Natt.


Snart läggdags.

Har jobbat färdigt,arbetade med Susanne ikväll allt flöt på enligt planerna. Inga spöken framme nu heller.Så skönt att man ialla fall klarar av att dra in lite kosing. Mats och Signe hade inte kommit hem när jag kom,men nu är det hemma.Det blev visst telefon köp. Så nu har min dotter något att pyssla med ett tag. Dogsen har rastats tvättmaskinen är på. Och jag är redo för sängen,har tvättat bort masken och så.Ska jobba imorgon också. Signe har sportlov skönt för henne.

Hej hopp.


Söndag.

Smällde i mig smörgåstårta innan jag lade mig,smått illamående.Men sov gott sedan. Mats och Signe höll på med telefon affärer när jag kom upp.Jag duschade fixade till mig,plockade undan lite här och var innan jag gick till arbetet.

Go natt.


Lördagskväll.

Hemkommen från arbetet,skit mycket att göra,bästa Ewa fyllde är idag,så hennes barn kom och överaskade henne på jobbet. Tror att jag kom ihåg att skriva och raportera allting. Hundarna har varit ute,och nattlinnet är på. Gör ett försök att krympa jeans genom att tvätta dem i 95 grader(tror ni på det?) Har även plockat ihop en hel påse med jeans till Ewa,undrar hur många par jag har igentligen? Sedan väntar sängen och boken en stund,eller blir det korsord kanske? Träffade min svåger ikväll.

Hola.


Lördag.

Sov så där,Signe var redan uppe höll på och gjorde sig iordning,för att hon skulle följa med Mats till faster Monica som fyllde år. Jag hade en dispyt med spökena en stund,sedan duschade jag,tvättade håret.Och målade dit fejan. Var till Lillan,höll på med ett par jeans som även de var för stora. Sedan var det dags att gå till arbetet.

Ha en trevlig helg.


Fredag.

Har ringt lite telefonsamtal,tvättat och plockat undan.Ewa har ringt och vi pratade en bra stund. Maken har kommit hem,men inte Signe. Det känns som det blir tidigt i säng ikväll.

Tänd ett ljus och låt det brinna.


Onsdagskväll.

Signe har åkt till sin moster i Ösmo för att sova där inatt.För vidare färd mot Sundbyberg imorgon. Två dagar kvar på pryon,sedan är det sportlov. Hundarna och jag har varit ute,jag har gjort div kroppsvård,och duschat igen.Och även tvättat barret. Så nu är nannalinnet på igen. När Mats kom hem från jobbet så var han och Signe och handlade lite som vi behövde,och det blev tacos till middag. Ska snart lägga mig och läsa ut den urtrista boken,har lånat en ny på jobbet hoppas den är bättre.

Dr Browald


Onsdag.

Det blev ingen planeringsdag för min del och är det någon som är förvånad? Somnade på morgonsidan och sov därefter gott och länge.Signe sov ännu längre. Ja sedan duschade, jag drog en sväng med Tusse,städade åt gojsen,tvättade förstås. Skurade av lite här och var. Dr Lars Browald ringde och frågade hur det var med Signe,de hade fått svar på proverna från sista undersökningen,så nu var de nästan säkra på diagnosen. Vi kom överens om att avvakta tills Signe har återbesök hos Lasse,och då tillsammans komma överens om fortsatt behandling.Naturligtvis är det i första hand Signe tillsammans med dr som får bestämma. Dr Browald är alltid så ödmjuk och diplomatisk när man pratar med honom så det känndes skönt.

Natti natti.


Kväll.

Kommit hem från jobbet,ikväll gick hela arbetspasset alldeles utmärkt.Ewa arbetade även ikväll.Vi har så roligt ihop och det underlättar ju verkligen. När jag skulle sätta på tvättmaskinen så läckte den som ett såll,vatten över hela golvet.Blir så förbannad sådana här maskiner ska bara funka. Signe har varit på öppethus i skolan ikväll.hennes pappa hade tydligen missat det pga att han somnade. Imorgon är hon ledig från pryon. På jobbet är det planeringsdag,få se hur det blir med det i mitt fall?älskar ju inte precis att sitta still bland massa människor.Och så har jag ju mitt medicin byte nära inpå också. Mats håller på och försöker fixa tvättmaskinen nu,så jag kommer inte ut genom dörren med hundarna än. Det lär bli en snabb sväng ut även ikväll 11 grader kallt igen.

Hallå.


Tisdag.

Sov så där,var tvungen att gå upp tidigt för att tvättmaskins reparatören skulle komma,och det gjorde han och bytte pump och lycklås,men tydligen är det fel på luckan också så den skulle också bytas.Dock vid ett senare tillfälle. Duschade tvättade håret och fixade till mig. Ringde till vårdcentralen,min doktor hade inga telefon tider kvar den här veckan. Men tur som man har inom vården så ringde hon upp endå efter ca 15 min,mellan patientbesök. Det var ok att göra som jag tänkt med medicinen. Gick till Lillan och så vidare till arbetet.

Sov gott


Hemkommen från jobbet.

Jo arbeta gick väl så där får jag säga,Ewa jobbade och det underlättar ju. Men kände mig ganska lost,inget som gick ut över arbetsuppgifterna ialla fall. Men sedan när det var ca en timme tills jag skulle sluta,så satt spökdjävlarna igång. Men jag rusade inte hem,och tog mig hem för egen maskin och det ska jag ju ge mig själv beröm för. Nu har dogsen och jag varit ute,masken är av sminkad,och linnet är på.Imorgon bitti skulle visst tvättmaskins snubben komma jag trodde det var på torsdag när jag är ledig.Men jag får väl masa mig upp. Mats undrade just var Signe var någonstans?

Fortfarande så kallt brr.


Måndag.

Sov inte så värst bra,vaknade av telefonen igen,jag bara hatar det!Signe var redan uppe och fixade till sig innan hon skulle åka,hon blir så nervös stackarn,och jag blev så stolt över henne när hon ändå kom iväg. Jag duschade fixade till mig,provade plattången och det blev riktigt ok förutom luggen som jag aldrig lyckas få till. Plockade undan lite här hemma,sedan var det dags att bege sig till arbetet.

Nanna gott i kylan.


Signe flyttar till Nacka.

Ja det är tur att hon har sin moster som är handlingskraftig,och som verkligen ställer upp för Signe. Så imorgon ska hon prya på eftermiddagen,och sedan sover hon kvar hos sin kusin Johan med fru.Moster skulle också vara där. Jag tror inte Mats har sagt ett ord till sin dotter idag heller(så moget så det är inte klokt) Men tack och lov så verkar Signe kunna slå ifrån sig allt skit rätt bra.

Snö och åter snö.


Söndag.

Sov lika gott inatt med,så skönt.Vaknade av att Mats var hemma med maskinen och tog bort snö(det har ju kommit en del). Jag duschade gjorde en hårinpackning,ska börja ta medicinen på kvällen istället då jag fortfarande känner mig skummare när jag tagit den.Ska ringa till vårdcentralen imorgon.Har gått en sväng med Tusse,tvättat så klart,Danne har fått halvduscha i kylan,då båda dogsen är risiga i magen? Signe har varit med Alice i Nynäs och käkat på tairesturangen,ett tag såg det ut som om Signe hade gjort sig fin för intet,men till slut kom de iväg. Jag har varit en sväng till jobbet,där hade det hänt en del. Nu har jag varit ute en snabbis med hundarna,16 grader har vi här nu,så Lillemor frös förstås.Reptilhuden är insmord,och naglarna filade och målade. Så nu är det snart läggdags.

Go natt


Snöstorm.

Ja sov gjorde jag med besked inatt,kanske för att jag somnade före maken och inte behövde ligga och lyssna när han snarkar,för övrigt är han helt stum nu,pratar inte ens med Signe(så dj klokt). Jag har mått mycket bättre idag,Signe har varit hemma hela dagen och kvällen också. Hon lurade med mig till lilla affären nyss,för att köpa coka cola.Lillemor höll på att frysa fast efter ca en meter,men Danne tyckte det var helt ok i snön. Jag har stylat mig inför natten med flanellpyamas. Ska snart krypa ner under täcket igen. Är så tacksam att Signe skojar till det,tur att jag har henne.

Japp.


Fredag.

Sov skit dåligt inatt,och blev väckt av telefonen.Signe har varit hemma idag med. Jag har duschat gått en sväng med Tusse,och satt igång tvättmaskinen. Gojorna har fått mat,maken kom hem tidigt. Har höjt min medicin och funderar starkt på att gå och lägga mig och sova.

Ingen kommentar.


Torsdag.

En dag som alla andra,familjen försökte samtala och det sket sig som vanligt. Försöker nu komma på en låt titel.men jag kommer inte på vad den heter. Signe och jag är tack och lov sams igen,men maken talade om för oss hur mycket pengar han drog in för att vi skulle ha allt vi har.Och det är ju i och för sig sant. Men sin dotter har han väl sin förbannade skyldighet att försörja.Det är värre med mig som tydligen inte gör någonting,sitter här för att jag tycker det är så djävla skoj antagligen. Varför lägger man helt enkelt inte bara ner?

Natt


Snö och kalla vindar.

Så var det kväll här på Konvaljevägen igen,Signe kom hem som hon skulle,maken hämtade henne i Ösmo. Jag har varit till klädförmedlingen men fy vad kallt det var.Hittade lite saker,men inget jag blev direkt helnöjd med. Dogesen har varit ute,och nannalinnet är på,fikade och åt en semla förut gott. Nu ska jag snart lägga mig och läsa,men boken är inte vidare bra tyvärr. Och hej då på dig Ulrika.

Fika dags.


Byte av piller.

Jo det går bra,känner mig skit skum när jag precis har tagit dem.Men det går över efter ett tag. Inga större spöken var varit synliga.

Hur mycket snö finns det där uppe?


En snöig onsdag.

Sov ok inatt,Signe ringde när hon var vid tåget.Tänk att min lilla skrutt har blivit så stor att hon åker så långt alldeles själv. Hon är dessutom en väldigt vacker och klok ung kvinna nu. Men ibland har hon lite väl ärliga åsikter,som igår när jag stod i badrummet och smorde in mig(att komma in när jag är där är helt ok,men om jag skulle komma in när hon är där då skulle jag få mina fiskar varma). Ja vad hon sa när hon satt där och kollade på mig var"mamma du skulle kanske träna rumpan lite". Jag har gjort det vanliga här hemma städat av och tvättat och så. Ska försöka komma iväg till klädförmedlingen i snön ikväll.Ska kolla om de har några jeans åt mig.Om man ser på vårens mode så är jag ju riktig hipp,det ska ju vara demin för hela slanten.

Vi hörs.


Kväll igen.

Har varit och lämnat tillbaka filmen,och hundarna har varit ute. Signe har sovit en stund efter läkarbesöket.Jag ska sticka en stund nu.Imorgon ska Signe praktisera i Sundbyberg? få se om hon kommer iväg,hon säger att det känns skakigt men det kanske går över tills imorgon.

Nu får de ta och bestämma sig.


Tisdag.

Både Signe och jag sov länge,kollade på filmen sent igår kväll. Duschade fixade till mig,fikade förstås. Har tvättat en del maskiner tvätt igen,och plockat undan precis som vanligt. Maken kom hem stressad som attan,men Signe sa att det var ok att åka till vårdcentralen själv.För jag hann inte med,för maken började härja om aferesen. Fy jag blir så trött. Hur som haver så ringde jag till Inger på gastromottagningen,det känndes bra att prata med henne.Vi samtalade om aferesbehandlingen,då jag tycker att det börjar bli (ju fler kockar dessto sämre soppa).

Sov gott.


Måndagskväll.

Fy vad kallt det är ute fortfarande 7grader har vi här på Konvaljevägen. Har precis kommit hem från jobbet var ju där och hälsade på en stund.Skulle ju träffa Birgitta vi har lite affärer ihop hon och jag.Hon berättade att Lena hade fått en liten Elvis(grattis till henne). Jag passade på att sola en liten stund det kanske eventuellt hjälper mot deppighet. Hundarna och jag har varit ute,nu ska jag duscha igen och smörja in reptilkostymen. Sedan får vi se om vi ska kolla på filmen Signe och jag,eller om hon har kommit på något annat som hon ska göra. Jag har fått mera musik här på datorn nu,då jag fått en Spotify inbjudan av en vän på facebook(det var snällt av honom tycker jag) Imorgon eftermiddag ska vi till vårdcentralen med Signe. Och jag laddar för fullt för att kunna ta mig till Nynäs på tordag.Ska ju till min psykolog då.Och maken talade om i helgen hur mycket han hade varit borta för att köra hit och dit. Och det är ju bara nöjesresor vi gör,ironiskt nej då.

Synd att underbettet ska behöva komma fram.


Måndag.

Sov gott,men blev väckt av telefonen,gillar jag inte. Två mornar i rad nu har jag vaknat utan andan i halsen,jätte skönt. Fikade duschade målade dit ansiktet,min dotter kom upp. Har plockat in lite tvätt och donat lite. Gick till lilla affären utan större besvär,köpte potatis och sås till middagen Signe skulle laga idag. Hyrde också filmen Sommaren med Göran,som vi ska kolla på ikväll Signe och jag. Vi har haft en trevlig dag tills riddar blåskägg kom hem och fick spelet om pengar igen.Man blir fan behandlad som en mindre vetande av maken. När vi har ätit ska jag gå en sväng till jobbet,ska träffa Birgitta där,hon ringde idag och frågade hur det var.Sånt uppskattas verkligen.

Sov så gott alla.


Inga spöken idag.


Sängdags.

Ja gojorna har satt sig till rätta och ska sova.Danne och Lillemor sover redan,maken sover framför tvn. Och min dotter är i sitt rum,jag har gjort mig färdig för sängen.Hoppas det blir av det som Signe har planerat tills imorgon. Jag har inget planerat imorgon(konstigt va?),men på tisdag är det vårdcentralen med Signe,och på torsdag psykologbesök för mig. Reagerar väldigt när jag tar den nya medicinen,och det är bra har jag läst och hört. För då är det mera troligt att medicinen kommer att ge bra effekt.

Till min älskade Signe på alla hjärtans dag.


Trevlig alla hjärtans dag på er alla.


Söndag.

Det har varit en bra dag faktiskt,huvudet hänger med lite bättre nu. Jag har duschat fått på mig kläder,målat naglarna och grejat lite.Signe har hängt lite med sin kompis. Vi fick alla hjärtans present av maken,han kom hem och hade varit på jakt efter sin grävmaskin.Den hade tydligen varit stulen ett tag,samt att de hade plockat lite saker från den som de ville ha. Ja nu ska vi snart äta mat,och om jag känner mig själv rätt så blir det ut med hundarna och sedan på med nattlinnet.

Go natt


Lördagskväll.

Klockan är över 20 och jag har fortfarande vanliga kläder på mig,konstigt för att vara jag. Har tagit första nya tabletten nu,so far so go.Ska gå ut med dogsen,gojorna kollar sin nystädade bur och visslar. Signe har kommit hem igen,hon dippar morötter och sitter vid sin dator. Det har trots allt varit en ok dag har på mig min nya tröja som jag köpte i torsdags. Men så fort jag har varit ute åker nattlinnet på,ska fortsätta läsa Men inte om det gäller min dotter är väl så där får jag nog säga. Imorgon nya tag.

Så här känner jag mig.


Städat.

Väcktes av telefonen idag,har sovit som en klubbad.Fast det känns väldigt konstigt i skallen av medicinen,så har jag gått en sväng med Tusse,städat åt gojorna,bytt lakan,skurat och dammat.Tvättmaskinen går för fullt. Har duschat och tvättat håret,jag färgade ju det i torsdags,det gick ju riktigt bra att gå på apoteket och Lindex. Men något arbete blev det inte i helgen. Maken har varit och handlat det vi behövde,jag fick tulpaner det tackar man för.

Jo.


Psykolog besök på torsdag för min del.

Ja dit har jag fått tid,de tror väl att jag har krisat ihop alldeles. Och det har jag väl kanske,man är ju så van. Min dotter är med sin moster och morbror i Stockholm idag,kul för henne. Man kan ju inte låta bli att förundras över att vissa människor ska vara så djävla taskiga!

Alter ego.


Huvudet följer inte med.

Jag det senaste dagarna har gått,Signe gjorde ialla fall som planerat sin undersökning i fredags.Såg väl ut så där kan man säga,läkarna skulle snacka ihop sig och sedan ringa i nästa vecka. Jag kom iväg till vårdcentralen och fick träffa en dokorn,en ung tjej(jätte trevlig). Kom överens om att byta min medicin,så nu håller jag på att sätta ut den gamla.Det känns ju som det gör,fy och fy.

Nej då jag har inte givit upp,är bara lite frustrerad.


Och sedan blir det ännu mindre som man tänkt sig.

Nu på eftermiddagen har familjen Jansson försökt pratat med varann(nu blev ni allt bra snopna va,nej då jag är inte ett dugg ironisk. Ja vi kom inte fram till så mycket mer än att min dotter inte tycker om att vi är med på Bup,och jag känner att det inte är någon större ide,naturligtvis är det jätte viktigt för Signe att gå dit,men i mitt och makens fall är det nog som att elda för kråkorna. Jag kommer ju att inom någon dag få en akut tid till min kontakt. Men som det låter nu på min dotter så är det ingen ide att jag följer med till Söders höjder imorgon,det blir bara pinsamt säger hon. Hur man än vänder så har man rumpan bak kan jag bara säga om det här. Jag ska gå och lägga mig nu,och försöka sova på saken,så får vi se hur det blir. Kanske blir det spännbälte på psykakuten.

Ännu en spök dag.


Ibland blir inget som man tänkt sig.

Ibland förästen djävligt ofta när det gäller mig tycker jag. Det blev inget Bup besök för min del,spökhelvetet såg till det. Men som tur är så är personalen på bup väldigt förstående även för mammors psykbryt. Det tog inte lång tid så ringde Marianne hem till mig,och jag hade ett ganska långt samtal med henne,så jag kunde rådfråga henne. Så det blev först ett samtal till Nynäsakuten som tyvärr inte hade någon tid,men lovade att kontakta min kurator så fort som möjligt(samt lite råd över hur jag skulle bete mig på söders höjder imorgon. Ja ha sedan var det ett samtal till vårdcentralen,och den handlingskraftige Robban är ju inte den som är den,så imorgon klockan 8 har jag en tid till doktorn. Och går inte det blir det att ta till psykakuten på Sös. Snacka om att mitt i allt elände så har jag ett satans flyt på att få hjälp.

Hallå.


Tisdag.

Tandläkar och frisör besök för Signe idag,hon åkte med sin pappa tidigt till sin moster. Igår kväll så fick hon åka och handla med maken,bla ett par stövlar som hon ville ha.Kul för henne,jag har fått lite gjort här hemma tvättat och gått en sväng med Tusse bla. Har haft huvudvärk i flera dagar nu,ska bli skönt att prata med någon imorgon på Bup. Här är maten nu på gång också,min tröja är nästan färdig skall snart sys ihop vilket brukar vara det svåraste att få till snyggt.

Re nedan.


Snart besök på söders höjder.

Min dotter beskrev så fint sin tillit till avd 74,det är precis som att ligga på hotell sa hon.Och visst den här gången ska vi ju bara ligga inne för att Signe vill ha det så.Det är med en viss flachback som man tänker tillbaka något år,då var vi på 74an ett bra tag hon och jag,dagens höjdpunkter var att gå och kolla på apoteket,blomsteraffären,samt köpa trisslotter i pressbyrån.Hon fick inte äta något så fika och så fick jag göra själv. Men jag gjorde bort mig en gång minns jag,satt ute i korridoren och käkade en macka och då ringde signe på larmet,jag blev orolig och stormade in med mackan.Då blev Signe inte glad kan jag säga. Visst är det vacker utsikt från anhörigköket och sk lekrummet,där har vi tittat ut många gånger. Omgiven av de änglar som jobbar där är det lätt att känna sig trygg,fast det stormar ibland.

Måndag.

Helgen har flytit på på gott och ont. Den här veckan som kommer är det fullt för min dotter.På tisdag är det tandläkaren,på onsdag besök på Bup,Marianne därifrån ringde till mig idag,sånt blir man glad över.Henne tycker jag jätte mycket om men tyvärr ska hon sluta. Har även pratat med min kurator idag. Sitter nu här och väntar på att nagellacket ska torka.Ja just det tillbaka till min dotters späckade vecka,på torsdag klockan 14 ska hon läggas in på avd 74,för att sedan på fredag morgon göra en undersökning under narkos.

Sov så gott.


Torsdag.

Imorgon är det fredag igen,oj vad veckorna går fort. Sov ok inatt och ganska länge,Signe var i skolan.Duschade och klädde på mig,plockade undan lite här och var,lite mera snö fick vi. Signe och jag hjälptes åt med middagen,det blev gott. Nu är det kväll igen och snart dags att gå och lägga sig och läsa.

Natt natt.


Kväll här i Sorunda.

Fy vilket väder vi har igen!Hundarna och jag har varit ute i snöyran. Nu har jag smörjt in reptilkostymen igen,och så har jag målat naglarna. Det har varit en ganska bra dag idag,jag sitter i köket,Signe håller på i sitt rum. Och maken sover framför tv precis som vanligt. Ska sticka några varv försöker mig på att sticka en tröja nu.

Lilla gråben.


Gråben.

Han har varit på hälsokontroll idag,maken följde med honom.Det var bara bra med Gråben,det enda var någon fjäder som skulle opereras till våren.

Ännu mera snö.


Onsdag.

Somnade tidigt igår,så där skönt trött.Signe gick till skolan och jag sov ett tag till.Fikade jagade spöken en stund,gjorde lite kroppsvård här och där.Smetade bla in en inpackning i skallen.Tusse fick komma ut,och så plockade jag in tvätt,samt tvättade mera. Fick lite mera att sticka med idag det är kul.

Natt


Åter en dag till ända.

Signe har bjudit på jätte god mat till middag,hon är så duktig som försöker hålla igång. Jag ska snart gå och lägga mig,känner mig bara så trött. Imorgon är det möte på jobbet.

Tjena.


Tisdag.

Idag var det bara Signe som skulle till Bup,maken skjusade henne.Jag var hemma och väntade på reperatören till tvättmaskinen som kom till slut,det var fel på pumpen,få se hur länge jag får vänta på att den blir lagad. Nästa Bup besök skulle maken och jag visst träffa någon annan psykolog.de vet inte vad de ska göra med oss.Jag förstår så väl att det här är viktigt för Signe,men mellan maken och mig känns det totalt hopplöst,vad tjänar det till att gå där när det ändå inte ventileras sedan?bara köra huvudet i sanden. För mig känns det som jag bara mår mer och mer dåligt istället.undrar hur länge man orkar med den här psykiska stressen inom sig?

Tjoho


Måndag.

Sov så där,Signe gick till skolan.Upp fikade brottades med spöket en bra stund. Duschade fixade till mig,de skulle komma och kolla på tvättmaskinen imorgon,och tidigare erfarenheter av det säger mig att det kan ta ett bra tag att få den lagad. Så därför tvättar jag som en galning(den går ju att använda än så länge) Sedan gick jag till jobbet.

En varg söker sin flock.


Ett extra inlägg innan jag kan sova.

Signe och jag har nu haft ett långt och framför allt sansat samtal.Hon är så klok min älskade dotter.Och när vi bjuder till båda två så kan vi resonera om saker.Det känns skönt att vi inte är osams längre hon och jag. Det som också kan vara lite jobbigt för mig är att man blir lite för känslomässigt involverad på arbetet,pga att alla är släkt med alla typ.Blev jobbigt ikväll med en viss person som var så lessen pga av sin snurrighet.Det är svårt att låta bli att bry sig lite extra då tyvärr(man tappar lite av sin yrkesroll).Hoppas jag inte bryter mot tystnadsplikten nu,men ibland måste man få skriva av sig.

RSS 2.0