Tomtar

Nu så är nästan alla tomtar på plats,vissa av dem betyder mer än andra.Jag har bla en hängande tomte som jag har haft sedan jag var liten, den skulle alltid hänga så att pappa slog huvudet i den. Pappa är borta sedan några år men den tomten är förknippad med honom.En annan som är gjord av en kotte fick jag av min Mormor minns jag.

Dansbanskampen

jag som så många andra har blivit helt såld på scotts.Deras tolkning av Två mörka ögon, är verkligen kanon bra. Tyvärr är det ju ingen Dansbanskamp ikväll.

Aferses behandling

Aferes behandling med Adacolumm används bla vid inflamatorisk tarmsjukdom. Adacolumm är en cylinder av plats som innehåller ett ämne kallat cellulosaacetat. Vid varje behandling sätts en nål i vardera arm,på liknande sätt som vid blodprovstagning.Blod tas från en blodåder i ena armen och pumpas in i Adacolumm. Efter det att blodet passerat genom Adacolumm,återvänder det till en blodådra i den andra armen. Källa:Otsuka Pharma Scandinavia AB.

Panikångest

Är en ruskig sjukdom.Som drabbar fler och fler i vårt stressade samhälle,vad som är oroande är att yngre och yngre blir drabbade. Symtomen är många:hjärtklappning,andnöd,darrningar,svettningar,yrsel,overklighetskänslor mm. Vid första panikatacken är man oftast helt säker på att man ska dö. Men jag är ett levande bevis på att det finns hopp! Jag fick av min arbetsgivare möjlighet att gå på kognitivterapi.Och det har hjälpt mig något otroligt. Så ni som är drabbade dra er inte för att söka hjälp. Det finns en väg ut ur det,även om det är svårt att tro det,när man är mitt uppe i det

Silvia hemmet

På Silvia hemmet bedriver man palliativ vårdfilosofi.Palliativ vård förknippas ofta med vård i livets slutskede,men har visats sig vara bra även på personer med demens sjukdom etc. palliativ betyder på latin mantel,(svepa om, lindra. Jag har under året varit på föreläsningar med bla Eva Jönsson Dipl.Silviasyster. Samt Wallis Jansson leg sjuksköterska och medicine doktor i omvårdnad. Det har verkligen varit en lärorik och givande utbildning. Några ord som jag aldrig kommer att glömma är Att se det som inte syns Och att höra det som inte sägs. Det säger en hel del av vad vi som vårdpersonal måste kunna.

NCC

Ingemar Axelsson Min Älskade svåger,som jag inte heller skulle klara mig utan jobbar åt Ncc. Bobbo älskar dig också!!!

Ösmo vårdcentral

Där jobbar min älskade syster Ingegerd Axelsson.Utan henne skulle jag inte klara mig. Älskar dig syrran!!!!

Jursta såg och entreprenad

Min make Mats kör en stor grävmaskin på jobbet.Han är anställd av Leif Johansson,och kör mest åt Nynäshamns energi.Min dotter brukar säga att det finns bara två lägen på sin pappa antingen stressar han och jobbar som sjutton.Eller så sover han.Av sina arbetskamrater går han under namnet Skalman.

grå jako

Elin är uppfödd av Balder cucca,en uppfödare som har fått fram många fina grå jako.

psittacus erithacus

Jako har en ganska lång levnadshistoria. vi köpte honom av Anette och Tommy Dahlberg i Vittsjö.Han kunde inte bo kvar där pga att han inte gillar män över huvudtaget. Hos oss gick han då inte ihop med våra andra fåglar,och fick således flytta till min svägerska Viktoria där bodde han och hade det så bra man kan ha som goja tills för 2år sedan,då viktoria gick bort i canser.Och på den vägen är det nu är han tillbaka hos mig igen. Jag önskar att vickan i sin himmel kan titta ner på Jako och hans fru!

Julbock

Julbockarna har kommit upp hemma hos mig.En julbock från sorunda bor hos kungen och drottningen vet jag. Förr i tiden roade sig ungdomarna här i sorunda med att gå med Julbock.Ju större desto bättre,man ställde dem hos grannar i smyg och för den som fått bocken gällde det att föra bort den till en annan tomt

Stickning av mössa

Har börjat om med mössan,kanske inte blir en ikea kasse trots allt. Skam den som ger sig.

Grå jako

Nu är dom inne i holken båda två igen!undrar vad dom gör därinne? Tror ni det kommer att bli små söta jako ungar?

Sunnerbo äldreboende

Där jobbar jag sedan ett antal år tillbaka.Vårdtagarna har det väldigt bra hoss oss om jag får säga det själv. Det är en liten enhet med fast utbildad personal,som tycker om att arbeta med äldre människor.Vi har många eldstjälar som anordnar mycket trevligt.vi är noga med att hålla på traditioner.Nu till jul är det pyntat och hemtrevligt bla tack vare Birgitta Blom. Kan också nämna att vi hade en egen Nobelfest förra året,det var verkligen trevligt. Enhetschefen i frack,och personalen i balklänningar.och alla gäster i full galastass.

Doktor Per Kallen

Det blir mycket doktorer nu,men det kan inte hjälpas.Han måste också nämnas. Samt Inger,Anneli,Mats med flera,på Gastromottagningen på Södersjuhuset.Som också har varit våra ljus i mörktet.

Doktor Browald

För att återknyta till föregående inlägg tänkte jag berätta om vår kära doktor och ledstjärna i många svåra stunder. Lars Browald är verksam på Sachssa barnsjukhus i Stockholm,tillsammans med sin underbara personal,bedriver han en vård som man inte kan tro är möjlig.Jag måste nog använda ordet Änlar finns dom? ja där finns hur hur många som helst. Utan deras all värme och omtänksamhet hade vi inte varit där vi är idag. Vill också passa på och tacka nästan hela Södersjukhuset för vänligt bemötande under åren.

Tomtar på loftet

Nu börjar tomtarna komma upp! har nog ett par hundra som kommer upp till första advent vare år. Fast jag miste en tomte idag,han hade brytit nacken stackarn.

Holken

Båda fåglarna har varit inne i holken,några gånger samtidigt.Idag verkar de dessutom vara samns igen.

Onsdag

Ikväll när jag kom hem från jobbet hade Mats byggt en holk till fåglarna. En jätte fin enligt konstens alla regler. Men Jako och Elin verkar ha grälat de är inte alls kontanta med varann. Idag på fm så höll de på och kutrade som bara den. Snön håller på att smälta bort så klart. Annars är det som vanligt här på konvaljev,jag har börjat sticka på en mössa den skulle vara rymlig stod det i mönstret,och det är den verkliigen ser ut som en sådan där stor Ikea kasse. Signe har varit i skolan idag.

Tisadag

Idag fick vi gå upp i ottan,närmare bestämt kl 5. Signe skulle ha sin Aferes beh,Allt gick bra med det,skönt att det ordnar till sig med hennes mage. Jag gick och satte mig på akuten,och fick äntligen en cortison spruta i min onda arm. kändes lite löjligt att gå till Sös akuten för en arm,men jag blev så vänligt bemött så. När vi kom hem satt det en liten ungkatt och ville in hos oss,kanske inte bästa stället, med tanke på hundarna.I morgon ska jag jobba igen,inte den roligaste stämningen där längre.Mycket suck och stön. Signe har varit ute en sväng med sina kompisar.

paret


välkommen till min blogg

Jaha nu ska vi se om jag kan det är.Min dotter har hjälpt mig med det här.
Hon tycker inte att jag fattar någonting,korkad som jag är.


Fåglarna

Är så glad över att mina jakos äntligen har blivit ett par,tänk att jako väntade 17 papegoj år på att skaffa tjej. Mats ska snickra en holk åt dem,tänk om det skulle kunna bli fågelungar! Har varit på Astrid idag med Signe,och så har vi handlat kläder till Signe. Det har kommit ganska mycket snö,och jag har börjat julpynta lite smått.

RSS 2.0