Frid.


Åter afton på konvaljevägen.

Har som vanligt varit ute med hundarna,blir så trött på Danne som bara hatar andra hundar.Han blir helt galen. Har även risslat till kroppen lite här och där.

Grattis till min kära syster och svåger,som har bröllopsdag idag.


Danne och Lillemor var med.


Tänt några ljus också.


Så fint blev det.


Så där ja.

Typiskt mig att inte göra det innan det blev mörkt.Men nu har jag varit ute och hämtat påskris,de hade huggit ner massa björk,så jag fick tag i många stora kvistar. Som jag satt i en höganäskruka och pyntat med fjädrar bla. Blev fint i köket.

Städardag.


Tisdag.

Har min vana troget sovit länge,men har gjort ett verkligt ryck här på konvaljevägen. Städat och donat,riktigt fint här igen nu. Min dotter har varit hemma från skolan idag med.Hon är trött och hängig,måste ju få vara det med ibland.

Till Sabinas familj.


Krigaren är hemma.

Sov gott Sabina,mina tankar går till din familj.Din kamp har berört så många.

Dröm vackra drömmar.


God natt alla här ute.

Sängen väntar,blev sittandes här vid datorn alldeles för länge igen! Får nog ge mig själv dataförbud,eller avdrag på veckopengen.Eller utegångsförbud kanske. Nä skiter i det,det är fördelen med att bli gammal,man gör som man vill och skiter i vad andra tycker och tänker. Var rädda om varandra.

Man kan aldrig så noga veta med bin.


Kura skymmning.

Sitter här för mig själv,alla sover utom jag. Har mailat till min dotters lärare,hade lite jag ville tala om. Känner mig bättre från förkylningen nu,men är hemma från jobbet imorgon också. Hoppas vårt bidrag sätts in på kontot.Så att vi kan hitta på något skoj. har fått mail från systra mi idag.

Kvällens ljus.


Du käre Gud far.

Du käre Gud far som i himmelriket bor.Så högt över jorden så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber.Och du,när jag skrattar så tror jag du ler. Kan du förlåta allt dumt som jag gjort?för du kan ju glömma och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej!du hjälper väl alla andra,som du hjälper mej? Den som är ensam och de utan hem,du ordnar väl så det blir bättre för dem? Du käre Gud far,du bor också här,på jorden i rummet,precis där jag är. Låt mej nu sova tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret,men är inte rädd. För när stjärnorna tänds uti himmelens land,jag ser ju att allt du har i din hand. Amen.

Mitt allt!


Tillsammans är vi starka du och jag!

Det vet du,och allt kommer att bli bra.Bara du säger till ,och ber om hjälp. Lova det Älskar dig så mycket.

Afton på Konvaljevägen.


Måndagskväll.

Hundarna har varit ute,de håller på och busar med varandra nu. Min dotter har varit ute med sina kompisar.Gojorna håller på att inta nattläge.

Retar du upp dig på så små ting?Då är du väl inte större än så.


Lika trevlig.


Så kan man känna sig.


Middagen avklarad.

Det blev kyckling och potatisgratäng idag,min dotter ville ha det. Hoppas hon blir piggare nu av järnet.

Tillbaka pengar från skatteverket(man tackar och bockar).


Måndag.


Järn intravenöst.

På morgonen har vi varit på Södersjukhuset,där min dotter fick sitt järn. Hon ska dit nästa tisdag också,för en till dos. Hoppas att hon inte slarvar med att ta järn i tablettform. När vi kom hem så somnade jag en stund,mår inte speciellt bra.

God natt på er därute.


Söndagens ljus.


Husbonden.


Räkningarna gjorda.

Och som vanligt så fick en viss person spelet igen.Det kan visst inte vara lungt här.

Mera anteckning.


Mörkt.

Jag har varit ute med hundarna,och har nu nattlinnet på.Sitter här och kollar runt lite. Min dotter sitter även hon vid datorn. Ska upp tidigt imorgon,får försöka komma i säng lite skapligt. Det är bara en vecka kvar sedan är det påsk,min dotter skulle visst på påskmiddag med sin moster och morbror. Jag för min del ska jobba,skönt det då har man något att göra.

Vacker bild.


Söndagskväll.

Det är mycket ljusare ute här på konvaljevägen nu när det är sommartid.Det är ju skönt. Imorgon måndag ska vi till Södersjukhuset,min dotter ska få venofer(järn)intravenöst,då hennes blodvärde som sagt är lite dåligt. Har precis sköljt ur en hårinpackning ur håret.Jag känner mig fortfarande rätt hängig.

Vår?


Sommartid.

Såg en motorcykel förut,det brukar betyda att våren är på väg. Man kommer att tänka på när man var liten,och tog fram hopprepet,och kulorna skulle med till skolan.

Anteckning.


Söndag.

Så var det slut på helgen igen.Mår ganska dåligt idag med.Känner mig alldeles igenkorkad i näsan och halsen. Har gått en sväng med Tusse,och plockat undan lite.

Anteckning.


Lördag.

Är fortfarande jätte förkyld,ont i skallen och kroppen. Har varit med min dotter till affären och köpt lite gott till henne. Sitter nu och stickar det börjar ta sig med ponchon. Hundarna har varit ute i slasket,helt sörjiga när de kom in.

Kom snart igen!


Tack,tack.

Blir så glad när jag ser att så många har varit inne på min blogg.Många tack ska ni ha.

Risk för att somna.


Ifall jag somnar innan jag stänger av datorn.

Så säger jag god natt och sov gott till alla här ute i cybern. glöm inte bort att vara rädda om varandra!

Alvedon per os.


Nu ska de gå ut också.

Mina ungdomar va de håller på! Nu ska visst den andra kompisen sova över också.De följs åt hem till henne för att hämta saker nu. Då orkar man,men jag är så himmla glad att de har roligt.

Finns det någon därute?


Bön.

Du käre Gud far som i himmelen bor så högt över jorden så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber.Och du,när jag skrattar så tror jag du ler. kan du förlåta allt dumt som jag gjort? för du kan ju glömma och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej,du hjälper väl alla andra som du hjälper mej? den som är ensam och de utan hem,du ordnar väl så det blir bättre för dem? Du käre Gud far du bor också här,på jorden,i rummet precis där jag är.Låt mej nu sova tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret men är inte rädd.För när stjärnorna tänds uti himmelens land jag ser ju att allt du har i din hand. Amen.

Fredags kvällens ljus.


Tack för hjälp med hundarna.


ännu en kompis har kommit.

Nu har min dotter en kompis till hos sig,före det var hon snäll och tog ut hundarna på en promenad.Det var bra för jag bara nyser och nyser.

Fåglarna.


Grå jako.

Allt är bara bra med mina gråa vänner.De sitter och äter nu.Jako har börjat riva tidningarna (som jag har i botten på buren) i små bitar igen.

Snöälskare.


Hundar.

Som vanligt är det bara Danne som tycker att det är kul att det snöar,det är ett riktigt vinterlandskap ute.Snön täcker alla träd,och jo det är vackert.Men inte nu.

Hej svejs.


Fredagskväll.

Å vad jag känner mig attraktiv näsan rinner,ögonen rinner också. Min dotter har en kompis här som ska sova över,kul att hon har trevligt. Snön bara vräker ner här på konvaljevägen.Tror jag ska masa mig ut med hundarna och sätta på mig nattlinnet sedan. Känns som det inte blir roligare än så här.Hoppas det inte är värre imorgon jag ska ju jobba imorgon.

Fredag.


Förkylt.

Jo jag blev förkyld.Men har varit på banken med mina jobbarkompisar och fixat det vi skulle göra. Har även gått en sväng med Tusse,skurat av golven.Och satt på tvättmaskinen. Snö,snö och snö här på konvaljevägen.

Kvällens ljus.


Snart påsklov.

Hoppas att vi kan hitta på något på lovet.Vi får väl se hur det blir med det. Väntar på bättre tider bara.

Tack för kommentaren(jag tror att det var du)


Tror jag håller på att bli förkyld(smittad av vit människa)


Sunnerbo.


Sunnerbo jobbet.

Har jobbat ikväll,har så gjort i tre kvällar nu.Imorgon är jag ledig,men ska till jobbet för att göra bankärenden. Det har flytit på bra,inga konstigheter. Men man går många steg i korridorerna kan man säga.

Med i cybern igen!


Data problem.

Nu är jag tillbaka igen.Har haft strul med datorn.Har inte hänt så mycket på konvaljevägen kallt som attan är det.Min dotter har lite lågt blodvärde och ska få järn intravenöst på måndag.Men annars mår hon bra.Hennes kompis ska vist sova över imorgon.

Vi tänder en brasa till natten.


Mera anteckningar.


Funderingar.

Sitter här som vanligt sist i säng.Imorgon ska jag jobba igen.2 grader kallt är det här på konvaljevägen ikväll.Känner mig trött,jag var ju uppe tidigt imorse. Men det är skönt att sitta här och filosofera.

Till min dotter.


Min fina,fina dotter.

Ibland förstår jag inte att jag har fött denna fantastiska människa som är min dotter.Så söt,fulländad och så full av liv.Snart 14 år,inte klokt vad tiden går.

Anteckning.


Åter kväll.

Har varit ute med hundarna,grå kallt ute.Stickat på min poncho har jag gjort(eller rättare sagt repat upp)för det blev fel igen.Min dotter är hemkommen från kompisen. Gojorna sover under under sitt skynke.

Måndags anteckning.


Hårfärg svart.

Jo jag rusade in och köpte hårfärg,svart blev det denna gång.Så nu är de gråa hårstråna borta för ett tag. Passade även på att färga ögonbrynen.Så nu ser det rätt ok ut faktiskt. Min dotter blev bjuden på middag hos sin kompis Tina,det var ju trevligt. Det snöar igen! här på konvaljevägen.

Måndag.


Aferesbehandling.

Nu på morgonen har min dotter varit på sin aferesbehandling på Södersjukhuset. Allt gick bara kanon bra,och vi var snart hemma igen.Både hon och jag sov en stund när vi kommit hem.

Kväll.


Skulle behöva lägga mig.

För att komma upp imorgon,ja upp kommer jag ju men hur seg kan man va? Sitter här och kollar runt,skrev ett långt inlägg som jag lyckades dribbla bort någonstans,typiskt mig.Gojor och hundar sover redan.Det snöar fortfarande här på konvaljevägen fy!

För att slippa bada i vassen.


Träningspass ligth.

Jo det blev en sväng ner i källaren ikväll med.Till dansbanskampens CD,blandade artister den här gången.Gick bra det med.

Änglar och demoner.


Hårinpackning.

Har smetat i en inpackning i skallen,måste färga om håret!börjar bli grått igen. Jag har lite träningsvärk i benen,har jag tränat rätt då tro?

Mera anteckning.


Kväll igen.

Nu har vi ätit middag,jag lagade maten igen!Det har snöat här på konvaljevägen ruggit och grått.Imorgon är det dags för aferesbehandling för min dotter.Vi ska vara på Södersjukhuset klockan åtta,så det blir till att gå upp innan man vaknar. En sväng på apoteket måste det bli också,någon ansiktskräm och något annat som skulle inhandlas.Min dotter har mått jätte bra sedan förra behandlingen,det ända som spökar är att hon har huvudvärk ganska ofta. Hon har varit ute med sina kompisar en stund,men är hemma igen nu.

Antecking.


Söndag.

Har min vana troget sovit länge.Men har hunnit med att sätta på diskmaskinen. Startat tvättmaskinen.Samt gått en sväng med Tusse(dammmsugaren)och tagit bort lite silverbollar i hörnen.

Anteckning.


Börjar bli dags att släcka mer.

Så var det snart midnatt igen.Höll på att slå på rumpan ute.Har kommit lite snöhagel.Annars så märks det att det sagta men säkert börjar bli vår. Framför allt är det ljusare längre på kvällarna.

Afton.


Lördag.

Har inte hunnit med så mycket mera än jobbat.Min dotter har varit i Stockholm med sina kompisar.De verkade haft trevligt.Sitter här nu och tar igen mig lite. Hundarna har varit ute,Danne ligger på sin favoritplats i fönstret.Och Lillemor sover. Fåglarna sover de med under sitt skynke.

Små guldkorn.


Hallå du gamle indian.

Så sa en farbror till mig på jobbet ikväll,samtidigt som han klappade mig på ryggen. Tur att det finns sådana ljusglimtar,vi fick oss ett gott skratt.Mitt i all stress som är.Hug hug.

Arbetet.


Sunnerbo,jobbet.

Har kommit hem från jobbet,jag brukar inte ha ont i benen,men ikväll har jag det. Det går i ett,har inte haft fika rast en gång. Undrar hur länge vi klarar oss i detta tempo? Och innan det blir så att man missar något.

Sov gott där ute,och var rädda om varandra!


Alla vi gammla bönder här i Sorunda har en räv bakom örat.


Nowbody puts Babe in the corner.


Så var det läggdags igen.

Ska jobba imorgon.Min dotter ska åka till Stockholm med en kompis och hennes mamma. Jag vaknar väl lagom till att hinna fika och rissla till mig,innan jag börjar jobba. Om jag känner mig själv rätt. Hundarna sover redan. Jag ska lägga mig och lösa korsord tror jag.

Till Sabina.


Andra bloggar.

Har halkat in på en del andra bloggar som jag läser dagligen.En är Sabinas kamp. Den handlar om en 34årig tjej,med två små flickor och en sambo.Sabina har en cancer,som började som malingt melanom,och nu i januari fick hon reda på att den spridit sig bla till hjärnan.Att följa hennes kamp är helt otroligt.Hon har blivit utvald att vara med i ett proktjekt i Uppsala där man har tagit bort tumörer från henne och ska sätta in dem igen,och på så sätt kunna låta cancern besegras av sig själv.(lite svårt att förklara). Men det sista inlägget nu ikväll är det hennes sambo som skrivit,och han säger att det känns som tiden har kommit ikapp dem. Konstigt att man kan känna så starkt för en person som man aldrig har träffat.

Har jag gjort bort mig nu igen?


När morsor blir pinsamma.

Min dotter ringde och sa att jag skulle möta henne.Och jag klädde på mig,tog med hundarna och en ficklampa. Såg henne komma och ropa hennes namn,samtidigt som jag lyste med ficklampan. Vad jag inte tänkte på var att fritidsgården var öppen,och det var massa folk utanför. Min dotter tyckte att jag var hur pinsam som helst(kan inte förstå det?).

Dagens träningsresultat.


Skaka rumpan.

Nu har jag skakat rumpan till Lars Chrizters,trodde jag aldrig skulle få stopp på den.Men det gick till slut.Vilken kondis man har som en riktig atlet,helt otroligt.

Frid.


Middagen är avklarad.

Jo salladen var jätte god.Sitter nu här och funderar på vad jag ska göra nu. Djuren är också utfodrade,och gojorna sitter och pratar samt visslar. Danne ligger och spanar ut genom fönstret.Lillemor ligger bakom min nacke. Min dotter sitter vid datorn även hon.

Fredagskväll.


Helg.


Fredag.

Så nu har jag vaknat,sovit jätte länge som vanligt.Men har hunnit med att helg städa huset(på vissa ställen iallafall). Tvättmaskinen går förstås. Min dotter ska göra kassler sallad till middag.Arbetet i skolan hade tydligen gått bra. Nu är det ledigt i två dagar för henne igen.Otroligt vad veckorna går fort.

Sovtajm.


Dags att säga god natt.

Ja så var den här dagen till enda.Imorgon fredag är jag ledig,jobbar på lördag igen. Har väl inte så mycket för mig imorgon tror jag.Min dotter har sovmorgon. Har lite papper jag måste fixa med,och ett telefonsamtal som jag ska ringa. Kom ihåg att vara rädda om varandra där ute i cybern,så ses vi igen. Sov gott!

Sally.


Hästägare.

Min kompis Ewa ska bli hästägare,till ett sto som heter Morsan(men ska visst bli omdöpt till Sally)Låter kul tycker jag.Men jag vågar nog inte prova att rida,men jag tycker om att ge dem mat och så.

Vi tänder en brasa som får brinna inatt.6 grader kallt ute.


kväll.


Anteckning.

Ja har inte gjort så mycket annat än jobbat idag.Tvättat och plockat undan lite. min dotter har varit i Nynäshamn med kompisar och bowlat samt käkat.De hade haft trevligt. Har varit ute med hundarna,och alla sover nu utom jag.

Sunnerbo,jobbet.


Torsdag.

Har jobbat ikväll,jämt snejs där nu för tiden.Men det går kanon när man är i goda händer på bra jobbar kompisar.

Gloria på sne.


Sov gott!

God natt,och var rädda om er där ute.Försök att inte reta er på småsaker. Kom ihåg martyrglorian är sällan klädsam.

Mera anteckning.


Onsdag över midnatt.

Bara jag som är vaken nu igen.Min dotter har studiedag imorgon,och bowling stod visst på programmet.Tror bestämt det skulle herrar med också(hej å hå). Känner mig trött nu.Men har faktiskt skakat lite på armar,ben och rumpa även ikväll.

Spökets återkomst.


Panikångest.

Jo idag slog spökena till med full kraft,var tvungen att vända.Vågade inte fronta den här gången.Bättre lycka nästa gång.

Anteckning.


Onsdag.

Har haft datastrul idag med.Blir tokig när det inte fungerar.Maken är sur igen den här gången var det ett rakblad till rakhyveln som var borta.Igår var det en gammal semla.Ingenting får han ha ifred,enligt honom själv. Tänk att kunna reta sig på sådana småsaker. Kom i kontakt med banken det var ju bra,och så blev inte min mobilräkning så dyr,också bra.

Det lilla ljus jag har,det ska få lysa klart.


Änglar det var länge sedan.


Bön.

Du käre Gud far som i himmelriket bor,så högt över jorden så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här,fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber,och du,när jag skrattar så tror jag du ler. Kan du förlåta allt dumt som jag gjort?för du kan ju glömma,och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej!du hjälper väl alla andra som du hjälper mej? Den som är ensam,och de utan hem du ordnar väl så det blir bättre för dem? Du käre Gud far,du bor också här på jorden,i rummet,precis där jag är. Låt mej nu sova tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret men är inte rädd. För när stjärnorna tänds uti himmelens land,jag ser ju,att allt du har i din hand. Amen.

Föryngringskräm.


Nytt smink.

Har köpt en ny ögonskugga,solpuder och brunkräm.Det piggar upp en gammal tant.

Makeup.


Panikångest och spöken.


Ingen service.


Bankärenden.

Försökte komma i kontakt med någon på banken idag,men det gick inte.De tog mitt telefonnummer och skulle ringa upp,men ingen männiksa ringde. Får göra att nytt försök imorgon.

Panikångest.

Var inne på SPS chatt för ett tag sedan,där finns det folk fortfarande. Det som förundrade mig var alla mediciner som skrivs ut.Och det till unga människor. Visst ska läkemedel användas,men det måste ju följas upp och utvärderas tycker man. Trodde faktiskt att det hade blivit bättre på den fronten.Tråkigt att höra att så många unga mår psykiskt dåligt. Och inte kan gå i skolan,eller sköta sina jobb.

Kura skymmning.


Tisdagskväll.

Sitter här och kurar skymmning för mig själv.Jag mår bäst vid den här tiden. Allt är tyst och lugnt.

Kul när någon uppskattar vad man gör.


Anteckning.

Alla sover nu utom jag,min dotter har sovmorgon imorgon.Och sedan är det studiedag på fredag.Hon håller visst på att kolla på en ny Ipood,och så är det en konsert hon vill gå på.Hon tyckte att det såg fint ut här i köket när jag städat och donat lite. Tackar säger man då!

Kirrat.


Inget virus längre.

Har nu förnyat mitt virusprogram,och rensat hela datorn.Hoppas det ska vara fixat nu.Och kommer det mer så säger väl virusprogrammet till. Ber så hemskt mycket om ursäkt till alla jag har skickat fula länkar och dyl till.

Våraning.


Anteckning.

Det har varit en bra dag,fått mycket gjort.Imorgon ska jag jobba igen.Tänk vad skönt det är att det är ljust så länge på kvällarna nu. Och idag var det faktiskt lite vårkänsla ute.

Data fel.


Virus.

Det sägs det att jag har i min bästa vän datorn.Vet inte vad jag ska göra åt det. Är väl ingenting som går över av sig självt antar jag. Kanske får tömma hela.

Ingen kan vara nere,med en ballong.


Träning ger färdighet.

Tro det eller ej,men jag har varit i källaren och skakat på rumpan m.m ikväll också. Det tar sig sa mordbrännaren!

Tisdag.


Hus sanering.

Idag har jag fått mycket gjort,fast jag sov länge.Dammat,dammsugit,skurat samt möblerat om lite.Tvättat har jag gjort idag också.

Tack Signe för hjälpen med datorn.


Sovdags.


Sovdags snart.

Ja så börjat kvällen lida mot sitt slut.Är dags för sängen igen. Känner mig faktiskt trött,så det ska bli skönt att lägga sig.Har varit ute med dogsen så dom ska också sova nu. Min dotter är fortfarande uppe sitter väl vid datorn.

Mönster stickning.


Stickning.

Efter att ha stickat nästan en hel poncho fel,kom jag på hur jag skulle göra ribbstickning.Ofta i mönster står det inte precis hur man ska göra.Man ska liksom fatta det själv.

Armar upp åt sträck.


Träning.

Nu har jag varit nere i källaren och lyft lite här och var,samt viftat på armar och rumpa. Det sitter hårt inne att börja,men när det är gjort känns det ok.

Anteckning.


Måndag.

Så var det måndag.Har varit ledig idag,har inte fått så mycket gjort.Tvättat och lagt in tvätt.Och utfodrat djur och människor,jag har lagat mat igen otroligt för att vara jag.

Söndagskväll.


Självgoda människor.

Självgoda människor som bara klampar fram,utan att tänka på någon annan än sig själv.Vad skönt det måste kännas att tycka att man är så fruktansvärt bra själv. Och inte förstå ,att det på något vis kan vara ens eget fel att det blir som det blir. Inte konstigt att spökena kommer fram titt som tätt.

Anteckning.


Familjesituation.

Jag brukar försöka låta bli att reta mig.Men idag går det inte.Känner mig så less på det mesta.Min dotter håller på att förbereda sig för en ny vecka i skolan. Jag har precis varit ute med hundarna.Har som vanligt inte gjort så mycket idag heller. Skönt att det redan är mars iallafall.

Re nedan.


Söndag.

Idag har jag min vana trogen sovit jätte länge.Har gått en sväng med Tusse(dammsugaren). Satt på tvättmaskinen.Känner mig sur och arg idag.

Surt och argt.


Konflikter.

Jag måste nog vara lite korkad,för jag kan inte sätta mig in i hur det är på jobbet just nu.För mig är det ok att en del brinner mer för vissa saker än andra.Och varför denna avundsjuka ska finnas.jag har ju själv valt att jobba bara kvällar,och på så sätt hör och ser jag ju inte allt.Om alla la engergi på att bara jobba istället så skulle det säkert bli bättre.

Nattens ljus.


Så kan det gå.


Anteckning.


Kväll.

Sitter här och filosoferar.Min dotter är hemma ikväll,sitter även hon vid datorn. Har varit ute med hundarna.Lungt ute på byn verkar det som. Har inte gjort mycket annat än jobbat idag.Sov länge förstås,risslade till mig och så. Är ledig i morgon,skönt att få vila min arm som fortfarande gör ont.

Sunnerbo.


Lördag.

Har jobbat ikväll igen,det var lite konflikt känsla där nu med.Men trots det hade vi trevligt.Och de boende får alltid den bästa hjälpen. Ikväll var det många som bänkade sig framför melodifestivalen. Kroppkakor serverades till middagen.

Sov gott.


God natt där ute i cybern.

Så var det dags att gå och lägga sig,jag ska jobba imorgon också. Var rädda om varandra.Och döm ingen förrän du har gått ett par mil i hans skor.

Fåglarna.


Gojorna.

Fåglarna mår bara bra,de sitter och äter nu hör jag.Både Elin och Jako har börjat prata mer igen nu.

Söt bild.


Anteckning.

Min dotter har en kompis här som ska sova över.Jag har varit ute med hundarna. Och sitter här och varvar ner efter jobbet.Har inte gjort så mycket mer än jobbat idag.Letat efter papper som jag inte vet vart jag lagt,och ringt några telefonsamtal har jag hunnit med.

Jobbet Sunnerbo.


Fredag.

Har kommit hem från jobbet,kände mig lite som åsnan mellan två hötappar där ikväll. Konflikter som uppstår,som inte jag igentligen vill lägga mig i. Förövrigt var det ok,några boenden var i församlingshemmet där våran präst skulle berätta om sina resor som sjömanspräst.

Tack.


Misslyckas.

att misslyckas betyder inte att jag jag borde ge upp.Det betyder att jag bör försöka ännu mer.

Empati.


Medmänniska.

Att visa medkänsla med andra,innebär inte att glömma sig själv.Snarare att minnas hur man själv kännt sig i svåra situationer.När man varit i behov av andras hjälp.

Anteckning.


Afton.

Nu är det snart natt igen.Alla sover utom jag.Det har varit en bra dag.Inga spöken har varit synliga.Min dotter skulle visst ha mini fest i hennes rum imorgon kväll. Jag ser att hon har förberett sig för skolan,fredag,sedan är det ledigt i två dagar igen. Hundarna och jag har varit ute i snöslasket här på konvaljevägen.

Mera tänkvärt.


Tonåring.

Låt mig få vara en trotsig tonåring.Jag kommer att bli vuxen.Låt mig få skrika och springa min väg.Jag kommer tillbaka.Låt mig få hitta en egen väg.Jag kommer ändå att försöka.Låt mig få deppa och vara sur.Jag kommer att bli glad igen.Låt mig få hitta mitt eget liv.Jag kommer ändå att lämna er snart.Låt mig få ha hemligheter.Jag kommer att berätta dem sen.Låt mig få prata när jag behöver det.Jag klarar inte det här själv.Låt mig få gå när jag är redo.Men släpp mig inte helt.Låt mig få komma igen,och vara liten.Jag vill inte alltid vara stor. Författare okänd.

Tänkvärt nedan.


Intergritet.

Det är inte vad vi äter,utan vad vår kropp tillgodogör sig,som gör oss starka. Det är inte vad vi tjänar,utan det vi sparar som gör oss rika.Det är inte vad vi läser,utan vad vi kommer ihåg,som gör oss lärda.Det är inte vad vi bekänner oss till,utan vad vi tillämpar som ger oss integritidet.

Ljus.


Närvaro(tillängnad min dotter).

Din närhet är en gåva till världen.Du är unik,och det finns bara en som du.Ditt liv blir vad du gör det till.Ta en dag i taget.Se till din lycka,och inte till dina bekymmer.Du klarar allt,i dig finns många svar.Var förnuftig,modig och stark.Sätt inga gränser för dig själv.Beslut är alltför viktiga för att utebli.Sträva efter höjdpunkter,mål och belöningar.Inget tar så mycket energi som att oroa sig.Ju längre man bär på ett bekymmer,ju tyngre är det att bära.Ta inte saker för allvarligt.Lev ett fridfullt liv,inte ett liv att ångra.Kom ihåg att lite kärlek räcker långt.Kom ihåg att mycket kärlek varar för alltid.Kom ihåg att vänskap är en klok investering.Livets skatter är,människor,tillsammans.Förstå att det aldrig är för sent.Gör det vardagliga på ett annorlunda sätt.Må bra,ha hopp,och känn glädje.Använd din tid till att,sikta mot stjärnorna.Och glöm aldrig för en enda dag,hur oerhört speciell du är! Författare okänd.

Re anteckning.


Anteckning,

Har som sagt varit ledig idag.Sov som vanligt länge,har jätte svårt att sova. Tvättat plockat undan lite här och var har jag gjort. lagat mat två dagar i rad inte dåligt! Handlat på vår lilla affär(lillan kallad) Det tog sin tid ,alla skulle visst hämta paket ikväll. Eventuellt kommer jag upp på motionscykeln ikväll.

Alter ego.


Torsdag.

Nu har jag avancerat mitt viftande med armarna,som jag kallar gymnastik.Jag har flyttat viftandet ner till källaren.För att komma fram till träningsbänken var jag tvungen att bana väg(det är ju också träning och flytta grejer). 17 situps gjorde jag också,när jag ändå var igång.

grattis kronprinsessan Viktoria.


Ljus i natten.


Sov gott!


Läggdags.

Så är det dags att sova på kudden.Var rädda om varandra där ute i cybern. Ses imorgon igen misstänker jag.

Laddad scen.


Dirty dancing.

Nowbody puts Babe one corner. Citat från filmen.

Tankar.


Min dotter.

Har jag knappt sett till ikväll,sitter väl också hon vid datorn kan jag tro. Säger att hon tror hon blir förkyld. Det är bara två dagar i skolan kvar,sedan är det helg igen. Jag ska jobba fredag och lördag.

Anteckning.


Onsdagskväll.

Har varit ute med dogsen,duschat och satt på mig mitt stora nattlinne. Ännu en dag har gått. Jag är ledig imorgon också,få se om jag kommer mig för att ta itu med källaren då? Sitter här och lurar för mig själv.

Här skulle jag vilja vara nu.


Linser.

Kom på att jag skulle prova med linser idag.Och faktum är att jag ser både på datorn,och att sticka utan glasögon.Inte dåligt.Äter apelsin just nu.Men före det tryckte jag in en semla.

Fåglar.


Grå jako.

Fåglarna har också fått rent i sin bur idag.Oj vad jag har donat när jag tänkeer efter.

Vovvar.


Hund makeover.

Lillemor har fått lite kroppsvård idag.Danne får vänta tills hans kur med örondroppar är klar. Han behöver klippas och badas.Danne älskar snö,så han trivs nu,vilket inte jag gör,i snön.

Städning.


Hej.

Jo idag har jag fått mycket gjort,har städat upp till vinden.Bytt gardiner och lampor i tvättstugan.Dammsugit,dammat,skurat golv. Tvättat,plockat in tvätt.Lagat mat.Känner mig riktigt nöjd med mig själv. Nästa moment är sk datarummet som ska saneras.Och så källaren.Skulle nog kunna fylla en hel sopptipp med skrot.Jag tillskillnad från min make,har kommit till det stadiet att man inte behöver massa saker. Min make har skrot överallt.

God natt.


Bäddtime.

Nu ska jag gå och sova,är ledig imorgon. Får försöka ta nya tag,och få lite gjort här på konvaljevägen. Sov nu så gott!Och var rädda om varandra.

Kura skymmning.


Mera anteckning.

Är bara jag som är uppe.Sitter och kurar skymmning. Min dotter har sovmorgon imorgon,hon verkar tycka att det är ok i skolan. Och har sådan dissiplin på sitt pluggande. Man blir så glad över att se henne så pigg,och fnittrig som man ska vara när man är tretton år. Vi kollade hennes sår efter operationen ikväll,och det blev lite jobbigt för henne. Men det såg bara bra ut.

Buu!


Spöken.

Jo idag har panikångest spökena varit framme en stund igen. Men som tur är så går det över fort nu för tiden.

Kvällens ljus.


Tisdag.


Anteckning.

Mera,mera snö,höll på att göra en riktig vurpa när jag var ute med hundarna. Har jobbat ikväll,allt gick bara bra.Vi pratade smink hur olika vi är.En del målar sig aldrig,och så finns det sådana som jag,som aldrig skulle gå till jobbet utan att måla mig.

Anteckning.


Måndag.

Har kommit hem från jobbet,det var trevligt att jobba ikväll.Men det är ganska rörigt,köket håller på och byggs om.Och så ska vi få flera korttidsboende,då krävs det ju extra planering.

Alter ego.


Lägger ner.

Jag släcker ner här nu,Hoppas ni får sova gott. Och var rädda om varann där ute. Så provar vi igen i morgon om Gud vill och kärran håller.

Arg som ett bi!


Data pucko.

Jag har hållit på i timmar med att försöka greja till så att jag kan få in reklam. Tradedoubler heter det,Men jag fattar så F hur jag ska få till det. Blir så arg.

Annorlunda tappning av ljus.


Fåglar.


Gojor.

Elin och Jako mår bara bra,Jako har blivit snäll igen.Han biter mig inte längre.

Anteckning.


Håll i er nu!

Jag har just ikväll gjort hör och häpna!tio stycken situps,och så viftade jag lite med armarna också.De ni! Har även packat in håret i en inpackning.Så nu känner jag mig nöjd med mig själv för en stund.

Åldern tar ut sin rätt.


Ögonbryns färgning.

Har plockat och färgat ögonbrynen.Vet inte om det blev så bra?Jag ser ju så dåligt nu för tiden,och det är inte lätt när man måste ha glasögon på näsan. Men men man gör så gott man kan,mer kan man inte göra.

Cardinal.


Fanny Flagg.

Kom att tänka på en bok som läste,och som var en så söt historia. En röd liten fågel i jule tid heter den,av författaren Fanny Flagg. Den kan vart rekomenderas.

Snöslask blev det visst.


Snö igen.

Nu snöar det här på konvaljevägen igen,jag vill inte ha mera snö.Jag vill kunna hoppa i ett par jumpadojor. Min dotter har sina kompisar hos sig. Jag sitter här och kollar runt lite på datorn.

Söndag.


Städat.

Har precis städat av lite igen,här på konvaljevägen.Satt igång disk och tvätt maskiner. Är ledig idag,ska jobba imorgon. Det är mycket som skulle behöva göras här det sk datarummet är fullt med skräp. Även upp till övervåningen är belamrat med skräp. I stora rummet,står det grejor som är min dotters.

Vi tänder några ljus.


Anteckning.


Lördagskväll.

Har precis kommit hem från jobbet,allt var bra där.Inget tjafs ikväll. Vi såg lite på melodifestivalen med de boende.Har varit ute med jyckarna. Och sitter och vilar,varvar ner nu.

Re nedan.


Hur det nu kommer sig att jag är som jag är.

Min mamma och min pappa(båda är i himmlen nu)lärde mig att stå upp och inte lägga mig.Ett exempel är:I Sorunda på 1920 talet så skulle man se upp till överheten. Men det gjorde inte min pappa,han tog inte av sig mössan för greven på Fituna. (Sorunda och greven har Lars Widding skrivit om.)Min mamma har försvarat mig många gånger.(Det är något som jag önskar att jag hade tackat henne för). Båda mina föräldrar hade nog som man säger barnatro,det är något som både min syster och jag har med oss.

Nedan.


Innan jag lägger mig.

Du käre Gud far som i himmelriket bor,så högt över jorden så mäktig och stor. Det är bara jag som kommer så här!fast jag är liten du vet vem jag är. Du ser när jag gråter,du hör när jag ber,och du,när jag skrattar,så tror jag du ler. Kan du förlåta allt dumt som jag gjort?för du kan ju glömma och kasta bort. Lycklig jag är som får prata med dej! du hjälper väl alla andra som du hjälper mej? Den som är ensam,och de utan hem,du ordnar väl så det blir bättre för dem. Du käre Gud far,du bor också här,på jorden i rummet,precis där jag är. Låt mig nu sova tryggt i min bädd,jag ligger i mörkret men e inte rädd. För när stjärnorna täns uti himmelens land,jag ser ju att allt du har i din hand. Amen.

Mer anteckning.


Snart midnatt.

jo jag är fortfarande vaken sitter här och kurar skymmning för mig själv. Imorgon är det jobbdags igen,hoppas det har lugnat ner sig lite på Sunnerbo. För övrigt känner jag mig ok,men spökena gör sig till känna rätt var det är. Kom på att den här tiden brukar vara värst på panikfronten och spöken. Tänker lite på min syster,hon skulle visst på trädgårdsmässa imorgon tillsammans med sin sonhustru.Trädgårdsbestyr gillar systrami. Sonhustrun Tove,är en liten pigg ekorre,som Johan fick till slut. Dom är så söta mot varandra de två.

På samma tema.


Mera dikt.


Bön.


Dikt.


Ljus i natten.


Anteckning.


Jag är inte i Milano.

Ska nog ta och gå och tvätta av mig,och sätta på mig nannadräkten.Har varit ute med dogsen. Allt lungt på stan än så länge.

Fotboll i Milano.


Milano.

Så var min svåger och systerson i Milano,allt hade gått bra förutom att de inte hade något hotellrum.Men det hade visst fixat sig det med.Pratade med min syster förut.

Fredagskväll.


Helgkväll.

Min dotter har gått till sin kompis Tina.De skulle ha filmkväll där om dom fick igång VHS videon. Hon tog sin kudde och drog iväg.De är roliga dom små liven.

Fikar.


Blogg.

Å vad glad man blir när man ser att folk tittar in på min blogg.

Anteckning.


Fredag.

Min dotter har verkligen fått ett ryck,hon har städat sin garderob,och plockat ur allt hon inte använder.Det blev inte mycket kvar kan jag säga. Nu drog hon iväg och skulle träffa kompisarna.

Tänkvärt skrivet.


Jag önskar dig tillräckligt.

Pappan och hans dotter gav varandra en stor kram på flygplatsen.Båda visste att detta antagligen var deras sista möte.Han var gammal och hade inte långt kvar,hon bodde långt bort,och kunde inte hälsa på så ofta. Till sist hade det blivit dags för henne att gå till gaten. Jag älskar dig,jag önskar dig tillräckligt,sa pappan till sin dotter. Jag älskar dig också pappa,jag önskar dig tillräckligt. En passagerare som stod i närheten kunde inte låta bli att fråga vad det betydde,att de önskade varandra tillräckligt. Det är en önskan som gått från generation till generation i vår familj,svarade mannen.Det betyder:Jag önskar dig tillräckligt mycket sol för att ditt liv ska vara ljust.Jag önskar dig tillräckligt mycket regn för att du ska kunna uppskatta solen. Jag önskar dig tillräckligt mycket lycka för att du ska bevara livslusten. Jag önskar dig tillräckligt mycket sorg för att även små glädjeämnen ska verka stora. Jag önskar dig tillräckligt med vinster för att du ska få allt du behöver. Jag önskar dig tillräckligt med förluster för att du ska uppskatta allt du har. Jag önskar dig tillräckligt många välkomnanden för att du ska klara av det slutgiltiga avskedet. Anna Bengtsson.Nynäshamns posten 6 mars.

Sov så gott.


Natti natti.

Så var det sängdags för mig.Känner mig lite orolig vet inte varför. Men det blir nog bättre.Det är bara jag och hundarna som fortfarande är uppe. Ta hand om varandra där ute.

Kvällens ljus.


Mera anteckningar.


Torsdagskväll.

Sitter och stickar,men jag gör bara fel hela tiden.Imorgon är jag ledig ska jobba på lördag. Skönt att vila sig från allt kackel,som är på jobbet just nu.

Re anteckning


Anteckning.

Nu har min dotter kommit hem från Stockholm.Håret är klippt och tonat,jätte fint. Hade även fått två par skor av sin snälla moster. Signe verkar må bara bra,det är skönt.

Torsdag.


Vacker bild.


Anteckning.

Redan torsdag igen,veckorna bara flyger iväg.

Sabina.


Kvällens ljus.

Får bli till Sabina, vem har missat hennes blogg,om hennes kamp över cancern. Sabina är 34 år har två små flickor,Julia och nelly. På ett bananskal halkade jag in på hennes blogg.Vilket livsöde! Imorgon tordag börjar hon vara med i ett projekt,som kanske kan göra att hon får vara hos sina töser ett tag till. Vi tänker på henne och ber, och gör allt vi akn för henne.

sabinas kamp


Rik.


Har du en vän du kan väcka mitt i natten.

Då är du rik på det bästa sätt som finns. Ja jag har en sådan vän,som desutom är min älskade syster. Min syster och svåger är sådana personer.Även om det dröjer veckor ibland och vi inte hör av varandra,så vet jag att de ställer upp. Bara ett telefonsamtal bort och de kommer vad det än må gälla,i ur och skur. Då är man rik,riktigt rik.

Efter regn kommer sol.


Ja hur kom jag nu hit med panikångest.

Ja det är en lång historia,orkar du lyssna? Det hela började när jag var ca 20 år.En helt vanlig dag,vi satt på föreläsning på jobbet,plötsligt började hjärtat skena,jag kände mig yr,fick svårt att andas.Trodde jag skulle dö. Jag trodde att jag var fysiskt sjuk,och gick ner till jourmottagningen,tur i oturen var att läkaren där direkt fattade vad det handlde om(men det gjorde inte jag)Så här efteråt kan man skratta åt det.Han sa att han skulle skicka en remiss till psyk. Jag tyckte och sa att gör du det för imorgon är jag död. Under många år hankade jag mig fram med mediciner,utan mediciner. 1995 fick jag min älskade dotter Signe,vilket jag inte trodde kunde vara möjligt för mig som jag mådde. Graviditeten var helt kanon,har nog aldrig mått så bra.När Signe var sex månader brakade allt igen.Jag fick en depression,med mycket panikattacker. Jag blev inlagd på ett helt suveränt ställe Minisjkhuset. Där fanns allt som man kan tänka sig,och jag fick hjälp. Hjälp till att klara vardagen med min lilla dotter,hjälp tillbaka till livet. Och här är jag nu många år äldre,med en dotter som är den finaste tonåring man kan önska sig.Och med empati,förståeles,insikt och styrkan över att jag aldrig dömmer folk.Försöker hjälpa till där jag kan. Så gott folk med panikångest! Det finns hjälp,och även om ni inte tror det när det är som djävligast så kommer ni att komma ut ur striden,mycket starkare än nånsin.

Panikångest.


Kognitivbehandling.

Det har jag haft förmånen att få gå.Min terapeft hette Hanna en ung tjej med ilande rött hår,ett riktigt krutpaket. Det var det bästa som hänt mig,när det gäller att komma till insikt med min panikångest. Hade varit sjukskriven jätte länge,och visste varken ut eller in,då jag började kolla på nätet om just KBT. Vid ett möte med försäkringskassan,min arbetsgivare och en annan inom kommunen,så tog jag upp frågan om KBT.Och tur ska man ha ibland för arbetsgivaren gick med på att betala min behandling. Det gav verkligen jätte mycket,nu kan jag tackla min panikångest på ett helt annat sätt än jag kunde förut. Och Hanna terapeften var en sådan människa som man önskar att alla fick träffa.

Liten och stor.


Chihuahua,Tibetansk blandis.

Jo nu är Danne precis som vanligt igen,lika kaxig mot andra hundar som förut. Han är inte rädd av sig han inte. Lillemor hänger på av bara farten.

G.gardinuppläggning.


Min dotter.

Min älskade dotter har mindre ont från sitt sår idag. Jag har äntligen sytt upp hennes gardiner,blir lite svettig,ang vissa saker är min dotter väldigt noga. Och jag att mäta rätt längd hör inte ihop.Men jag tror jag fick godkänt. Hon åkte till sin moster ikväll,det skulle bära av till Stockholm imorgon. Tona och klippa håret stod på programmet.

Hus rengöring.


Städning.

har varit ledig idag,och har städat igen.Man har svårt att förstå att tre personer kan göra att det blir så ostädat. Har även tvättat massor. Annars känner jag mig ok idag,har tänt lite ljus och sitter här och myser lite.

Lista.


Bu och bä lista.

Får nog göra en sådan lista över vad jag ska göra. Bu för att jag gått upp i vikt.Bä för att om jag tar medicinen som jag går upp i vikt av,kan jag sova utan att vakna och svettas och hålla på. Bu för att jag inte kommer mig för att röra på mig.Bä för att det viktigaste är att Signe mår bra. Ja listan kan bli lång,får återkomma till det här.

RSS 2.0