för alltid att leva med oss i våra hjärtan. Han var en skön lirare han,kunde sjunga sommar tider,mm han hade ett otroligt ordförråd,Nelson är en kråka sa han ofta,han visslade på hundarna,och sa åt dem att gå och lägga sig.Nelsons käraste ägodelar var en svart dampumps,samt en fjärrkontrol gud nåde den som kom i närheten av dom. Att hålla enpapegoja show älskade han,och skrattade gott åt sig själv.

Tokio hotel,Stiftelsen Min stora dag

För ganska precis ett år sedan fick min dotter möjligheten att åka till Essen,och gå på konsert med sina stora idoler Tokio hotel. Jag fick också följa med vi hade några jätte trevliga dagar,och att få sitta där på konserten tillsammans med min dotter,samt flera tusen skrikande fans,var en upplevelse som jag aldrig kommer att glömma. Ett varmt tack till stiftelsen Min stora dag!

Holk rapport

Elin och Jako har fullt snejs i holken.Något som är bra framför allt för Elin som under hela sitt liv har varit en plockfågel.Nu har hon inte tid att plocka sig. Hon har aldrig varit så fin i fjäderdräckten som hon är nu. Nu har det gått för att sova,de det vill de göra vid den här tiden.

RSS 2.0