God natt!


Slutord.

Har fortfarande inte kommit i säng fast jag skulle lägga mig tidigt. Har man en gång satt sig med datorn så kommer man inte därifrån. Har varit ute med hundarna,och fikat har jag också gjort. Men nu ska jag stänga av här och lägga mig och läsa min bok svensk maffia.

Diddly.


Ålder.

Man vet att man håller på att bli äldre när man försöker släta ut vecken på strumporna,och upptäcker att man inte har några på sig.

Kissekatt.


Mera på temat dikt.

En tavla är livet,med ljus och med dager,där sorgen ger skugga,och glädjen ger glans. Tro ej att det ena det andra förtager! Vad vore väl ljuset om skuggan ej fanns?

Verser och dikter.


Mera dikter.

Av ädlaste rosor och liljor jag ville binda dig en krans,som aldrig sin doft skulle mista,och aldrig sin friskhet och glans.

Ros.


Dikt.

Minnet är en ros,som evigt blommar,växer alltid lika frisk och skön. Livets vinter,höst och vår och sommar,skänker det en evig tröstrik lön.

Puh.


Respekt.

Man kan inte låta bli att högakta en,som kan stava till TISDAG.

Blått.


Alla fina bilder.

Bilderna som jag använder hittade jag på en hemsida,och som tur var fick man ta vad man ville ha. En otroligt duktig människa som har gjort dem. Går man in på sidan vill man ha alla bilderna som finns där. Finns hur mycket som helst. Vill passa på och tacka för att jag fick ta del av de jätte fina bilderna.

Jako information.


Fåglarna.

Allt är bara bra med Elin och Jako.Jako har varit in flera gånger i holken och hälsat på idag. Elin kommer ut och äter och sträcker på sig som vanligt. Elin visslade förut det har jag inte hört på länge nu.

Ängel.


Lördagskväll.

Så var det lördag igen,precis en vecka sedan mamma gick bort. Har suttit och stickat mycket ikväll.Det är fem grader kallt här på konvaljevägen. Min dotter är hemma ikväll,igår sov hon hos en kompis. Jag ska nog gå och lägga mig och läsa tidigt,känner mig lite seg faktiskt.

John blund har kommit.


Natti natti!

Så lider det mot natt igen,min dotter sa just att veckorna går så fort. Imorgon är det fredag igen,jag ska jobba hela helgen. Det är bara jag och Signe som är vakna de andra sover redan. Vi hörs väl i morgon igen hoppas jag.

Tack för idag.

Ja tack alla ni som har varit inne på bloggen och hälsat på! Det är alltid roligt när någon läser vad man skriver.

Ego.


Jag

Om någon försöker hetsa mig,säger jag alltid. Jag har bara två hastigheter och den andra är långsammare.

Tänkvärt.


Temat.

Och så ska man lägga dagens bekymmer på samma stol som man lägger kläderna,vid sängdags.

Tema.


På samma tema.

Det goda ska man hugga in i berget. Det onda ska man skriva i snö.

Mera dikter.


Ett förunderligt möte.

Jag mötte en man på min väg genom livet. I hans blick fanns visdom från tidens begynnelse. Han hade svaret på alla mina frågor,naturen och han var ett. Träden och blommorna bugade vördnatsfullt mot honom,fåglarna ackompanjerade hans milda stämma. Med lugn blid röst,som smekte min sargade själ,helade han min sorg och bitterhet. Orsakade av livets ovarsamma framfart. Hans närhet fyllde mig med sinnesro,och jag kände att jag ville stanna tiden. Vid avskedets stund kände jag sorg och saknad,trots hans löfte om att vi snart skulle återses. Ensam satt jag kvar förvirrad och förundrad,min insikt att jag aldrig kunde äga honom. Ty man kan ej äga vinden,havet eller skogen. Blott få vara dess ödmjuke hedersgäst.

Dikt.


Kura skymning.

Låt oss kura skymning de gamla sade,vila en stund innan det blir kväll. De mer ved uppå elden lade,skön kändes värmen från spiselhäll. Småningom mörknade det omkring huset,tiden stod stilla någon minut. Sen fylldes rummet utav ljuset,och kvällssysslor krävde sin tribut. Om forna tider jag så gärna drömmer,en aning nostalgi det är,som i sig livets mening gömmer,arv vi tillsammans vidare bär. Vid brasan sitter jag nu och beundrar eldens flammor och lågornas dans. Bakåt och framåt tanken vandrar,känns som ingen tidsbegränsning fanns. Visst är människors släkten helt olika,dock alla behöver någon tid. Då stress och oro får ge vika,lämna plats för stillhet,lugn och frid. När flammande eld till glöd falnar neder,då är kura skymningsstunden slut. Mörknande natten ut sig breder,nostalgiens drömmar ebbar ut.

Kväll.


Ramsor.

Låt mig sitta i ditt minne,på en liten liten pinne.

Heffaklumpar.


Var försiktig.

Man vet aldrig med bin,man vet aldrig med tasspår.Och man vet aldrig med Heffaklumpar!

Oro.


Ingenting att oroa sig för.

En sugande känsla i maggropen är ingenting att bekymra sig över,det betyder bara att man är hungrig.

Puh.


Tid över.

Medan man funderar på vad man ska göra,kan man slå sig ner och sjunga en visa.

Apa


Stress.

Sov fortare!vi behöver kuddarna

ordstäv,igen!


Prästen.

Det var en sjuhelvetes mängd,sa prästen om nattvardsgästerna.

roar mig med rim och ramsor.


Ordstäv.

Här blir strid på liv och död,sa Fan,föll omkull i myrstacken.

Blomster.


Mera poesi.

Blomsterströdd må bli din stig,glädje aldrig fattas dig. Kärlek ren må bli din lön,detta är min varma bön.

Bil.


Poesi.

Må du åka tusen mil,uti lyckans lilla bil. Om bensinen ej tar slut,kan du åka livet ut.

Bov kanske?


Svensk maffia.

Så heter den bok som jag håller på att läsa.Vilket nätverk det verkar finnas av kriminella. Min dotter berättade idag att det hade varit någon uppgörelse på hennes skola här i Sorunda.Det kommer närmre och närmre kan man lungt säga. Boken är väldigt intressant,den kan rekomenderas. Man får inblick i sånt man inte visste förut. Hells Angels verkar vara änglar i jämnförelse med andra som nämms i boken.

Fåglarna.


Holk rapport.

Man märker verkligen skillnad på deras beteende. Jag städade i deras bur förut,och Jako tycker inte alls om att jag är där. Han burrar upp sig och försöker bita mig. Det gör han ju aldrig annars. Elin hon ruvar på,ut och äter och så fort in igen.

Anteckning.


Torsdag

Idag har jag som sagt varit ledig,har städat tvättat och plockat undan lite här och var.Har även färgat håret rött den här gången. Har så attans ont i min armbåge,vet inte hur jag ska göra med den. Det har kommit snö här på konvaljevägen,inget kul tycker jag.

Nalle.


God natt!

Ja nu får det väl vara slutskrivet för ikväll,det får ju vara någon måtta med poesiskrivandet. Min dotter har varit till tandläkaren idag hon hade inga hål alls. Hon har också varit och handlat lite kläder. Jag har fått tre stycken nya böcker med posten,så nu kan jag läsa hur mycket jag vill. Imorgon är jag ledig,ska jobba i helgen.Det känns skönt att vi plockat ur mammas lägenhet. Vi lär väl höras imorgon igen antar jag. Sov så gott!

Storken


Grå jako

Allt väl med gojorna,det börjar dra ihop sig nu!

Kerub.


Fler gamla dikter.

Det brann ett ljus bara för dig.Men någonstans någon gång blåstes ljuset ut.Förlåt.

I gammla dikt böcker.


Farväl

Farväl min vän hoppas vi träffas igen.Jag kommer alltid att minnas,i mig kommer du alltid att finnas.Tänk på mig ibland när du är i ditt främmande land.

Förord.


Ängel

Lilla ängel sök och finn vägen rakt till vännens hem. Hälsa honom varmt och ömt,säg att jag honom ej har glömt.

Blommor


Gamla dikter.

Visst får man sörja och fälla en tår,men aldrig bittert gråta. Ty allt är ju glömt om några år,och visst kan du väl förlåta?

Änglar i mångfald i bloggen.


Dikt

Dina ögon kan glittra,dina läppar kan le. Men gråten i ditt hjärta kan ingen se.

Det är bara döda fiskar som flyter med strömmen.


Diplomati.


Ordspråk.

Diplomati är konsten att be någon dra åt helvete.på ett sådant sätt,att han ser fram emot resan.

Filosofi.


Nasses filosofi.

För att visa att man inte alls blev så rädd när man hoppade till. Kan man hoppa upp och ner ett par gånger,liksom för att motionera sig.

Hjälp mig inte upp förrän jag fallit.


Mera ord.


Lyckan

Lyckan är inte att vara framme. Lyckan är att vara på väg.

Man får starka ben i uppförs backe.


Ord.


Kloka ord.

Det samlas inte damm på den som är ute i blåsvädret.

Mera änglar.


Mera vers.

Må en ängel från det höga rosor strö i dina spår! Må en ängel från ditt öga alltid torka bort en tår.

Änglar.


Vers.

Minns du den ängel vit och god,som fordom vid din vagga stod? Han följer än idag din stig,han varnar och beskyddar dig.

Måtte lyckans lilla fluga ständigt surra i din stuga.


Må glädjens färger på lyckans palett,måla din levnad på vackraste sätt.


Onsdag


Begravnings förberedelser.

Idag har min syster och jag varit på begravningsbyrån,och pratat.Vi ska ha 8st röda rosor på kistan.En nalle som jag sytt när jag var liten fick följa med i kistan. Vi ska ha begravningen i Nynäshamns lilla kapell,med bara oss i familjen. En annons med en liten sovande vit katt överst. Efter vi hade varit där så plockade vi ur mammas lägenhet.

Ros


På vers.

Glädjen är en fågel,minnet är en ros. Rosen ska du gömma,fågeln flyr sin kos.

Poesi.


Vers.

Vandra varligt bland vänner. Ty det ofta hända plär,att man ej en enda känner. Fast man mitt ibland dem är.

När musen skrattar åt katten finns det ett hål i närheten.


Lika barn leka bäst,sa Fan när han dansade med prästen.


Kom inte för sent till det du vill komma i tid till.


Pippi


Fåglarna

Allt som vanligt med jakona. Hörde i natt att Elin höll på och bökade inne i holken,vet inte vad hon gör. Hon har mycket nu,kommer ut snabbt som sjutton och äter och så in igen. Jako sitter har inte så mycket sällskap av Elin nu,men han blir glad när hon kommer ut.Då brukar han vissla högt.

Tisdagskväll.


Dagboksanteckningar

Så var den här dagen till ända,har jobbat ikväll.Träffade min jobbarkompis som mått dåligt,hon har börjat jobba igen och hennes liv börjar sakta men säkert bli som vanligt igen. Hade svårt att gå in hos de boende som kände mamma,orkade liksom inte prata om att hon är död. Själv känner jag av min panikångest lite då och då,men jag kan tackla det rätt så bra. Imorgon ska vi plocka ur mammas lägenhet,lika bra att få det gjort. Och så kanske vi ska till begravningsbyrån också.

Det smakar ändå fågel,sa kärringen,koka stören där kråkan suttit.


I-or.


Sjumilaskogen

Hur står det till sa Nalle Puh. I-or skakade sorgset på huvudet. Det står inget vidare till,sa han. Det har inte stått vidare till på länge nu.

Mina grå


Grå jako

Allt väl i holken. Det ruvas på för fullt,undrar om det blir något?

Den har inte alltid rätt den som skriker högst.


Måndagskväll

Har precis kommit hem från jobbet.Det gick bra,skönt att tänka på något annat. En jobbar kompis hade fått panikångest,och henne kunde jag ju hjälpa genom att prata om hur jag känner. Annars var det som vanligt där. Har inte fått så mycket annat gjort idag faktiskt.

Allt bara bra med papegojorna de sover nu.


God natt till alla!


Tack för att du finns Bobbo! vår kära reseledare.


Tysklandsresa i maj

Hörde att min svåger hade bokat hotell,tills vi ska fara iväg till Köln. Min dotter ska på konsert där,och då är det min kära svåger som rattar oss fram till rätt ställe,samt håller koll på oss alla. Utan honom skulle det inte bli mycket roligt gjort Tack för det Bobbo!

Sovdags

Nu är det väl hög tid att gå och lägga sig antar jag. Har mest suttit vid datorn idag.Min dotter har börjat prata om att göra om sitt rum. Det kan ju vara lite kul.I morgon ska jag som sagt jobba igen. Hoppas alla är friska från magsjukan där nu. För övrigt måste vi ju plocka ur mammas lägenhet och så. Det är mycket som ska styras med,som tur är har jag ju min syster. Innan jag somnar ska jag nog läsa. Jag håller på med en bok om Hells Angels och deras likar intressant faktiskt.

Du är lycklig du,sa skräddarn,när kärringen körde ut katten julafton.


Nu ska vi se vem som är herre i huset,sa skräddaren,kröp under bordet.


Inatt smide jag tusen planer.Imorse .gjorde jag precis som vanligt


Ro


Ge mig

Ge mig sinnesro att aceptera det jag inte kan förändra. Ge mig mod att förändra det jag kan. Ge mig förstånd att inse skillnaden.

Du kan få med dig en åsna till vattnet,men du kan inte få honom att sjunka.


Det finns det som gör livet värt att leva.Vissa dagar kommer man bara inte på vad.


När jag sa att jag skulle sova min skönhetssömn,frågade de om jag skulle gå i ide.


Andas rätt står det.Är det in eller ut?


När man tittar i en damhandväska inser man att pengar inte är det viktigaste.


Det finns dom som är vackra redan när de vaknar på morgonen.Det är inte särskilt snällt mot oss andra.


I-or


Även lejonet måste försvara sig mot myggan


Hennes permanentade hår var dött som en utblommad maskros,men hennes drömmar flög vilt i vinden


Det är ingen konst att göra bort sig.Konsten är att göra det med stil!


Mod


Nasse

Att darra invärtes är det modigaste sättet att inte darra som finns för ett mycket litet djur.

Puh


Sjumilaskogen

Puh såg på sina två tassar.Han visste att en av dem var den högra,och han visste att när man hade beslutat sig för vilken som var den högra,så var det den andra som var den vänstra.Men han kunde aldrig komm ihåg hur man skulle börja.

Med en streber menar vi vanligen en dugande person som vi inte tål.


Älvor

Älvorna svävar lätta omkring i fullmånens sken.Eller i gryningsljuset. De kan se ut som en böljande dimma bara,men nog är det skira flickgestalter som dansar

Andeväsen


Storskogen

Trollen är svåra att upptäcka i storskogen. De liknar mossiga stenar,när det lunkar fram i skymningen för att avundsjukt beundra älvorna,som rör sig så lätt.

Troll


Råd om damkläder.Bär aldrig något som skrämmer katten!


Snyggt men inte pråligt sa Fan,måla svansen ärtgrön.


Alla kan hålla i rodret när sjön vilar stilla.


Trassla inte till saken genom att komma dragande med fakta.


En morgon sköt jag en elefant i bara pyamasen.Hur han hade fått på sig den är mer än jag begriper.


Tro alltid det värsta.


I-or

Jag har en inbjudan till dig sa Ugglan. Å sa I-or.Ett misstag utan tvivel,men jag ska iallafall komma. Skyll bara inte på mig,om det regnar

Medelåldern


Över 40

En gång i tiden var jag vacker.Mitt hår var tjockt mörkt och glansigt. Min hud var slät och mjuk som en mogen persika.Min mun var mörkt rosa. Mina ögon var stora och klara. Olyckligtvis var jag då fyra år gammal. Sedan dess har det bara gått utför.

Allt lungt i redet


Ännu en ängel


Söndags eftermiddag

Ska försöka jobba imorgon. Jag känner mig lite mera seg än vanligt,vet inte hur det känns faktiskt. Min syster och jag har pratat om mammas begravning idag. Det som är bra är att vi vet hur hur hon vill ha sin begravning. Det har vi pratat om förut.

Damerna först sa han som var mörkrädd!


Sov gott


En duva till min mamma


Min syter kommer hit imorgon

Imorgon ska vi prata om mammas begravning. Vi vet att hon ville att det skulle vara bara vi inom familjen. Jag vet också att hon tyckte om sången Jag har hört om en stad övan molnen.Det känns skönt att veta att hon har det bättre nu. Men visst känns det konstigt att hon inte finns här på jorden mer.

Kakadua


Mera fåglar


Fåglar


Från Sjumilaskogen


Klokheter från Sjumilaskogen

Titta,Puh sa Nasse plötsligt. Det verkar sitta någonting i tallen där. Ja verkligen! sa Puh och tittade förvånat dit.Det är ett djur. Nasse tog tag i Puhs arm,ifall Puh skulle vara rädd.

Nalle Puh

Kära nalle sa Christoffer Robin. Vad jag tycker om dig! Det gör jag med sa Puh.

Puh


Just nu behövs mycket mod,och det har jag väldigt lite av just nu.


Det snöar alltjämt sa I-or dystert.Ja det gör det.Och det är kallt.Är det.Ja sa I-or. Men hur som helst sa han och ljusnade en smula,har vi inte haft någon jordbävning på sista tiden


Ordstäv.Frisches Wetter in Schweden,sa tysken,frös av sig näsan på midsommar afton.


Fåglar


Holken

Jo då livet flyter på för mina paegojor. Jako tycker nog fortfarande att han har det lite långtråkigt,han blir så glad när Elin kommer ut och äter. Elin har fått ett läte som jag inte hört förut, när hon ligger och ruvar.

Ljuset

Dikten stämmer inte riktigt för öväntat var det inte. Men den är fin.

Tänder ett ljus


Min mamma gick bort 1600

Så har morsan fått ro. Kanske är hon på väg till Nangialia.

Av författaren Lotta Thell

Har just läst hennes böcker i 5 delar,en självbiografi. Om hennes liv som heroin missbrukare,och hennes långa färd och vedermödor till ett liv utan droger. För att citera henne:( Jag är inte rädd för mörkret!Jag är rädd att någon ska tända lyset) slut citat. Så kan man känna ibland

Notis i Expressen 23/1-09

Jag är varken svensk Med eller borgare. Jag är skånsk,mot och bonde. (Harmagedon)

Till Morsan


Havet bär mig

Havet bär er också. Det blåser en frisk frånlandsvind,när jag löser halvslaget och lägger ut. Sjön är krabb,med små vita gäss. Jag lägger mig tillrätta på durken,och väntar. Vinden för mig och jag har ro. När det mojnar i skymningen är jag i hamn. Författare:UllaKarin Lindquist. Tänker på dig Morsan!

Mod

Mod ser dig rakt i ögonen. Hon låter sig inte imponeras av dem som har makt. Och hon kan rycka ut i en nödsituation. Mod är inte rädd för att gråta. Och hon räds inte att be,även om hon inte vet vem hon ber till. Hon har gjort resan från ensamhet till avskildhet. De som berättade för mig att hon var hård,ljög inte,de glömde bara tala om att hon var vänlig.

Fotspår i sanden

En natt hade jag en dröm,Jag drömde att jag vandrade utmed en strand tillssammans med Herren. Framför mig såg jag olika scener ur mitt liv. I varje scen lade jag märke till två par fotspår i sanden. Det ena tillhörde mig och det andra var Herrens. När den sista scenen ur mitt liv hade passerat.Tittade jag tillbaka på fotspåren i sanden. Jag såg då att i det svåraste perioderna i mitt liv,fanns det bara ett par fotspår. Detta behymrade mig och jag sa till Herren. Herre när du kallade mig så lovade du att gå med mig hela vägen,men i de svåraste perionderna i mitt liv ser jag bara ett par fotspår. Jag förstår inte varför du skulle lämna mig när jag hade det som svårast. Herren svarade.Mitt älskade barn,jag har gått med dig i dina lidanden och prövningar.Att du på somliga ställen bara ser ett par fotspår,beror på att jag har burit dig där.

Anneforsgårdens Danne

Och så har jag ju sega Danne,som älskar att ligga på rygg i sängen. Han snarkar så det står härliga till.Han tycker inte om andra hundar,men annars är han ganska snäll.Men kan ha ett väldigt humör när det inte passar honom. Danne är en blandras av tibetanska raser X 3. Hans uppfödare heter Björn Eriksson.

Lahasa apso


Bilder på Chihuahua

Bilderna nedan visar min Lillemors Pappa Ludde. Och mamma Tindra,även Lillemor själv är med på bild igen. Min hund är uppfödd i Halmstad av AnnMari Carlsson.

Chihuahua


Chihuahua


Chihuahua


Aferesbehandling

Vi har varit på Södersjukhuset idag,min dotter har fått sin behandling. Det gick bra. Jag hade lite problem med min panikångest,man har ju tyvärr lite dåliga vibbar från sjukhuset. Ångesten har gjort sig påmind ett tag nu,men det har väl sin förklaring,med min mamma som varit dålig osv. Fast att det har en förklaring gör det ju inte mindre jobbigt. Fast man har haft atacker tusentals gånger,blir man lika rädd, varje gång. Där av namnet panik antagligen.

Bilder nedan

Har tagit foto på Elin som ruvar. Samt på äggen.Tyvärr är jag inge vidare på att fotografera,men med lite fantasi kan man nog gissa dig till vad det är. Jako är fortfarande lite sur på mig sedan jag klippte hans näbb. Men han har ju också ändrat sitt beteende,och vaktar både holk,och bur.

Äggen


Redet


Grå jako

Nu ligger det 3 ägg i holken!
Hur det kommer att gå har jag ingen aning om.
Men Elin ruvar så duktigt på sina ägg,hon är så söt där hon ligger.
Jag har klippt Jakos näbb idag,den blir för lång ibland, han blev lite sur på mig då förstås.
Men nu verkar han glad igen,han går med jämna mellanrum in och hälsar på i holken.


Mamma

När livet närmar sig sitt slut för ens föräldrar,i det är fallet min mor. Så är det mycket olika känslor som kommer till ytan. Saker man skulle ha sagt, eller inte sagt. Saker som man har gjort,eller inte gjort. Hur liten man känner sig när man sitter där brevid sängen,och inte når fram. Men jag gick därifrån,i förvissning om att hon inte hade, ont ,inte var orolig. Och att hon hade det bra där i gränslandet.

Raport från holken

Jag kan se åtminstone 2 ägg i holken. Elin är så ansvarsfull,hon försvarar äggen genom att burra upp sig och bli jätte stor. När Elin går ut och äter går Jako ibland in och ruvar.Jako har pratat och visslat mycket idag,han tycker nog samtidigt att det är lite tråkigt nu när han äntligen har träffat en tjej. Men inget är som väntans tider. Vi har varit på Södersjukhuset idag,min dotter har röntgat sig.Hon börjar bli självständig hon gick in själv idag. Sedan var vi på Pocketshop på Centralen och köpte 2 böcker på engelska som hon ville ha.

Artbeskrivning

Grå paprgojan lever i Afrika från Guldkusten i väster till kenya och Tanzania i öster. Gråpapegojan är en mycket skygg fågel som det är mycket svårt att komma nära i frihet.De lever mestadels i låglänt lövskog,men lämnar ibland skogen för att leta föda i öppet landskap. Dieten är varierad och består av olika frön,nötter,frukt och bär. Gråpapegojan flyger till och från matställena,annars föredrar den att klättra. Dess intelligens kan jämföras med en 5åring. De lever i relativt små flockar och väljer ut en partner som dem sen håller ihop med resten av sitt liv. Det är oklart när den kom till Europa men man vet att den fanns åtminstone i England på 1500-talet. Där kostade den mer än en slav,och det var mest kungligheter som kunde unna sig en av dessa exotiska fåglar.Burarna som fåglarna hölls i var ofta gjorda i silver,sköldpaddskal eller elfenben. Talförmågan är väldigt individuell.

Chihuahua


Sovandes


Henrik


Handmatning av unge


Stiftelsen min stora dag

Bilder från konsert med Tokio hotel. Essen Tyskland 2008. Tack till Min stora dag som gjorde det möjligt. Och till Våran Bobbo.

Essen


konsert Essen


Tokio hotel


grå jako ungar


goffin kakadua


bild


Gojor igen

Här ser man klart skillnade mella Timnhejako och grå jako.

Fåglar


Ordspråk

Den har inte alltid rätt den som skriker högst.

Uppdatering grå jako

Jo det flyter på med häckningen. Elin kommer bara ut och äter ibland annars är hon inne i holken och ruvar. Jako ser ut att känna sig lite ensam där ute i buren. Men ibland går han in och hälsar på i holken. Jag har också sett att han går in och ruvar när Elin är ute och äter. De har som sagt fått ett helt annat betenende,Jako biter lite lätt efter mig när jag ska ge dem mat,det gör han aldrig annars. För övrigt kan vi bara hoppas på att det ska gå vägen.

papegojans tio budord

1.Mitt liv varar kanske i över 40 år.Att skiljas från dig gör mig ont.Tänk på det innan du tar hem mig. 2.Ge mig tid att förstå vad du förväntar dig av mig. 3.Ha förtroende för mig,det är grunden för att jag ska må bra. 4.Var inte arg på mig länge,och stäng inte in mig som straff.Du har dina egna vänner och nöjen.Jag har bara dig. 5.Prata med mig.Även om jag inte förstår dina ord,förstår jag vad du menar. 6.Tänk på hur du behandlar mig,jag glömmer det aldrig. 7.Innan du slår mig,komihåg att jag har en näbb som lätt kan krossa benen i din hand. Men jag väljer att inte göra det. 8.Innan du beskyller mig för att vara lat och inte vill samarbeta,fråga dig själv om det är något som kanske inte passar mig.Jag har kanske inte fått rätt mat,eller suttit instängd för länge i min bur. 9.Ta hand om mig när jag blir gammal,även du kommer att bli det. 10.Följ mig på den sista resan.Säg aldrig,jag klarar inte av att se det.Allt blir lättare för mig om du är där.Kom ihåg att jag älskar dig!

3 små grå


Tisdagskväll

Har lagt in två bilder på hur holken ser ut. Det är vara ett ägg än så länge. Har mailat till en uppfödare och bett om råd,hur jag ska göra det så bra som möjligt.Läste att de ruvar i ca 28 dagar.

Holk


Bild på hur holken ser ut


Ägg i holken

Det ligger åtminstone 1 ägg i holken idag! Både Elin och Jako försvarar holken nåt otroligt så jag vill förstås inte störa. Då kanske jag förstör för dem. Nu återstår och se om äggen är befruktade. Ca 28 dagar ruvar jakos. Det är otroligt spännande ialla fall.

Jako


Blogg komentarer

Jad glad man blir när man får komentarer på sin blogg. Precis som om man får nya vänner. Har varit riktigt duktig idag städat tvättat,bytt lakan och plockat undan. Nu är det riktigt fint här på Konvaljevägen,så länge det varar. Jakon Elin har varit mycket inne i holken idag.

Sankta Lucia Amason


Rosella


Nymfparakit


Degu


Blå gul ara


Rosen Kakadua

Tycker jag jag mycket om,de brukar namges i böcker som handlar om Australien. Där brukar de vara hundratals i samma träd,och när det efterlängtade regnet kommer brukar de hänga upp och ner med vingarna utspärrade,för att svalka sig. Vilken vacker syn (nu återkommer jag till nöjet att läsa böcker och leva sig in)

Rosen kakadua


Liten gultofs kakadua


Blåpannad Amason

Har jag också haft 2 stycken.Hon flyttade till Vetlanda hos en amason kille som hette Jocke.De två brukade rida häst tillsammans. Ada kunde sjunga Ada har legat med papiljotter i natt etc. Tyvärr så vet jag inte vad hon befinner sig nu,pga att nya ägaren i Vetlanda tydligen har gått bort.

Polly

Hette min Amason som gick bort genom en olyckshändelse. Hon kunde bla vissla bä bä vita lamm,och när hon gjorde det gick hon på ett speciellt vis.Polly älskade köttbullar.

gulnackad Amason


Chihuahua

kanske kan det här vara en hane till min tik? Vore kul att försöka få valpar från Lillemor faktiskt

Ev hane till Lillemor?


Jako ungar


muluck kakadua


Hårakuten

Jo då Signes hår blev jätte bra till slut. Hon ska tillbaka om 3 veckor och göra slingor. förövrigt tror jag att hon var nöjd,de var hem och hämtade kläder etc,och så åkte hon med sin älskade moster och morbror hem. Hon tycker om gemenskapen där brukar hon säga. Morbror håller på att planera en Tysklandsresa i maj,för att Signe ska kunna gå på konsert med Lafe(rätta mig om jag har fel). Om jag har tur kanske jag också kan följa med,vi hade ju så roligt på förra resan. Mycket tokiga minnen därifrån må jag säga.

Elin


Denise Rudeberg

Min dotter har börjat läsa böckerna Denise Rudeberg.
St 37,OSA osv,jag har läst alla hennes böcker och tyckte dom var jätte bra.Det är bra att Signe läser böcker det ska man göra enligt mig.
Man får en annan inlevelse och fantasin får flöda.
Signe är med sin moster i Stockholm idag och fixar till hennes hår som blev en katastrof enligt henne själv.
Om jag känner min syster rätt så shoppas det nog en hel del också.
Jag har skrivit brev till Trygg-Hansa idag förövrigt känner jag mig inte riktigt kry,vet inte om jag ska till och bli förkyld eller vad det är? trött fryser svettas om vart annat.

ordstäv

Ordstäv är något som jag gillar.
Typ damerna först sa han som var mörkrädd!

Eller när en man artigt håller upp bildörren för en kvinna.
Är det antingen bilen eller kvinnan som är ny.

Läste i Metro att det bara är olyckliga människor som bloggar?

Kanske är det så?
Eller det är bara att bryta ihop och gå vidare som Mark levengoods mormor sa.

En ständig oro

Av ständig oro för stort och smått. Jag blev allt mer en igelkott. Gott folk som klampar på min väg förbi,de viskar ofta hysteri. Och några talar om stämmining,och de moderna om hämmning. Gott folk må prata vad helst de vill. Mig kryper ingen för nära till. Jag har en fullgod repertoar av triks och konster till självförsvar. Jag önskar inte bli biten,fast jag är konstig och liten. Ja konstig är jag i övermått,och en besynnerlig igelkott. Ty dessa spjut som jag sträcker ut,har genomborrat mig själv förut. Så jag ber er vänligen gott folk. Låt mig vara! Nils Ferlin

Satt under förmyndarskap

Det finns ingenting som retar mig mer än att bli behandlad som en mindre vetande. Det händer nästan varje dag här. Nu hotades det med delad ekonomi,och det är väl lika bra det. Vi har ju ingenting annat gemensamt heller. Tur att vi har stort hus,jag har min hörna. Annars så har jag haft väldigt rolig med min dator och telefon ikväll. Jag fick en släng av magsjukan,hel seg ända till framåt eftermiddagen idag,men nu mår jag bättre.

Mantel

Håller på att sticka en mindre filtliknande sak till min jobbarkompis som mår dåligt. Hon kommer säkert att förstå varför hon får den,för hon har gått samma utbildning som mig. Palia betyder ju mantel på latin. Och då tyckte jag att det skulle passa bra med min stickade filt,att linda in sig i. Och så kan hon tänka på att jag finns där för henne,när hon har den på sig. Imorgon börjar skolorna igen,min dotter har lite noja för det. Samt att hon tycker att hennes hår inte blev bra när vi färgade det. Som tur är har hon en snäll moster som har lovat att ordna tid till frissan,så det kan bli bra igen. Det är 10 grader kallt här på Konvaljevägen igen. Jag har varit ledig idag,men imorgon ska jag jobba igen. Det går förmodligen vinterkräksjuka på jobbet,inte kul alls. Annars är allt ok här hos mig.

Trettondagsafton

Idag har jag börjat kasta ut julen,granen barrade som attan. Riktigt skönt att få det som vanligt igen faktiskt. Det är fortfarande rejält kallt ute,Lillemor fryser om sina tassar,men Danne tycker det är skönt. Jag skulle behöva färga mitt hår,börjar bli grått igen,inte vackert alls. Gojorna har varit ute ur buren en stund,nu sitter de och putsar varann. Ska ta och ringa min jobbarkompis innan det blir för sent,hoppas hon mår bra.

2009

Ja så var det nytt år. Igår på Nyårsdagen fyllde Danne 6 år,på Nyårsafton jobbade jag vi hade verkligen trevligt.Vi hade dukat stora salen med fin porslinet,och tänt massa ljus överallt. De boende uppskattade verkligen att vi gjort så fint,och vi hade tid att sitta och äta med dem. Signe var och firade Nyår hos sin kompis Tina,vi åt hummer och räkor när jag jobbat klart.

RSS 2.0